URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2010, 17:31

Schimbări la şefia spitalelor orădene: Bolojan a mazilit-o pe soţia lui Filip

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiecare dintre cele patru spitale orădene care au fost preluate de municipalitate de la Ministerul Sănătăţii au, începând cu data de 1 iulie, o nouă conducere. Primarul Ilie Bolojan a semnat joi o dispoziţie de numire a noilor manageri interimari, directori medicali şi directori economici ai spitalelor Clinic Municipal "Gavril Curteanu", de Pneumoftiziologie, de Psihiatrie şi de Obstetrică şi Ginecologie. "Noile conduceri ale celor patru spitale vor fi instalate oficial în funcţii vineri, 2 iulie", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Gheorghe Carp.

Numiri surprinzătoare

La toate cele patru spitale conducerea municipalităţii a făcut numiri surprinzătoare, fiind vorba de persoane care nu se aflau pe lista de favoriţi pentru posturile de manager, respectiv directori.

Astfel, la Spitalul Clinic Municipal "Gavril Curteanu" a fost numit manager Ovidiu Laurean Pop, medic specialist în anatomie patologică, iar postul de director medical i-a revenit medicului pediatru Ritli Ladislau, fost director UDMR-ist al Direcţiei de Sănătate Publică.

La Spitalul de Pneumoftiziologie a fost numit manager interimar medicul primar pneumoftiziolog Maria Groze, iar noul director medical este pneumologul Mircea Florin Marta.

Noul manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie este medicul primar legist Alexandru Narcis Vîlceanu, iar noul director medical e neurologul Adela Maria Moş.

Filip pleacă, vine Grebe

Grebenisan.jpgÎn ceea ce priveşte Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, funcţia de manager i-a revenit fostului director al Registrului Auto Român Bihor, Gavrilă Grebenişan (foto), în vreme ce fostul manager, medicul primar de obstetrică şi ginecologie Liana Antal a fost păstrată în conducere, ca director medical. Ea va lua locul Valeriei Filip, soţia fostului primar şi lider PDL Bihor, Petru Filip, care a fost mazilită prin dispoziţia lui Bolojan.

Fost director al RAR Bihor, în perioada 2005-2007, fost membru PNL, Grebenişan a trecut la Partidul Liberal Democrat creat de Teodor Stolojan, iar apoi la PDL, partid din care a fost exclus deoarece în 2008, după ce a fost ales consilier judeţean, nu a acceptat să doneze 200 de milioane de lei organizaţiei judeţene.

Anul acesta, a încercat să se înscrie din nou în PNL, dar a fost respins de Biroul Permanent Judeţean. Liberalii s-au opus reprimirii, considerându-l un traseist politic.

Interimari

Medic de profesie şi fost manager al Spitalului Municipal "Gavril Curteanu", viceprimarul Gheorghe Carp va instala personal în cursul zilei de vineri noile conduceri ale celor patru spitale.

"Managerii interimari au fost numiţi pentru o perioadă de circa două luni, până la organizarea concursurilor pe post. Am încercat să alegem oameni dispuşi să se implice în reforma sistemului sanitar în consens cu viziunea municipalităţii", a declarat viceprimarul.

Municipalitatea orădeană a preluat de la Ministerul Sănătăţii cele patru spitale pe 17 iunie, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Prefectura Bihor în prezenţa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
lol
toti comentati de \\"numirile politice\\". da mai, lasati`le sa fie, ca doar 2 luni raman. sunt directori interimari, oameni buni, pentru 2 luni timp in care se organizeaza concursul pt ocuparea postului. si bravo lui Bolojan pt tot ce a facut orsaulkui.
Postat 04 Iulie 2010, 02:29 de unu
modesti
toti sunt niste modesti care practica o medicina de familie putin mai evoluata. nu poti sa faci performanta cu modestii la drum. femei oradence, pregati-va sa nasteti la domiciliu. grebenisan sigur nu o sa va asiste. abia stept sa-l vad urmarind prima nastere. ca manager va trebui sa faca si lucrul asta. daca vrea sa inteleaga cum functioneaza spitalul pe care il va conduce. hai ca devine interesant.
Postat 02 Iulie 2010, 15:01 de oradean
@cori:
Filip nu are nicio treaba cu PDL-ul. Daca iti amintesti a votat pentru motiune.
Postat 02 Iulie 2010, 11:21 de Oradean
PACAT
Oare de ce Filip isi lasa nevasta la batatia de joc a lui Bolojan? Domnule Filip guvernul care conduce Romania este majoritar PD-L cum acceptati ca pnl si udmr sa-si bata joc de electoratul PD-l? Cine va va mai vota? Experimentele nu ne plac si nu ne cad bine! Cum ati putut ceda atat de usor?
Postat 02 Iulie 2010, 10:56 de CORI
numiri
stimati ziaristi, acum nu se fac numiri politice? credeti ca noii manageri sunt din spuma marii? adi cris, mircea chirila, otilia sandor, va rog sa porniti vuvuzelele. nu mai stati pe ganduri. sau v-au lasat deja plamanii de urletele scoase pana astazi.
Postat 02 Iulie 2010, 09:57 de politician
INCREDIBIL
Ce o arzi aiurea esti Bolojane!!!! INCREDIBIL!
Postat 02 Iulie 2010, 09:15 de zizzy
parere
Ce ziar de * sunteti ! Daca ar fi facut astfel de schimbari PSD sau PDL acum ati fi fost in focuri plini de un " feroce simt al dreptatii si echitatii meseriei " Acum treceti peste asa ceva ca peste stirea ca Bolojan si-a pierdut un nasture de la camasa . Sa va fie rusine MARE ...
Postat 02 Iulie 2010, 08:01 de marian
jos UDMR
Oameni numiti politic de PNL si UDMR, inafara de Antal toti sunt PNL si UDMR , atentie romani sunt cei care vor sa distruga si sa inrobeasca clasa de mijloc, numai cu astfel de oameni lucreaza cele 2 partide.Pacat ca PDL nu s-a putut impune in fata acestui cancer care ne invadeaza tot mai mult numit UDMR.Despre d-na Filip numai vorbe bune , am avut copilul internat la ea si s-a comportat in cel mai ireprosabil mod si nu a trebuit sa-i dau nimic cand m-am externat am dus un buchet de flori ca orice om civilizat, asa ca cei care comenteaza vrute si nevrute ar fi bine sa taca caci sus exista un Dumnezeu si ne pedepseste si dupa minciuni nu numai dupa faptele bune.D-na Dr.Filip , capul sus si lasati-i sa vorbeasca ca vorba aceea cainii latra caravana trece.
Postat 02 Iulie 2010, 06:17 de Romania
ce are sula cu prefectura ?
ce are grebenisan cu spitalul ? bolojane, nu te lasi deloc de numirile politice. s-a saturat lumea de incompetenta ta, de acum proverbiala ! mai ai putin ca sa te dai in stamba. oradenii s-au saturat pana peste cap de deciziile tale, halucinante.
Postat 01 Iulie 2010, 23:52 de "scaune" de bolovan
mediocritate
ceea ce nu intelege nici macar bolojan e ca performanta se face cu resursa umana si nu cu cativa politruci care isi schimba intre ei functiile. cu profesionisti domnule bolojan. cu oameni care stiu sa faca performanta intr-un domeniu domnule carp. performanta. dupa chipul si asemanarea lui bolojan si carp. cat au reusit ei in afara politicii atata vor reusi si oamenii lor. mediocritate.
Postat 01 Iulie 2010, 23:21 de oradean
dl.
STIMATI FORUMISTI, BANII PT. SPITALE VIN TOT DE LA BUCURESTI VIA CJAS ASA CA VOM VEDEA IN CE MASURA SE VA PUTEA SUSTINE ACEST PROIECT. CAT DESPRE DEMITEREA DOAMNEI FILIP VOM VEDEA CAT A FOST DE BUNA IDEEA.
Postat 01 Iulie 2010, 23:15 de guliver
somitati
intr-adevar, somitati ale medicinii bihorene. oameni care de-alungul timpului au contribuit masiv la progresul medicinii din urbea noastra. cine a auzit de ei? spuneti-mi macar un nume care s-a facut remarcat prin ceva in dezvoltarea medicinii din oradea. e simplu. politrucii lor schimba politrucii nostri. ura si la gara. debrecen, cluj sunt pe-acilea.
Postat 01 Iulie 2010, 22:45 de bolnav
@cosmina
cat te-a costat acea "supraveghere"?desavarsita,cred ca nu pe gratis a facut.
Postat 01 Iulie 2010, 22:10 de cineva
foncea
domnule primar, de ce ati sacrificat pe managerul foncea? stiti bine cate a facut pentru noi. ce puneti in loc?
Postat 01 Iulie 2010, 21:56 de angajat tbc
respect
domnilor si doamnelor, doamna filip e un medic desavarsit, va spune asta o mama al carei copil a fost sub supravegherea dansei
Postat 01 Iulie 2010, 21:51 de cosmina
foarte bine
Bine i-a facut Bolo acestei cetatene numita Filip V aleria. A lipsit doar ceva, Sa-i masoare alcoolemia.
Postat 01 Iulie 2010, 20:37 de marina sova
RASPLATA
Pe multi a batjocorit Felippe, urmeaza ca el sa primeasca inapoi cu varf si indesat! Doamne ajuta-l pe Bolo! Este un om drept!
Postat 01 Iulie 2010, 20:28 de Diana
haha
hahaha,in sfarsit nu mai dicteaza bucurestiu cine ce sa ocupe in oradea,in sfarsit au "zburat"cine trebuia,dar totusi a cam ramas cineva nestingherit acolo si propus mai sus cu toate ca...
Postat 01 Iulie 2010, 18:44 de cineva
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON