URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2012, 17:29

Şefii Băncii Transilvania Oradea au fost arestaţi

Şefii Băncii Transilvania Oradea au fost arestaţi (foto: Spinul)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ana Lucia Pojoca şi Mircea Romeo Oanţă, director executiv, respectiv director adjunct în cadrul Băncii Transilvania Oradea, au fost arestaţi, joi, de Tribunalul Bucureşti, pentru 10 zile sub acuzaţia de favorizarea infractorilor şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Cei doi manageri au fost reţinuţi, miercuri, de Poliţia Capitalei, în cadrul unei anchete care urmăreşte destructurarea unei grupări acuzate de un prejudiciu de aproximativ 500.000 euro.

La acţiunea de miercuri au participat ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, DGIPI, Direcţia de Operaţiuni Speciale, lucrători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, şi a constat în 16 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Prahova şi Ilfov, în ridicarea a 15 persoane pentru audieri iar ulterior în punerea sub urmărire penală a 18 persoane.

Potrivit unui comunicat făcut public de Parchetul Bucureşti, gruparea evazionistă este acuzată de evaziune fiscală, spălare de bani, refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu în scopul împiedicării verificărilor fiscale, transmitere fictivă a părţilor sociale în scopul îngreunării sau sustragerii de la urmărirea penală şi favorizarea infractorului.

Din cercetările procurorilor a reieşit că, în perioada 2010-2011, cele 18 persoane implicate în grupare, administratori sau angajaţi ai unor societăţi comerciale, au prejudiciat bugetul de stat prin înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

"Veniturile obţinute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost introduse în circuite financiare succesive fictive, apte să asigure reintroducerea sumelor de bani în conturi personale sau ale unor societăţi comerciale", se specifică în comunicat.

Astfel, o societate comercială administrată de unul din participanţi achiziţiona cereale sau alte produse de la mici producători (agricultori) la preţuri reduse, fără a întocmi documente fiscale. Produsele erau vândute, apoi, cu documente, altor firme.

Pentru a se acoperi cu acte de achiziție, alţi membri ai grupării au preluat firme fantomă în numele cărora au făcut achiziţii şi vânzări fictive de produse către prima societate.

„Cu toate că mărfurile nu existau şi nu se livrau în aceste cazuri, plata se făcea în mod real către societăţile intermediare. Din conturile societăţilor intermediare, banii erau transferaţi în conturile personale ale persoanelor cercetate. Ulterior, banii erau reintroduşi în circuitul fictiv", explică procurorii acuzațiile de spălare de bani.

Printre cei anchetaţi se numără şi Dan Kondratov, fostul preşedinte al Kondratov SRL Oradea, iar cei doi directori de bancă sunt suspectaţi că, pentru a îngreuna urmărirea penală începută împotriva grupării, "au contactat una dintre persoanele cercetate şi au înştiinţat-o despre existenţa şi stadiul cercetărilor".

Pojoca şi Oanţă au fost prezentaţi, joi, alături de alte 6 persoane, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. În urma dezbaterilor, instanţa a admis solicitarea de arestare făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pe numele celor doi manageri, însă doar pentru 10 zile.

O altă persoană a fost arestată pentru 15 zile, în vreme ce pentru celelalte 5 persoane s-au emis mandate de arestare pe 29 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
PT NEMO
....AVETI DELIR DE IMAGINATIE !!!!!!!!!!!!!!
Postat 15 Iunie 2012, 13:43 de PT NEMO
mai vasilica
cum ai reusit sa l bagi si pe uscatu p aici?
Postat 09 Iunie 2012, 10:01 de radu
tigari BT
n o sa se intimple nimic, iar daca exista o banca a mafiei aia e BT, ar trebui sa cada prea multe capete, asa ca se va musamaliza totul in pur stil romanesc....
Postat 08 Iunie 2012, 23:48 de BT
ser-
se pare ca Luci Pojoca a pus prea multi bani la tescherea.Daca face plata in astea 10 zile,iese;daca nu,mai sta o tura pana nimereste pretul corect.bafta
Postat 08 Iunie 2012, 22:39 de viciile
Exista Dumnezeu
Vestile circula si una din ele spune ca USCATU s-a uscat ca macu folosit la drogurile ce voia sa le aduca din Austria.Ar putea tremura de sete cativa concitadini, mai ales cei din politie si din justitie, ca li se Usuca si lor treburile dupa ce l-au sprijinit pe interlop.Observ ca mass-media nu sufla o vorba despre aceste lucruri, macar asa din \" simpatie\" fata de oradeanul nostru.Si la cate credite invart interlopii nostrii bihoreni cred ca se inchid toate bancile.....
Postat 08 Iunie 2012, 17:34 de Vasilica
unu
la cate cumetrii si nepotisme sunt in bt ma astept sa mai cada vreo cel putin 5 persoane
Postat 08 Iunie 2012, 11:21 de a
ASTA ERA DIRECTOR????
ASTA ERA DIRECTOR???? SI EU CARE CREDEAM CA E SOFER PE AICI PE LA BANCA
Postat 08 Iunie 2012, 07:40 de monica
SESIZAREEE
SI PE BURLEA IONUT DIN OSORHEI LA 560 CAND IL RIDICA MILITIA LA CATE CREDITE CU ACTE NASOALE O SCOS MA MIR CA NU ARE BENTLEY
Postat 08 Iunie 2012, 04:40 de NOKIA
ptr depunator
Oare se sparge buba?
Postat 07 Iunie 2012, 23:40 de alt depunator
money...
Hopa, se sparge oare gasca securistomilitianoparchetointerlopa de la BT? Ar fi cazul.... Haha, Pojoca la bulau, pai ce frisoane pe unii din camarila! Acum ar trebui sa se vada daca multipilele vor functiona, ce angrenaj relational se va pune in miscare prin Politie si Parchet, pretenii stiu de ce...
Postat 07 Iunie 2012, 21:12 de depunator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON