URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2014, 13:31

Schismă în PPDD Bihor: O parte din oamenii lui Domnu' Dan s-au înscris în PC Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Schismă în filiala judeţeană a Partidului Poporului Dan Diaconescu. Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a anunţat marţi că peste 600 de membri a PPDD Bihor reprezentând 23 de organizaţii locale au trecut la conservatori.

"Conducerea Partidului Conservator, filiala Bihor, întrunită vineri 20.06.2014 în cadrul sedintei ordinare a Biroului Executiv Judetean a validat prin vot unanim primirea unui număr de peste 600 de membri de partid, reprezentând 23 de organizaţii locale ale Partidului Poporului Dan Diaconescu filiala Bihor, inclusiv organizaţia Popeşti, cu rezultate electorale deosebite", se arată în comunicatul semnat de Bodea, acesta adăugând că PC-ul este "o formaţiune politică deschisă".

Contactat de BIHOREANUL pentru a detalia situaţia, Traian Bodea a precizat că este în discuţii cu o parte a PPDD-iştilor bihoreni, reprezentanţi de Dorin Curtean, primarul din Popeşti, de "aproximativ un an".

Acesta, însă, nu s-a înscris oficial în PC, căci altfel îşi pierdea mandatul de primar ales sub sigla PPDD. "Am trecut cu toată organizaţia la Partidul Conservator. Singura menţiune este că eu personal nu m-am înscris oficial ca să nu pierd mandatul de primar, dar am desemnat un coleg să conducă organizaţia locală a PC-ului şi vă spun de pe acuma că vrem să facem la Popeşti cea mai puternică organizaţie de partid, cu 2.000 de membri", a afirmat pentru BIHOREANUL Dorin Curtean.

Contactată pentru a comenta mutările politice făcute de Bodea şi Curtean, Alina Popa, preşedintele PPDD Bihor, a spus că nu au fost depuse solicitări de plecare din partid şi nici nu a fost informată în privinţa unor astfel de decizii. Întrebată concret dacă susţine că cei 600 de PPDD-işti nu au plecat de fapt din partid, Popa a precizat: "Nu, nu am fost informaţi ca cineva să-şi dea demisia".

"Domnul Dorin Curtean are tot felul de acţiuni de când s-a înfiinţat acest partid, pe care nici dânsul nu le înţelege. La noi nu s-au desfiinţat organizaţii locale, toţi consilierii de la PPDD îşi văd de treabă, sunt în funcţii. Nu am avut solicitări de a pleca în altă parte. Partidul Poporului supravieţuieşte şi se va dezvolta de acum încolo. Noi nu schimbăm linia, ci suntem cu domnul Dan Diaconescu", a mai afirmat aceasta, adăugând că Dorin Curtean era oricum suspendat din PPDD.

PC Bihor avea circa 4.000 de membri, potrivit lui Traian Bodea, înainte de "transferul" PPDD-iştilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON