URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2012, 11:48

Şeful AJOFM Bihor: Angajaţii instituţiei sunt sufocaţi de muncă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocupare a Forţei de Muncă, Doru Drăghici, a afirmat că angaţii instituţiei pe care o conduce sunt sufocaţi din cauza numeroaselor dosare pe care trebuie să le gestioneze lună de lună.

"Bihorul are cel mai mare număr de dosare pe salariat, aproximativ 300, ceea ce este foarte mult", a spus directorul. "Majoritatea judeţelor angajaţii au sub 200 de dosare. Ilfov, de pildă, are 74 de dosare pe salariat, adică un volum de 4 ori mai mic", a arătat directorul.

Drăghici a declarat că au fost situaţii în care salariaţii de la agenţia locală nu au făcut faţă volumului de lucru şi a fost nevoie ca personal din alte locuri să fie relocat. "Volumul mare de muncă înseamnă posibilitatea de a greşi, de a enerva oamenii care aşteaptă, posibilitatea de a oferi servicii de slabă calitate, căci absolut totul, inclusiv consilierea (în găsirea unui loc de muncă - n.r) se face pe fugă", a spus el.

Managerul a adăugat că a pus de nenumărate ori problema în faţa conducerii Agenţiei Naţionale, dar degeaba. "De câte ori am ridicat această problemă, am primit acelaşi răspuns: "Sunteţi un judeţ fără probleme mari, fără dificultăţi..."", a spus el.

Şeful AJOFM a explicat să s-a ajuns în acestă situaţie din cauză că şefii din Capitală au luat decizia tăierilor posturilor în funcţie de rata şomajului la nivelul judeţelor. "Din păcate, am avut de suferit din cauza ratei şomajului, la cele trei restructurări de la nivelul agenţiei naţionale", susţine el.

În prezent, rata şomajului a ajuns la 4,36, Bihorul situându-se pe locul 7 în ţară. Drăghici a punctat că acest fapt nu înseamnă că avem mai puţini şomeri şi nici nu e neapărat un semn de prosperitate, având în vedere modul de calcul al acesteia, dar şi munca la negru. "Bihorul este între cele mai mari judeţe din ţară, iar dacă numitorul este mare, e clar că rata este mai scăzută", a explicat Drăghici.

La 29 februarie, în Bihor numărul şomerilor înregistraţi la AJOFM era de 12.317. Dintre aceştia, 5.165 sunt îndemnizaţi. Judeţul e pe locul 27 la nivel naţional.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
hahaha
sa l vad io pe bugetarul ala care se sufoca de prea multa munca............ asta e bancul anului, bugetaru sufocat... LOL
Postat 25 Martie 2012, 20:03 de bugetaru sufocat
Proasta si Vagabondu
NICA DACIANA e o cutra....pusa pe capatuiala si lipsita TOTAL de calitati profesionale, iar Doru D este un putregai care abia mai sufla de atata alcool si tutun cat a ingerat la viata lui...cu consoarta lui cu tot.Dar astia ne sunt "alesii" sau pusi de "alesi"stapani peste institutii......de romanii cei orbi, pentru ca trebuie sa fii orb ca sa nu vezi ca asemenea indivizi nu au nimic comun cu vreo institutie.....si sunt zero profesional!!!!!!
Postat 25 Martie 2012, 09:44 de AJOF-mistii
AJOFM
Din pacate in cadrul AJOFM domneste o atmosfera de teroare instaurata de cand PDL-ul a ajuns la guvernare dupa alegerile din 2004. Numita Nica Daciana director adjunct al AJOFM a instaurat aceasta atmosfera si pe masura ce timpul a trecut a gasit noi si noi metode care mai de care mai odioase pentru a isi bate joc de angajati. Cei despre care spuneti ca se plimba prin oras sau in piata rogerius sunt acolitii ei care au permisiunea sa faca ce vor in acea institutie restul fiind tratati mai rau decat niste puscariasi de drept comun. Aceasta creatura a incercat de multe ori sa il discrediteze pe D-nul Draghici si desigur sa ii ia locul dorinta care inca nu i s-a implinit dar sigur viseaza la ea mereu in timp ce batjocoreste pe toata lumea. Aceasta zazanie permanenta si existenta cabinetului I si cabinetului II aflate in conflict permanent au facut ca celor care lucreaza acolo sa le fie lehamite de acel loc de munca cu toate ca e bine stiut ca aproape niciunul dintre angajatii acestei institutii nu si-ar mai gasi nicaieri un alt serviciu in cazul in care ar trebui sa plece de acolo si din aceasta cauza cu totii strang din dinti si rabda sperand sa vina si zile mai bune......
Postat 24 Martie 2012, 17:14 de Anonim
Botiş(i) de Bihor. Ep. ”Sufocaţii” de AJOFM Bihor.
1. ”Şeful AJOFM Bihor: Angajaţii instituţiei sunt sufocaţi de muncă”. a) Încă o dovadă a faptului că imaginea şi nu eficienţa reală contează la numiţii politic de la AJOFM-urile patriei. Ne pot spune numiţii politic de la AJOFM Bihor, câţi bihoreni au ajuns să lucreze în Marea Britanie în 2011, prin implicarea directă a acestei deconcentrate (consilier EURES Burdean Simona, responsabil ANOFM pe relaţia cu Marea Britanie)? 25-40? b) Pentru cei care se ”sufocă” cu munca pe la diverse deconcentrate (ex: AJOFM Bihor): Lăsaţi pe alţii să se ”sufoce”! Voi vă puteţi găsi lejer un job BINE plătit şi nesufocant pe la: ”Celestica”, Hanil Electronics, ”Shinheung”, ”Toptone” ş.a. 2. ”Drăghici a declarat că au fost situaţii în care salariaţii de la agenţia locală nu au făcut faţă volumului de lucru şi a fost nevoie ca personal din alte locuri să fie relocat.” O relocare necesară: relocarea de partea cealaltă a mesei de birou a numiţilor politic şi a acelor angajaţi care lipsesc nejustificat cu zecile de minute, sau (şi) cu orele, de la locul de muncă, respectiv care au un comportament neconform cu cei aflaţi în şomaj/căutarea unui loc de muncă. Acest fapt ar fi conform şi cu mult lăudatul (şi prea BINE plătitul din bani publici) ISO 9001:2008 implementat la AJOFM Bihor; 3. \"Volumul mare de muncă înseamnă posibilitatea de a greşi, de a enerva oamenii care aşteaptă, posibilitatea de a oferi servicii de slabă calitate, căci absolut totul, inclusiv consilierea (în găsirea unui loc de muncă - n.r) se face pe fugă\", a spus el. În perioada de şomaj indemnizat am avut parte de următoarele ”servicii” AJOFM: a) nr. de consilieri reale: 0; b) nr. de oferte locuri de muncă care mi s-au făcut (în scris, verbal, telefonic, sau prin corespondenţă electronică): 0; c) informaţii utile primite: 0; d) posibilitatea de a obţine un credit cu dobândă scăzută, pentru demararea unei afaceri proprii: 0%; e) date inexacte (nr. de telefon, adresă email ş.a.) afişate pe celebra listă săptămânală cu posturile, cică, disponibile: nu puţine. 4. ”În prezent, rata şomajului a ajuns la 4,36, Bihorul situându-se pe locul 7 în ţară.” Tov. Drăghici: Ce bine ar fi să pice limba mincinoşilor. O modalitate ”eficientă” de reducere a şomajului în Bihor: neînregistrarea şomerilor care au depăşit perioada de şomaj neindemnizat. Aceasta se realizează, cu precădere, prin ”amabilitatea” personalului lui tanti Voichiţa. 5. O întrebare-propunere pentru conducerea PSD Bihor: Se justifică existenţa postului de director executiv adjunct la AJOFM-uri? O procedură eficientă de depolitizare/deparatizare a instituţiilor statului: reducerea posturilor de ”numiţi politic” care nu nu sunt necesare. P.S. Pentru cei care AJOFM = DRAOV: Go home!
Postat 24 Martie 2012, 08:05 de șomer neînregistrat
vaivai
Vai de tine ai gurita mica in fata Soniei......cind venea in halat de casa la birt ......cum era bai cu somaju
Postat 24 Martie 2012, 06:58 de dandeli
bla bla bla
Si inca ceva...daca nu va sare in ajutor nimeni, inseamna ca tot meritati aceste critici. Treziti-va la realitate!
Postat 24 Martie 2012, 06:47 de bla
bla bla bla
Au fost vremuri cand nu aveau foarte mult de lucru. Dar si in acele vremuri discutau cu tine de pe cal inalt. Munciti fratilor ca doar din banii contribuabilului luati salarul. Majoritatea tragem pt. salarul minim pe economir sau suntem angajati cu contract partial de munca! Voi sa nu va plangeti! Asa e filmul acum.
Postat 24 Martie 2012, 06:44 de bla
minciuni
sunt somer, primesc indemnizatie si trebuie sa ma duc lunar la semnarea carnetului de somaj... tin sa va precizez ca personalul de la ajofm are atata de mult de lucru incat dupa ora 12 mai lucreaza 1 persoana in birou... rar prinzi 2 persoane ... restu fiind plecate "in delegatie" prin piata rogerius sau cine stie pe unde... daca ai nevoie de informatii nu o sa gasesti pe nimeni numai daca astepti cate jumate de ora .... iar sus la consiliere atata aglomeratie este incat personalul vorbeste cu plictiseala extrema...
Postat 24 Martie 2012, 01:03 de somer
CERTIFICARE ISO 9001/2008
Pe bani europeni A.J.O.F.M. a implementat si certificat ISO 9001/2008 in anul 2010 care trebuia sa duca la cresterea eficientei serviciilor de ocupare. Cum se vede aceasta eficienta? Ce face A.J.O.F.M. in afara de atine evidenta somerilor in majoritate indemnizabili. Poate domnul director coordonator nu ar mai trebui sa folosesca angajatii la intretinerea casei din PALEU. Daca vede ca nu poate manageria sa lase pe altul care nu este numit politic. Tara asta este plina de hoti care se plang.
Postat 23 Martie 2012, 18:23 de ALEXANDRU
Aberatie sau oportunism?
Sotii Draghici = Aberatie politica sau un nou tip de oportunism. Sotul, director multicolor, actualmente PDL, iar sotia, deputat PSD. Domnule Mang, e corect?
Postat 23 Martie 2012, 17:45 de SAFE
Nu-i nimic
Las' ca isi rotunjesc ei veniturile cumva. Oare dl. Draghici e la curent cu practica "semnarii" de adeziuni la tot felul de fonduri de pensii private in numele somerilor? Evident, fara ca acestia sa fie la curent. Allianz Tiriac Pensii Private
Postat 23 Martie 2012, 14:39 de Ion Tiriac
asa o fi
asa o fi dar atunci ce cauta unii angajati prin spania de exemplu, pe banii statului? s-au dus sa faca ce acolo? si sa nu zica nimeni ca nu e asa ca stiu din sursa sigura!
Postat 23 Martie 2012, 12:18 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON