URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2017, 13:13

Se încinge vânătoarea de vitezomani: Primăria Oradea a cumpărat două pistoale radar

Se încinge vânătoarea de vitezomani: Primăria Oradea a cumpărat două pistoale radar foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două noi pistoale laser pentru măsurarea vitezei în trafic, în valoare totală de aproape 150.000 lei, au fost achiziţionate de Primăria Oradea şi urmează să fie predate Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, trecerea echipamentelor în gestiunea poliţiştilor pentru o perioadă de 12 ani urmând să fie votată joi, în şedinţa Consiliului Local.

Cumpărarea echipamentelor a fost solicitată în luna august de şeful IPJ Bihor, comisarul şef Alin Haniş, după testarea cu succes a unui aparat similar achiziţionat de Primăria Aleşd, şi a fost justificată prin creşterea numărului de accidente grave pe raza municipiului de la 20 (în prima jumătate a anului 2016) la 24 cazuri (în 2017).

Urmările accidentelor au fost serioase, soldându-se cu decesul a două persoane, rănirea gravă a 24 de persoane şi rănirea uşoară a altor şase, cauzele identificate fiind neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic, neacordarea priorităţii pietonilor şi traversările neregulamentare ale pietonilor.

"Ca urmare a testărilor efectuate, echipamentul poate ajuta poliţiştii rutieri în combaterea încălcării regimului legal de viteză, a neacordării de prioritate pietonilor, precum şi în alte situaţii, motiv pentru care vă solicităm să analizaţi oportunitatea achiziţiei unor asemenea echipamente care să fie folosite de către unitatea noastră în baza unui contract de comodat", se arată în adresa trimisă Primăriei Oradea de Poliţia Bihor.

Reprezentanţii municipalităţii s-au conformat, achiziţionând cele două aparate. Preţul acestora s-a ridicat la 139.706 lei, cu TVA inclus.

Proiectul Hotărârii înaintate Consiliului Local cuprinde şi Contractul de Administrare ce va fi încheiat între Primăria municipiului şi Inspectoratul de Poliţie Bihor, care prevede că poliţiştii sunt obligaţi să "menţină în siguranţă bunurile" dar şi că "răspund de distrugerea totală sau parţială a bunurilor încredinţate care s-ar datora culpei" lor.

Cele două aparate vor fi folosite pe raza municipiului Oradea, după cum a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. "Dacă va fi necesar, aparatele vor fi utilizate şi în judeţ, în cadrul unor acţiuni naţionale sau internaţionale în care vor fi angrenaţi poliţiştii bihoreni", a explicat Dinu. 

UPDATE: Consiliul Local Oradea a adoptat, joi, hotărârea de a preda pistoalele radar Poliţiei Bihor, în unanimitate şi fără discuţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Ce urmeaza e cu adevarat ciudat!
Pun prinsoare ca niciun consilier din opozitie, opozitia din cl Oradea, adica udmr si psd, nu va cere lamuriri asupra pretului de achizitie! Nici nu va sesiza parchetul sau curtea de conturi! De ce?! Simplu: vechile iubiri nu se uita!
Postat 29 Septembrie 2017, 12:25 de pinonel
ciudat
pretul de catalog al pistoalelor radar este de 9000 euro / bucata, 2 buc 18000 eur aproximativ 83000 lei. oare prin cate firme au mai trecut prin Romania de au ajuns la pretul aproape dublu de 140000 lei ?!
Postat 29 Septembrie 2017, 08:21 de User anonimizat
Aglomeratie vs. Vitezomani
In loc sa inchida naibii toate santierele din oras si sa mai termine tigania cu birturi si pietonale, motiv pentru care o mare parte din oradeni se inghesuie pe centura, primaria prefera sa faca ordine cu pulanu' lu' nenea politistu.. Mi-l si imaginez pe nebun ranjind cu pistolu' indreptat spre oradeni de sub chelia sprancenata..
Postat 28 Septembrie 2017, 20:42 de User anonimizat
Most Wanted
Cheful de donaţii al birtinezului este justificat doar de avizele date de Poliţia Circulaţie pentru toate turbo-giraţiile şi turbo- parcările desenate după bunul plac pe asfalt. Brusc, şi-a adus aminte de campania din 2008 şi şi-a achiziţionat cele două pistoale. Cu banduliera îşi ţine pantalonii în fund.
Postat 28 Septembrie 2017, 17:55 de eutanasiu
@pinonel
Ați uitat să luați în considerare șpaga primită! De-aceea costă triplu aparatele astea la noi.
Postat 28 Septembrie 2017, 17:11 de Oarecine
Aducătoare de venituri la primărie
Nu au nimic de-a face cu prevenirea accidentelor. Îi văd pe Calea Borșului aproape zilnic, prinzînd în cursă șoferi care și-au adaptat viteza condițiilor prielnice de deplasare.
Postat 28 Septembrie 2017, 17:09 de Oarecine
....mda
... si asa apare Jedi pe strada, cu sabia laser. Mai ieri era unu pe centru cu un jaf de golf 3 fara toba si turuia ca dracu. Trebuie sabie laser..........
Postat 28 Septembrie 2017, 16:46 de FLORIN64
?!
Din cate amenzi a dat politia rutiera Bihor in 2016 putea sa cumpere 10(zece) aparate! Numai ca banii de pe amenzi merg in pensiile nesimtite ale angajatilor mai, care la 40 de ani umfla pensii de 12.000 de lei/luna, cam cat zece populeni care au iesit la 60 si...de ani. Am intrat de curiozitate pe site-ul producatorului si cel mai ultra performant aparat era la 5500$. Se oferea si un discount de 15% daca... Deci in USA doua aparate le poti cumpara cu 11.000$, cam 44.000 de lei. Poate intreaba careva dintre consilieri CE si CUM. Apropo, daca in consiliu nu se aproba actul de donatie catre politie (e sezonul ciupercilor, cate nu se pot intampla!), ce face birtinezul cu ele?! Se verifica sa nu-l mai prinda baietii?!
Postat 28 Septembrie 2017, 15:57 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON