URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2017, 14:42

Şefi noi la Jandarmeria Bihor: Inspector şef este maiorul Ioan Bogdan, fost purtător de cuvânt al instituţiei

Şefi noi la Jandarmeria Bihor: Inspector şef este maiorul Ioan Bogdan, fost purtător de cuvânt al instituţiei Noii şefi ai Jandarmeriei Bihor sunt locotenent-colonel Claudiu Seica (foto stânga), împuternicit prim-adjunct, şi maiorul Ioan Bogdan (foto dreapta), împuternicit inspector şef

Valul de pensionări anticipate a afectat serios Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor. Ca să primească pensii mari, înainte de plafonarea lor, aşa cum o dictează o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, ce intră în vigoare de la 15 septembrie.

Dacă în alţi ani se pensionau unul sau doi jandarmi bihoreni, în aceste prime 9 luni din 2017, 40 de militari au trecut în rezervă, cei mai mulţi dintre ei chiar în ultimele două luni, de când s-a anunţat plafonarea pensiilor.

Şefi noi

Printre pensionari se numără inclusiv şefii IJJ Bihor, mai precis fostul inspector şef Petru Lung şi fostul adjunct Adrian Cîmpeanu. Noua conducere a Jandarmeriei este formată din maiorul Ioan Bogdan, fost purtător de cuvânt al instituţiei între anii 2005 şi 2016, şi fost şef al Biroului Pază şi Protecţie Instituţională, acum împuternicit inspector şef, şi din locotenent colonel Claudiu Seica, fost şef al Biroului Cercetare-Documentare, acum împuternicit prim-adjunct. Noul inspector şef are 40 de ani şi lucrează în Jandarmerie din anul 2001, iar Seica are 39 de ani şi lucrează în Jandarmerie din anul 2000.

"Pe 30 august a avut loc activitatea de predare-primire a comenzii, în prezenţa domnului împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, maiorul Ioan Bogdan.

Întrebat de ce anunţul privind schimbarea conducerii IJJ Bihor s-a făcut atât de târziu, Bogdan a precizat că a dorit să prezinte aceste noutăţi într-o conferinţă de presă tematică, cu prilejul debutului anului şcolar, pentru a nu convoca o întâlnire cu jurnaliştii strict pentru prezentarea noii conduceri a Inspectoratului.

Pe de altă parte, deşi nu s-a pensionat, la şefia IJJ Bihor nu se mai află colonelul Doru Jarca, fost prim-adjunct al instituţiei. "A fost împuternicit pe o perioadă de maxim 6 luni, iar acum nu a mai fost înnoită această împuternicire", a precizat Bogdan. Jarca a revenit pe funcţia pe care o ocupa până acum, de şef Serviciu Ordine şi Siguranţă Publică.

Bogdan a mai spus că, deşi se aştepta să fie numit şi un adjunct în conducerea IJJ, acest lucru nu s-a întâmplat, fără însă a preciza cine ar putea fi acesta.

"Situaţie temporară"

Despre valul de pensionări, maiorul Bogdan a spus că IJJ Bihor, la fel ca majoritatea inspectoratelor din ţară, resimte lipsa de personal, mai cu seamă că sunt blocate concursurile pe posturi. "Este o problemă şi la ofiţeri, şi la subofiţeri. Dar este o situaţie temporară. Speranţa noastră stă în mass-media, de acolo am aflat că doamna ministru doreşte suplimentarea locurilor de şcolarizare în toate unităţile de învăţământ MAI", a precizat noul inspector şef.

Potrivit lui Bogdan, IJJ Bihor nu a avut până acum problema pensionărilor şi pentru că avea o medie de vârstă destul de tânără. "Dar să ştiţi că nu este adevărat că ies la pensie colegi la 40-45 de ani. Vârstele colegilor noştri sunt între 47 şi 59 ani", a spus şeful IJJ Bihor.

Totodată, prim-adjunctul Claudiu Seica a menţionat că lipsa de personal nu înseamnă că jandarmii nu fac faţă misiunilor ori că stau ore suplimentare. "Ne planificăm mai judicios misiunile", a declarat Seica, în aceeaşi conferinţă de presă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON