URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2010, 13:48

Şeful DSV Bihor: „Problema veterinarului din Sârbi va fi rezolvată mâine"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută senatorul PNL Cornel Popa i-a dat un ultimatum şefului Direcţiei Sanitar-Veterniare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Mircea Gelu-Budău spunând că ii cere demisia dacă în cursul acestei săptămâni nu rezolvă problema de la Circumscripţia Sanitar-Veterinată din comuna Sârbi.

gavril buzle.jpgMedicul concesionar din această comună, Gavril Buzle (foto), a fost reclamat timp de trei ani de către localnici pentru că a falsificat numărul animalelor pe care aceştia le deţin cu scopul de a încasa de la Direcţie bani necuveniţi pentru crotalierea (identificarea), vaccinarea şi tratarea animalelor. De asemenea, locuitorii din Sârbi s-au plâns şi de faptul că Buzle le percepea taxe pentru aceste operaţiuni şi lor chiar dacă onorariile veterinarului erau achitate şi de către DSVSA Bihor.

În urma unor controale ale Direcţiei Sanitar-Veterinare Bihor, dar şi ale Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare, reclamaţiile oamenilor s-au dovedit întemeiate şi s-a dispus rezilierea contractului de prestări servicii încheiat între Buzle şi DSV Bihor, începând cu data de 1 ianuarie 2010. Totodată DSVSA a numit în locul său un medic veterinar interimar, Cristian Năndrean, însă acesta nu îşi poate face meseria deoarece Buzle a refuzat să-i predea calculatorul în care se află baza de date cu animalele localnicilor.

Luni, 29 martie, şeful DSVSA Bihor, Mircea Gelu Budău a afimat, în replică la cererea lui Cornel Popa, că nu are motive să demisioneze şi că marţi, 30 martie problema de la Sârbi va fi rezolvată.

„Mâine (n.r marţi) la Sârbi se va prezenta un reprezentant al firmei care deţine aceste calculatoare şi îi va lua, probabil cu poliţia, calculatorul doctorului Buzle", a declarat Budău. El a mai spus că nu a intenţionat să îl protejeze pe Buzle, chiar dacă au fost persoane care au intervenit în favoarea acestuia. „Departe de mine gândul de a-l proteja pe Buzle chiar dacă şi de la ai noştri am mai primit telefoane ca să îl ţinem", a spus şeful DSVSA Bihor.

Budău a precizat, de asemenea, că miercuri, 7 aprilie, Direcţia Sanitar-Veterinară organizează, începând cu ora 10, o licitaţie pentru desemnarea unui medic veterinar permanent în Circumscripţia Sanitar-Veterinară Sârbi.

În ceea ce îl priveşte pe Buzle, Budău a afirmat că acesta nu se va putea prezenta la nicio licitaţie de acest fel timp de 2 ani şi că va trebui să îşi câştige existenţa în afara unui contract cu DSVSA. „Nu ştiu, o să îşi deschidă un cabinet privat, unde să îngrijească şopârle, pisici sau căţei", a spus Budău râzând.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
dobitocii
DOBITOCII SE VOR MAI FACE, indiferent cine e director, numa ca unii sunt asa flamanzi ca au si 2 circumscriptii, parca nu ii satura Dumnezeu , sau le-au mostenit de la ma-sa?numa ei ar traii altii nu...
Postat 18 Octombrie 2010, 19:11 de luis
desteptati-va
...nu va lasati calcati in picioare de un dobitoc ca si popa cornel si un impostor de budau.....care strang de gat pe cei care le stau in cale , nu conteaza prin ce mijloace murdare , nu ma mir de ce am ajuns unde suntem....
Postat 22 Iunie 2010, 19:04 de nelu
Dl
Spuneti de Corneliu MAIER de la Rosiori ? stiti sigur ? sau stiti de la mai multi detinatori de animale ca face asa ceva ?
Postat 01 Iunie 2010, 20:14 de Puiu
jos cu medici
MAI ESTE UN VETERINAR ,,MAIER CORNELIU '' SI TOT LA FEL FACE
Postat 16 Mai 2010, 21:52 de ana
???
ai dreptate si eu cred la fel - veterinarul a fost folosit ca paravan pentru a masca alte mizerii politice , iar budau si slugile au pozat de prosti , numai ca sper sa nu treaca mult pana o sa-i demaste cineva --in cazul asta nu va fi presa pt ca este aliata la marsaviile lor ...sau poate ca totusi se vor destepta!
Postat 31 Martie 2010, 21:07 de tinu
anchete
ma intreb pana cand budau si popa isi vor bate joc de noi - sint chiar tampiti sa spuna ca nu se pot vaccina animale si nu se pot trata fara calculator - vaccinarile facute de altii in 2010 au fost platite - atunci de ce il acuza pe buzle? oare pe cine incurca buzle?ziaristule nu crezi ca ar fi interesant sa afli ?gogosile lui budau si popa sint atat de umflate , ca stau sa crape ...tare sunt curios ce dedesubturi are povestea asta....
Postat 31 Martie 2010, 20:43 de ovis
@vasi
pariezi ca pt buzle a intervenit un fost subprefect ? dl popa , prietenul psd , se face ca nu stie si produce bulbuci! am uitat sa va spui : subprefectul era ...psd.
Postat 29 Martie 2010, 18:49 de titel
motoguzzi
problema porcului din Orade cand a hi rezolvata?
Postat 29 Martie 2010, 16:28 de guzz
mda
eBihoreanul.ro > Bihor > 29.03.2010, 13:48 Şeful DSV Bihor: „Problema veterinarului din Sârbi va fi rezolvată mâine" doar cand afla pressa..ii e teama de demitere cumva? de ce naiba toti "sus-pusi" se comporta asa?de ce nu exista dreptate aici in romania numai cu poporul(pressa)??? nu a rezolvat problema din "fasa" out cu el, inseamna ca e incompetent si nu vede numai de interesele personale si nu pt. cei care a fost angajat acolo..dar frate..cumetria e mai tare ca cerintele potiei,zic asta pt. ca urmaresc ANII de zile "smecheriile" relatate de pressa fata de acesti smecheri "mortali" ai economiei romanesti si nu numai. numai pressa e in stare sa-i demaste,ca legea e chiar pe bune OARBA,al dracului de oarba,scuzati-mi limbajul dar ma simt neputincios cand vad slujbasi statului cum isi bat joc de noi.
Postat 29 Martie 2010, 14:18 de vasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON