URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2016, 16:39

Şefii PSD Oradea, maziliţi din funcţii din cauza scorului obţinut la alegerile locale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizaţia municipală Oradea a PSD Bihor a rămas fără şefi după ce Biroul Permanent Judeţean, condus de preşedintele Ioan Mang, a decis să dizolve conducerea acesteia, din cauza scorului obţinut la alegerile locale.

Hotărârea a fost luată într-o şedinţă ce a avut loc joi, dar care a fost ţinută la secret de PSD. "Este o decizie internă, luată prin votul Biroului Permanent Judeţean, nu consider că trebuia comunicată mass-mediei. Faptul că nu aţi aflat este pentru mine un lucru bun, înseamnă că şedinţele nu se mai transmit în direct la presă", a declarat marţi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, pentru BIHOREANUL.

Din Biroul Permanent Judeţean fac parte, pe lângă Mang, preşedintele executiv Emilian Pavel, secretarul Ana Maria Tiron, trezorierul Dan Ioan Ardelean şi 17 vicepreşedinţi.

În urma votului dat de aceştia, au fost demişi din funcţii preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău Popa, secretarul Aurel Mohan, trezorierul Adrian Stângă şi toţi vicepreşedinţii filialei municipale.

"Au fost nemulţumirile colegilor faţă de scorul obţinut (n.r. - la alegerile locale), mult sub ceea ce s-au angajat", a spus Mang. PSD a primit 15,88% din voturile orădenilor pentru Consiliul Local, obţinând cinci mandate de consilier local. Candidata social-democraţilor la Primăria Oradea, Adelina Coste, a strâns 9,53% din voturi.

Preşedintele PSD Bihor a ţinut să precizeze că decizia nu a fost ţintită asupra organizaţiei. "Măsura nu s-a luat împotriva organizaţiei de Oradea, votul a fost pentru toate organizaţiile care au obţinut sub 20% şi care nu au majoritară populaţie maghiară", a explicat Mang. Potrivit şefului PSD Bihor, în judeţ sunt cel mult 10 organizaţii care au conducerea dizolvată, dar nu le-a putut indica, motivând că nu se află la sediul partidului.

Deocamdată, PSD-iştii nu au numit o conducere interimară pentru filiala municipală, la fel nici pentru celelalte organizaţii rămase fără şefi. "Se va analiza la următoarea şedinţă, probabil săptămâna viitoare", a spus Mang.

Contactat de BIHOREANUL, fostul preşedintele al PSD Oradea, Liviu Sabău Popa, s-a ferit de comentarii. "Mă supun deciziei partidului", a spus el, disciplinat.

Surse neoficiale din cadrul PSD Bihor susţin că şefilor de la Oradea li s-a reproşat că au avut opinii contrare celor enunţate de Ioan Mang în privinţa referendumului privind unirea Oradiei cu Sînmartinul, dar şi că nu au susţinut-o suficient pe Adelina Coste în cursa pentru câştigarea Primărie.

De altfel, Coste şi consilierul judeţean Ioan Gheorghe Ţara s-ar afla în cărţi pentru a prelua preşedinţia interimară a PSD Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@eutanasiu
Stimate domn, CAO isi selecteaza CA potrivit oug 109/2011 prin recrutare cu firma externa. Dumneavoastra confundati AGA cu CA. Oricum si la AGA s-a modificat legislatia. Daca va pasioneaza atat de mult subiectul puteti verifica la CAO daca si-a depus demisia si apoi sa va cereti scuze :)
Postat 15 Iulie 2016, 07:14 de voodoo69
(recrutările se fac prin procedura de selecţie?
Poate că o lectură a Legii 215/2001 în întregime şi a art. 37 în special, ar face ca pe viitor să nu mai purtăm conversaţii inutile. În privinţa incompatibilităţii le recomand celor care nu vor să fie manipulaţi consultarea site-ului PMO - secţiunea proiecte de HCL propuse pentru şedinţa din 29.06.2016. HCL este pentru revocare şi validare. Era pregătită şi a fost retrasă până la "rezolvarea" lui Mălan, Salvator,etc. Nu e nevoie să îmi mai răspundeţi sau să vă faceţi că nu înţelegeţi pentru a ne limita la un dialog civilizat. Vă doresc multă sănătate.
Postat 14 Iulie 2016, 16:12 de eutanasiu
@EUTANASIU
Recrutarile se fac prin procedura de selectie. HCL este pentru validare, nu pentru demisie :)
Postat 14 Iulie 2016, 15:21 de voodoo69
re:
Se fac numiri în C.A. la CAO fără HCL sau HCL-urile respective nu sunt publice? (Aş schimba sursa - PMO - "cu drag").
Postat 14 Iulie 2016, 15:14 de eutanasiu
@EUTANASIU
Fiind consilier local e incompatibil cu membru CA in CAO. Deci ar fi mai bine sa va schimbati sursele. Probabil stiti ca mai e si la Termoficare
Postat 14 Iulie 2016, 15:00 de voodoo69
@
Numirea domnnului Sabău în C.A. al Companiei de Apă Oradea s-a făcut prin HCL. În lipsa unei HCL de revocare a distinsului domn şi totodată de numire a succesorului lui probabil că evenimentele despre care scrieţi/vorbiţi vor urma! P.S. În plus, dacă ar fi aşa cum susţineţi, acelaşi domn ar fi trebuit să aibă declaraţia de avere/interese completată cu data revocării. În mod evident, printr-o simplă verificare, constat că nu este aşa.
Postat 14 Iulie 2016, 13:04 de eutanasiu
@EUTANASIU
Stimate domn, sunteti in urma cu evenimentele. A demisionat de acolo :)
Postat 14 Iulie 2016, 11:09 de voodoo69
Si la ,,ceilalti"?! Nimic?
Pesedeii (s)-au decapitat pt. rezultate slabe. Unii zic ca a platit, ca de obicei, linia a doua. Asteptam cu interes nota de plata de la liberali. Chiar nimeni nu e vinovat pt. ,,succesul" total la cj al luzӑrilor psd-udmr-alde?! Sa pierzi TOT la judet in conditiile in care ai 17 din 35, adica 48.57% nu-i de ici de colea, trebuie sa fii un negociator al naibii de (in)abil! Ma gandeam ca se va rade cu briciul lui nascase.
Postat 14 Iulie 2016, 10:01 de pinonel
Corect!
Astia saracii sant vinovati de neputinta lui mang.
Postat 14 Iulie 2016, 08:22 de GORON
Membru C.A. mai tare decât preşedinte PSD Oradea
A rămas totuşi membru şi organ în Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Oradea. Aşa că, să nu-i plângem de milă!
Postat 13 Iulie 2016, 19:07 de eutanasiu
REPLICA
Iarasi vorbeste Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor?:))=))Un partid social democrat este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepyyurile si libertyatile celor multi si saraci , si nu-i un partid de sefi si de patroni care adfuna si fac avere pe seama maselor populare muncitoresti pentru ca asfel se pierde legatura dintre masele populare muncitoresti si liderii partidului social democrat un citat de Ion Iliescu la o cuvantare din 10 mai 2010. Cam aceasta este si situati din PSD Bihor unde cei tineri naivi si creduli(Liviu Sabau Popa ) au fost maziliti pentru ca cei batrani corupti si avizi de putere politica si bani sa ramana (Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor ) Ana Maria Tiron E vita Pe ron, Pavel Emilian (...) . Fiecare popor ( in spetza si PeSzeDe Bihor ) are conducerea pe care o merita!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 13 Iulie 2016, 10:09 de Romanul_Simplu
RE: REPLICA
Romanule Simplu, temperează-ţi limbajul şi opreşte-te cu invectivele. Vezi că eşti aproape să îţi suspendăm contul. Ultima avertizare.
Postat 13 Iulie 2016, 11:13 de Moderator
%PESDEIII
neah...doctrina. :)))))) unde sunt marii sustinatori ai pesdeilor sa comenteze? sa isi apere "favoritii".
Postat 13 Iulie 2016, 10:01 de User anonimizat
Adelina gospodina
Adeliana + Mang = LOVE. A scos un scor jenant de 9% si va fi presedinte, penibil de tot, eu ma asteptam sa fuga ea in codru de rusine, dar se pare ca unii nu au scrupule.
Postat 13 Iulie 2016, 09:35 de Magda
mang+coste=penibili
cei doi mang si coste sunt jalnici,dar na cum sa recunosti tu insuti ca esti varza,procentul la alegeri e edificator,sub,repet sub 10 %
Postat 13 Iulie 2016, 08:34 de suporter_oradean
noaptea cutitelor lungi
Ciudat. Tocmai din cauza lui Mang , psd nu poate sari de un 15 %. Atata timp cat plagiatorul va fi in frunte, nici sa nu se gandeasca la procente mai mari. Ce puteau tinerii sa faca avand in partid fosile ca si Coste, Mang etc.?
Postat 13 Iulie 2016, 08:02 de gigi1
PCR transpartinic. Ep.: 1. Good morning, John Mang!
"Au fost nemulţumirile colegilor faţă de scorul obţinut (n.r. - la alegerile locale), mult sub ceea ce s-au angajat", a spus Mang. PSD a primit 15,88% din voturile orădenilor pentru Consiliul Local, obţinând cinci mandate de consilier local. Candidata social-democraţilor la Primăria Oradea, Adelina Coste, a strâns 9,53% din voturi.” 1. Pe când şi un Tony Blair în fruntea PSD Oradea? Cu sau, fără fustă. Scoţiană. Şi numeroşii angajați din Oradea, cu salariu minim pe economie, indiferent de etnie, au mare nevoie de unul ca el în fruntea PSD Oradea. Şi nu numai! 2. Epoca ciolanagiilor, îmbuibaților si a bolșevicilor revopsiți ("acoperiți", sau nu) din activul/nomenclatura PSD Oradea/Bihor ar cam trebui să apună.
Postat 12 Iulie 2016, 22:13 de stefan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON