URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2016, 15:14

Se montează un semafor cu buton în Centrul Civic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trecerea de pietoni din Centrul Civic, de lângă Catedrala Ortodoxă, va avea în curând un semafor cu buton. Decizia a fost luată de Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei ca urmare a mai multor cereri şi sesizări venite din partea şoferilor, legate de desele blocaje în trafic în acea zonă, cauzate şi de pietonii care traversează zona pe rând.

Noul semafor din Centrul Civic va deveni funcţional, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, până săptămâna viitoare. Culoarea verde a acestuia va fi menţinută timp de 17 secunde.

"De menţionat că la mijlocul trecerii de pietoni s-a amenajat un refugiu, unde pietonii care nu au apucat să traverseze toată zebra pot apăsa din nou butonul semaforului", se arată în informarea Primăriei.

Timpul de aşteptare al culorii verzi după apăsarea butonului nu este unul exact, el urmând să fie corelat în funcţie de culoarea semaforul dinainte, respectiv a semaforului de la intersecţia cu str. Griviţei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@roger
Pe langa ca esti pr*st, mai si semnalizezi, sau daca vrei mai pui si frana. Te asigur ca si eu sunt "scolit" pe vremea comunismului si inca la unele dintre cele mai bune scoli, zic eu! Ai incercat sa faci pe psihoanalistul si ti-a iesit un kkt. Deci, nu ma pensez si nici nu-mi fac pedichiura, nici in centru si nici in alta parte, asta doar daca in acceptiunea ta, igiena personala, nu intra in aceste categorii. Nu am nici un fel de viziune cu absolut nici un bar, din motiv de nefrecventare. Consider insa ca e de noaptea mintii ce faci tu, incercand sa fii "cool". Adica e ca si cum ai sta langa un, hai sa nu zic Mercedes, Opel nou nout, cu tot felul de dotari si ai gasi de cuviinta sa "observi" ca n-are un far de ceata chiar pe mijloc! Daca asta te "streseaza, ca n-ai fantana arteziana cu leduri, ca pentru cocalari, te poti m,uta la Bins, ca am auzit ca aia au facut pe Cris una, sau la Timisoara, na, sa nu te jignesc cu un asa mic orasel ca Beiusul, ca am auzit ca vrea Robu sa faca una (fantaza) exact pe gustul tau, cu leduri si colorata!
Postat 23 Iunie 2016, 10:02 de User anonimizat
@ anticomunistu, acest non-vizionar al fantanilor publice
vasalica anticomunistu, spre deosebire de tine care ai inclinatii moderne, esti pensat si iti faci pedichiura in centru, eu sunt scolit pe vremea comunismului, am viziune mai mare decat barurile din centru care te impresioneaza pe tine pana la lacrimi, iar in ceea ce priveste elemente de cultura si civilizatie, ma simt jignit sa ma compar cu tine. ar fi inutil, vorba ta...
Postat 22 Iunie 2016, 22:23 de roger
@roger
Inutila este prezenta ta pe pamant. Esti de tot kkt-ul. S-au facut atatea si atatea proiecte in oras si vii si spui ca n-ai fantana arteziana moderna in parcul 1 Decembrie! De noaptea mintii!
Postat 22 Iunie 2016, 09:56 de User anonimizat
absolut inutil!
semafor absolut inutil! cand terminati podul din centru? cand scoateti covrigul ala din beton de la gara? cand ganiti si voi o fantana arteziana moderna in parcul 1 decembrie? cand schimbati placutele ruginite de la intrarea in oras cu numele orasului?
Postat 22 Iunie 2016, 07:34 de roger
@ironi-k
se poate sa fie semafor cu buton si totodata corelat cu celelalte semafoare - si e chiar mai bine asa: daca nu trece nimeni, rosu la pietoni verde constant la masini. Daca vrea un pieton sa treaca, apasa butonul si apoi asteapta atatea secunde sa se faca verde la pietoni cat trebuie ca sa fie corelat cu celelalte. No big deal, reciteste ultimul paragraf din stire...
Postat 21 Iunie 2016, 18:17 de unu
cretini....
....si totusi cine e dobitocul care a hotarat sa puna semafor cu buton????....trebuia un semafor corelat la celelalte semafoare....in orele de varf se vor crea ambuteiaje...dar asta e orasul.....
Postat 21 Iunie 2016, 16:29 de ironi-k
In sfarsit, se termina cu nesimtirea!
A fi pieton nu inseamna ca esti Dumnezeu pe Pamant!
Postat 21 Iunie 2016, 16:07 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON