URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2010, 18:54

Şefia spitalelor orădene şubrezeşte parteneriatul PSD - PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alba-neagra cu colaborarea

Parteneriatul local PSD-PNL, semnat la sfârşitul lunii aprilie, a început să scârţâie. Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, s-a declarat nemulţumit de faptul că partenerii din PNL nu i-au consultat pe social-democraţi cu privire la strategia abordată în domeniul sănătăţii după preluarea spitalelor de la Ministerul Sănătăţii şi, mai ales, cu privire la demiterea directorului Spitalului Clinic Judeţean, medicul Florian Bodog. "Sunt nemulţumit că partenerii de la PNL nu ne-au consultat în niciun mod în privinţa politicii din sănătate. Sper să fie doar o scăpare, şi PNL să consulte PSD în problemele importante, nu doar doar atunci când are nevoie de votul unor consilieri locali", a declarat Mang, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii PSD Bihor sunt nemulţumiţi, de asemeni, că liberalii l-au înlocuit din funcţie pe chirurgul Florian Bodog, directorul Spitalului Clinic Judeţean Bihor. Supărarea e cu atât mai mare cu cât, deşi membru PSD, directorul nu a fost demis din funcţie de PDL-işti. "Personal, consider că pentru activitatea depusă directorul Bodog merita să rămână pe funcţie până la organizarea concursului pe post", a spus Mang.

Preşedintele PSD Bihor a mai spus că speră într-o schimbare de atitudine din partea liberalilor. "Personal am crezut şi încă vreau să cred în acest parteneriat, dar prin asta înţeleg că dacă partenerii vor să abordeze o anumită politică în sănătate, de exemplu, se aşează la masă şi stabilesc împreună", a spus Mang.

Parteneriat fără comunicare

Cele două măsuri acuzate de liderul social-democrat contravin parteneriatului local dintre PSD şi PNL, semnat pe 30 aprilie de către senatorul Ioan Mang şi omologul său liberal, Cornel Popa. Conform documentului, cele două organizaţii judeţene urmau să îşi coordoneze acţiunile la nivelul consiliilor locale şi al celui judeţean în scopul susţinerii proiectelor administraţiilor locale, şi să facă demersuri comune pentru atragerea de fonduri guvernamentale şi europene.

Printre modalităţile de acţiune se numărau întâlnirile periodice pentru consultări între reprezentanţii celor două formaţiuni, dar şi între primarii şi consilierii locali, înaintea fiecărei şedinţe a consiliilor locale şi a celui judeţean, astfel încât aceştia să-şi susţină reciproc proiectele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang presedinte legitim ales al filialei PSD Bihor acuma sunteti nemultumit de colaborarea cu cei din PNL ,dar in campania ,,pre presedentie PSD Bihor``de sedinte locale ale filialelor comunale PSD dinainte de 1 mai,laudati si promovati aceasta colaborare a opozitiei si ne spuneati ca noi membri simpli sa luptam mai departe impotriva celor din PNL ,macar noi membri simpli din PSD Bihor colegiul 6 Salonta suntem cu constiintiinta impacata si curati ca nu am colaborat cu PNL ,dar consilieri nostri PSD incepind cu consilierul judetean PSD Pavel Forian junior care va inlocuieste in Consiliul Judetean Bihor,si care ne tradeaza la consilierul PNL Daniel Vulcu ,si continuind cu alti tradatori PSD consilieri locali comunali PSD in minoritate in Consiliile locale comunale si care voteaza cu PNL ,ca doar asa au primit ordine de la dumneavoastra,cu acestia cum raminem ?Lasa ca o sa avem noi membri simpli din PSD Bihor din colegiul 6 Salonta ca la urmatoarele alegeri sa nu mai ajunga pe lista PSD consilieri eligibili si o sa-i punem la coada listei ultimi, vor plati ei tradarea fata de membri simpli PSD.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Iulie 2010, 10:39 de Romanul Simplu
Revolta social democrata.
Revolta social democrata pentru schimbarea brancadierului Bodog.Dar de ceilalti directori social democrati matrasiti fara drept de apel nu intereseaza pe nimeni din conducerea PSD Bihor.Daescu,Secosan, Simona Iancu si Bodog sunt etalonul profesionalismului social democrat bihorean promovat de senatorul Mang. Pe ce criterii?
Postat 10 Iulie 2010, 12:31 de Apolitic.
erată
Când îţi pui mintea cu proştii, rişti să ajungi la nivelul lor. Probabil am si alte greseli nu am recitit, mi-a sărit în ochi Constantin Pârvulesc - corect e Constantin Pârvulescu
Postat 10 Iulie 2010, 06:35 de românul complex
pune-ţi fă pălărie că ai făcut insolaţie
Doamnă, pune-ţi pălărie când ieşi afară că deja ai făcut insolaţie. În mintea ta fiartă de soare Băsescu e un virgin, neprihănit sabotat de oamenii răi. În mintea ta fiartă şi Ceauşescu a fost un virgin, neprihănit sabotat de oamenii răi. Am să încerc să te fac să înţelegi, dacă poţi, cât eşti de limitată şi cum e posibi ca oameni reduşi, ca tine, să perimită repetarea istoriei, şi o nouă dictatură (luminată de data asta). Am să-ţi dau un singur exemplu. În 1979 la al XII-lea congres al PCR, Constantin Pârvulesc l-a criticat pe Ceauşescu, politica sa şi modul în care este organizat Congresul. A fost dat afară din sală şi pus sub arest la domiciliu - de aici ar trebui să înţelegi că în ciuda faptului că i se deschideau ochii asupra greselilor, Ceuşescu a condus cum a vrut el şi nu accepta critici. Băsescu e si el un imaculat care are capacitatea să înţeleagă critica şi să fie constructiv dar este sabotat. Oamenii răi spun numai prostii, dar el ar trebui să schimbe constituţia, să facă o republică prezidenţială şi să-i pună pe nenorociţi la punct. Bine că există oameni ca tine. Tu ai vânzări anterioare? Afară plouă...
Postat 10 Iulie 2010, 06:26 de românul complex
jos politica
si mafia la nivel local...inainte spuneam JOS Ceausesscu...ne am invata minte JOS PORCIILOR la ingrasat......... jos coruptia, spaga si mita...TRAIASCA TRAIAN BASESCU.....rau am facut ca l am impuscat pe CEAUSESCU trebuiau impuscati cainii care l au adus in starea in care i au adus pe oamenii sa ucida un om nevinovat....asa e si TRAIAN BASESCU o vicima a sarlataniilor la nivel local care intretin Evaziune, spaga si MITA...
Postat 09 Iulie 2010, 19:58 de ioana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON