URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2018, 12:49

Şefii Consiliului Judeţean au pierdut procesul prin care încearcă să-i "ruşineze" pe PNL-işti că le blochează proiectele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a respins acţiunea intentată de Consiliul Judeţean împotriva filialei PNL Bihor şi a celor 17 consilieri judeţeni ai partidului pe motiv că aceştia din urmă nu votează mai multe proiecte ale executivului, blocând "în mod abuziv" administraţia judeţeană.

Respins!

Un complet al Secţiei I Civile a decis, pe de o parte, că filiala Bihor a Partidului Naţional Liberal nu are calitate procesuală în această acţiune, iar pe de alta a respins acţiunea în ceea ce-i priveşte pe cei 17 consilieri liberali din CJ Bihor: Avrigeanu Ionel, Borza Cornel, Câmpan Ioan, Kiss Janos, Lascu Tudor-Sebastian, Bezi Ovidiu, Madear Moisa Tudorel, Foncea Gheorghe Dacian, Gal Călin Gratian, Neag Gheorghe-Dumitru, Motoca Romulus-Sorin, Neniu Constantin, Peti Iosif-Alin, Toderici Mihai, Popa Lidia, Suciu Teodor-Ioan şi Bodea Nicolae Dan.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Voturi la judecată

După cum BIHOREANUL a scris, şefii Consiliului Judeţean au decis să-i cheme pe aleşii PNL Bihor în judecată fiindcă nu votează mai multe proiecte care le sunt propuse.

În argumentarea lor, liderii CJ Bihor spun că liberalii au boicotat şedinţele de constituire şi alegere a noii conducerii în 2016, şi-au "fabricat" în mod intenţionat dovezi pentru procesul pe care, ulterior, l-au intentat împotriva instituţiei, că nu îşi respectă jurământul de "bună credinţă" pe care l-au rostit după alegeri şi îşi folosesc dreptul de vot ca "armă politică" împotriva majorităţii.

Executivul CJ a înşiruit o serie de proiecte utilitare şi de patrimoniu, care aveau nevoie de două treimi din voturi şi pe care PNL Bihor le-a blocat "intrând în sfera abuzului de drept": inventarele privind patrimoniul, contractul de comodat pentru serviciile de Permise şi Paşapoarte, preluarea unei case a pompelor de către Muzeul Ţării Crişurilor, etc.

CJ Bihor a promovat o "acţiune în constatare", care - indiferent de sentinţă - nu are caracter executoriu. Cu alte cuvinte, în acest caz, "triada" UDMR, PSD şi ALDE vrea doar o sentinţă care să certifice că, în mod nejustificat, liberalii îi blochează activitatea instituţiei, nevotând propunerile lor. În replică, într-o şedinţă, liderul consilierilor PNL Bihor, Ionel Avrigeanu le-a răspuns sarcastic: "Poate o să ne şi împuşcaţi...".

La recurs…

Avrigeanu s-a lăudat cu sentinţa Tribunalului în cea mai recentă şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, care s-a ţinut marţi. La punctul în care aleşilor judeţeni li s-a prezentat o informare scrisă despre procesele în care instituţia este implicată şi stadiul acestora, liberalul a atras atenţia că acţiunea împotriva PNL a fost "uitată" din înşiruire.

"Aţi uitat să treceţi în acest material şi faptul că Consiliul Judeţean a pierdut în primă instanţă procesul cu PNL Bihor şi consilierii PNL fiindcă nu votăm aşa cum doreşte executivul", a spus Avrigeanu.

Vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, i-a răspuns: "Noi am mai pierdut un alt proces în primă instanţă şi l-am câştigat la recurs…". PSD-istul se referea la procesul în care PNL acuza că alegerile pentru şefia CJ Bihor s-au desfăşurat fără respectarea legii şi a votului secret.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Wrestling
Ăștia sunt mai penibili decât circarii din luptele de wrestling: pe fata își dau la ciolane, pe la spate ne iau banii. Circ de doi lei.. doua partide nule din toate punctele de vedere!
Postat 22 Martie 2018, 18:14 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON