URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2017, 17:59

Şcoala Internaţională se deschide în septembrie cu tarife "reduse": 4.900 euro pe an

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, înfiinţarea şcolii private International School of Oradea cu predare în limba engleză, acreditată Cambridge.

"Vom începe cursurile în toamnă, pe 11 septembrie. Iniţial tarifele anunţate au fost de 7.000 euro pe an pentru un copil de grădiniţă şi 8.000 euro pentru un copil de şcoală gimnazială. Orădenilor le-a părut probabil prea mult, aşa că pentru primii 25 de copii înscrişi vom oferi reduceri de tarife: 4.300 euro pentru grădiniţă şi 4.900 euro pentru clasa întâi", a declarat pentru BIHOREANUL directorul şcolii, Ahmend Dündar.

Dündar a mai spus că înscrierile vor continua şi după luna septembrie. "Învăţământul privat este mult mai flexibil. Se vor putea face înscrieri şi în cursul anului şcolar, dar cel mai probabil nu vor mai fi aceleaşi facilităţi", a spus directorul.

Până în prezent şcoala privată are înscrişi 12 copii de grădiniţă şi şcoală primară. Numărul maxim de copii prevăzut pentru primul an de funcţionare este de 25, din care 10 copii de grădiniţă şi 15 de şcoală primară.

În cazul claselor gimnaziale, spre deosebire de învăţământul de stat, şcoala cu predare în limba engleză are şase ani de studii în loc de patru.

Întâi, pe pierdere...

Conform protocolului de colaborare încheiat de municipalitate cu Fundaţia Lumina Instituţii de Învăţământ – Universitatea Europei de Sud – Est Lumina, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea şi Asociaţia Parteneriat pentru Educaţie, părţile vor înfiinţa Asociaţia International School Oradea cu sediul în Campusul Şcolar Partenie Cosma din strada Armatei Române 1F.

Şcoala va funcţiona la parterul clădirii A din campusul şcolar şi va fi finanţată de membri fondatori. Conform estimărilor, instituţia şcolară va încheia primii trei ani pe pierdere. Sumele urmează să scadă de la 136.000 euro la 41.300 euro în primii trei ani de funcţionare.

Pregătiri de şcoală

Pentru deschiderea primului an şcolar în cele mai bune condiţii, municipalitatea şi-a asumat asigurarea dotărilor necesare şcolii în limita sumei de 750.000 lei.

Astfel, până la 15 august, cu o lună înainte de începerea anului şcolar, Primăria va delimita curtea interioară a şcolii de zona aferentă Liceului Economic, va zugrăvi parterul clădirii în culorile şcolii, va amenaja grupul sanitar conform legislaţiei grădiniţelor, va separa grupul şcolar de la parterul clădirii pentru fete şi băieţi şi va efectua diverse lucrări de reparaţii interioare.

În limita posibilităţilor municipalitatea şi-a mai asumat să pună la dispoziţia şcolii, cu titlu gratuit, amplasamente pentru reclamă în propriile spaţii de afişaj stradal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Pentru snobii Oradei
..băgați mare, distrugându-vă proprii voștri copii. @ FLORIN64: Mu aveți idee câtă dreptate aveți.
Postat 23 Iunie 2017, 20:59 de Oarecine
S.I.E. - Şcoala Internaţională Ecumenică
Clădirea renovată din banii de la buget, 750.000 de lei pentru "asigurarea" celor mai bune condiţii la începerea anului şcolar, participare la pierderile declarate în primii trei ani. Toate astea pentru o serie de Sandre Brown şi Dani la fel de maronii. Postul de "strateg" al PNL e chiar potrivit! Cei care acceptă mutarea copiilor din trei sedii de învăţământ "din cauza condiţiilor improprii" fără a protesta, poate, chiar îşi merită soarta. Pentru asta, Cherecheş ar merita rasă "integral" şi părul creţ i-ar trebui implantat chelului! (Mai durează puţin până publică PMO Hotărârea, ca să vedem cum au votat bipezii).
Postat 23 Iunie 2017, 14:04 de eutanasiu
Stupid people
Bine ca desfiintam scoli si licee de dragul de a inghesui cat mai multi elevi in scolile profesionale (care n-au trecere datorita job-urilor si salariilor mizere din Oradea), dar infiintam scoli pe bani comparabile ca pret cu institutii de elita din occident. A innebunit lupu!
Postat 22 Iunie 2017, 21:21 de User anonimizat
....mda
...si asa incepe CIA sa recruteze personal in exterior. AFERIM
Postat 22 Iunie 2017, 20:46 de FLORIN64
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON