URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2012, 18:58

Şeful DSP Bihor a demisionat din funcţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, PDL-istul Marius Pîrcioagă, a demisionat luni din funcţie, invocând "motive personale", astfel că atribuţiile sale vor fi preluate de către una din cele două adjuncte.

Anunţul a fost făcut public prin intermediul unui comunicat transmis însă doar la o parte a presei locale - nu şi BIHOREANULUI - conform căruia Pîrcioagă a solicitat vacantarea postului în cursul zilei de luni.

Potrivit documentului, semnat de purtătorul de cuvânt al DSP, Dorel Ţîrţ, "domnul Dr. Pîrcioagă Marius a solicitat, conform legislaţiei în vigoare, continuarea activităţii pe un post de execuţie în cadrul D.S.P. Bihor din motive personale".

În comunicat se mai specifică şi că atribuţiile directorului executiv al DSP Bihor vor fi preluate de unul dintre cei doi directori executivi adjuncţi, dr. Zoia Bitea sau ec. Simona Stanciu, "până la nominalizarea unui alt director executiv de către Ministerul Sănătăţii".

Sursele BIHOREANULUI spun că mutarea este însă una de faţadă, deoarece, aşa cum ziarul nostru a mai scris de altfel, Pîrcioagă ar fi fost oricum mazilit, locul la conducerea instituţiei urmând să fie ocupat de Daniela Rahotă.

Căutat de reporter, şeful DSP a refuzat să răspundă la telefon pentru a oferi mai multe explicaţii privind plecarea sa din funcţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Pt Dotorre. Putorre
Bai Dr.Pulea -Lelea , esti pe langa subiect, nu-ti obosi sfertu de neuron mai bine du-te si fa-ti nevoile sa te usurezi! Ti-a trecut pe langa carcasa , ca poate eram o pacienta...de la alt partid? In orice caz tine minte esti un mare bou ca scursura Parci! PUŢI!
Postat 15 August 2012, 21:36 de "doamna..."
pocaitii ne conduc
NIRVANA tu esti pocait? Iti dedic melodia "de ziua ta" - Parazitii...la la la la ...de ziua ta DEDIKATIUNE KKTULE
Postat 15 August 2012, 13:06 de nirvana e un pocait?
respectarea regulilor
Hei tu "doamna victima" ai auzit cumva de un regulament al spitalului in care se respecta orele de vizita? :)) poate ca erai in afara lor si de aceea te-a dat afara...defapt nici nu trebuia sa te lase sa intri paza ...dar poate ai mers cu spaga:))) bine ti-a facut ROMANCO!
Postat 15 August 2012, 13:03 de dr.
victimele secolului
victimele secolului: @nirvana @o victima de-a ta, domnule si doamno :)) daca va puteti numi asa...vreau sa stiu de ce acum si de ce aici aveti doar curajul de a va deschide gurile jegoase? iesiti in public daca aveti probe neam de traista, nu va tin oole sa vorbiti public si in fata javrelor frustrate doar sub semnul anonimatului. Ma distrez copios ... asta e nivelul la care am ajuns. MINUNAT!!! hai in public, dati-i de lucru la Raluca avram ca de abia asteapta...e una din pasiunile ei dl Parcioaga....ha ha ha ...pe langa chelul din redactie...a nu se uita:)
Postat 15 August 2012, 12:59 de karma
Nu-ti voi ramane datoare!
Îi cunosc si nu-l invidiez pentru ca este un neom! Da pe cat sunt eu de doamna ... tot voi avea grija sa-l"recomand"superiorilor sai ca bonus pentru patima cu care s-a straduit sa-mi faca rau la comanda politica! Iar la Bucuresti, sa plece cat de iute, ca voi avea grija sa i se cunoasca CV-ul si va ajunge sa se ascunda ca liliacul! Ce-ar fi sa-l urmarim prin spitale si sa punem medicii sa-l dea afara din spital-ASA CUM FACEA NEMERNICUL- Ce zici josnicule de Partoaga? Iti recunosti stilul? Ori te-o fi lasat memoria? Aminteste-ti....Sp Judetean... Cardiologie.....Dr.Simon NEMERNICULE Sa-ti fie rusine, voi avea grija sa afle toti superiorii tai de "practicile"tale josnice! Nu meriti sa fii medic!
Postat 14 August 2012, 23:05 de o victima de-a ta
LUI NEVERMIND si LIDER-DEDIkakatie
AUZI MAI LIMBA-N-KUR! Este evident ca esti tot ala, afla nene ca asta pe care-l dai cu periuta pe la oua, este chiar un mare dobi-tok! Dobitocu asta - pe care-l ridici in slavi - e o lichea .Mie chiar mi-a facut rau , gunoiul! Abia astept sa se ofenseze ca i-o trag in scafarlia aia de avorton de-i zboara capacele! Iar tu poti sa-l ţuci în dos cat te tin falcile! SPOR!
Postat 14 August 2012, 22:44 de NIRVANA
”Vom fi 16 milioane de români” - o variantă bihoreană. - corecție.
2. Un singur motiv de demitere/demisie şi a UNOR brave/bravi inşpectori DSP Bihor (şi nu numai), unele şi distinse cadre didactice universitare: conţinutul aceluiaşi articol;
Postat 14 August 2012, 20:39 de HACCP srl
”Epoca portocalie”. Ep. ”Vom fi 16 milioane de români” - o variantă bihoreană.
1. Un singur motiv de demitere şi nu de demisie a dlui Pârcioagă: conținutul articolului "Moartea vine la robinet!” - Bihoreanul (nr. 609 - 13 august 2012); 2. Un singur motiv de demitere/demisie şi a acelor brave/bravi inşpectori DSP Bihor (şi nu numai), unele şi distinse cadre didactice universitare: conţinutul aceluiaşi articol; 3. Pentru ”călugăriţele” din USL: Cu şefi/angajaţi ca don Pârcioagă, tanti Zoe şi alţii ca ei pe la DSP-uri, câţi români vom mai rămâne în 2020? Poate ne răspunde şi dna Sonia D., cea cu creşterea speranţei de viaţă la (care?) români (august 2010)!
Postat 14 August 2012, 20:11 de HACCP srl
succes si numai bine!
S-au gasit sa-l critice toti care nu-l cunosc si toti care il invidiaza...asta rezulta din comentariile voastre penibile pline de ura si invidie. Voi care nu intelegeti ce se intampla in tara asta, veti vedea cand se va institui comunismul din nou ...atunci sa va vad cum mai aveti curajul sa deschideti gurile voastre jegoase in frunte cu raluca avram. Defapt asta e ... fiecare apreciaza dupa propriile valori...deci gunoaiele nu au cum sa spuna lucruri frumoase despre nimeni si nimic. Bafta in continuare d-le dr. Pircioaga. Va stimez!!!
Postat 14 August 2012, 14:38 de lider
la bucucuresti cu toate legumele locale
un pierde vara ! luati toate prostituatele politice PDL iste la Bucuresti, cutremurul sa va inghita, ca nu mai scapam de ei!
Postat 14 August 2012, 12:26 de vai de capul lui !
banii
Dar banii..., baniide la Remus Capatana unde sunt, ii lasa si pe aia? sau aia merg la Carp?
Postat 14 August 2012, 10:20 de Capatana
mult succes in continuare
Este o mare pierdere pentru judet dar cu siguranta va fi mai bine la Bucuresti, sa ramana judetul asta in grija psdistilor a securisto-comunistilor si in cativa ani va fi distrus. D-le dr. succes in continuare si nu va lasati intimidat de nemernicii care nu suporta oamenii capabili si cu potential ca al dvs. Pe limba lor si in prostia lor vor pieri!Bafta, ne pare rau ca plecati dar va dorim numai bine!!!
Postat 14 August 2012, 09:09 de nevermind
e doar un dar sfant :))trebuie sa deosebesti omul de criminal
o miZerie PDL ista :)) moarte sa ne scape de ei cat mai curand, nu e ura e o URARE de BINE pentru mine ca OM , pamantul este al OAMENILOR nu al ......., omul binecuvanteaza pe cei din jur nu cei ce ucid , amin! nu ne poate impune Societatea sa respectam pe cei care incalca poruncile divine : nu fura, nu ucide asa se distruge pamantul cu cei slabi nicidecum copii lui D-zeu!
Postat 14 August 2012, 09:04 de nu fanatism
UN OM DE NIMIC!
IN sfarsit! Acest individ a coborat de multe ori foarte jos, incalcand juramantul de medic si silindu-i si pe altii sa o faca.Metoda de lucru? Simplu : santaj, amenintari. Era mai potrivit sa fie dat afara ....din institutia pe care a injosit-o prin atitudinea sa de sluga politica indobitocita! Te salut din mers, nemernicule!
Postat 13 August 2012, 22:34 de N.R.
se spune...
ca se va muta la bucuresti, ca doar asa merg treburile in tara asta! Din bine in ff bine!succes!
Postat 13 August 2012, 21:27 de doc
o maimuta a pdl
maimutica cu ochelari gata cu lenevia? fa bine si munceste si castiga ti hrana de zi cu zi.
Postat 13 August 2012, 20:39 de maimuta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON