URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2014, 14:01

Scenă ridicolă în Consiliul Judeţean: traseiştii ex-PPDD şi ex-PDL s-au înghesuit lângă noii lor tovarăşi PSD-işti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traseismul a trei consilieri judeţeni, fugiţi de la PPDD - Vasile Petruţ şi Alina Popa - şi de la PDL - Dorel Dume, către PSD s-a manifestat cu accente de cascadorii râsului în debutul reuniunii de marţi a Consiliului Judeţean.

Cu câteva minute înaintea începerii şedinţei, cei trei - care până acum stăteau între grupul consilierilor PDL şi cel al consilierilor UDMR - s-au adresat colegilor liberali, ce stau de cealaltă parte a mesei, cerându-le să se mute, pentru ca ei să ajungă alături de noii lor tovarăşi de partid, din PSD.

Consilierii PNL i-au ironizat, însă, cerându-le să se descurce cum pot, căci ei ocupă locurile respective de trei legislaturi. "E înghesuială mare la putere, nici nu mai aveţi locuri pentru fotolii", le-a spus traseiştilor liberalul Ioan Sala.

În cele din urmă, neavând încotro, cei trei şi-au mutat fotoliile lângă PSD-işti, în capul mesei, obligându-şi şi noii colegi de partid să stea înghesuiţi. În acest timp, locurile ocupate până acum între PDL-işti şi UDMR-işti au rămas libere, marcând parcă simbolic despărţirea celor două grupări, altădată aliate.

Poate la fel de semnificativ a fost, însă, şi un alt detaliu. Singurul consilier judeţean conservator, Traian Bogdan, şi-a păstrat locul între consilierii liberali, cu toate că PC este remorcat în alianţa cu PSD şi UNPR. Un indiciu că, poate, asemenea fostului său coleg din Consiliul Municipal, Teofil Filimon, şi Bogdan va alege să părăsească PC, alegând fie ipostaza de independent, fie să intre în PNL sau PDL.

Ce cale va urma Traian Bogdan deocamdată e greu de ghicit, iar acesta nu a putut fi întrebat de jurnalişti, deoarece a părăsit sala Consiliului Judeţean înainte de încheierea reuniunii. Strategie sau întâmplare?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Eroare de tipar
Personajul se numeşte Vasile PREPUŢ
Postat 01 Octombrie 2014, 14:53 de Mariana (amanta)
REPLICA
RUSINE !RUSINE!RUSINEPSD BIHOR!Aio adus in partid un batran Petrut si o parashuta PPdd si asta gratie lui Petru Filip ula barba caruntasenator PSD de vracea ex senator PDL de Bihor si toata miscarea facuta ca sa-l tina in functie de vicepresedinte al CJ Bihor pe ex(crocul)senatior PSD Ioan Mang PLAGIATORUL PSD. Bah inteligentiulor consilieri judeteni PSD cu majoritate in CJ Bihor! Intelijentilor consilieri judeteni PSD Bihor puneti-va parasuta ppdd langa Emilian Pavel ca sa isi schimbe orientarea sexuala , si pe batranul Petrut punetiu-l afara de la masa ca nu mai are multe!:))=)) Si asa se vede ca o majoritate PSD de kk a aruncat in aer toata conducerea CJ Bihor . Hai SICTIR natiune bihoreana romani simpli bihoreni halal ca ai votat USL - PSD-PNL cu lozinca Jos Basescu ! si acum sunt cu lozinca Numai NOI numai NOI nu altii fiecare natiune popor simplu roman bihorean are conducatorii pe care-i merita ,iar nopi romanii simpli bihoreni avem ce meritam niste INCOMPETENTI!!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 01 Octombrie 2014, 09:48 de Romanul Simplu
mai lasa ...si pe altii
Mare prostalau Petrut!!! nu stati linga el daca nu vreti sa vedeti cum se injecteaza cu insulina..el ai cu-n picior in groapa si-i ard de politica
Postat 30 Septembrie 2014, 16:49 de cornel
Obrazul subtire cu cheltuiala se tine !!!
Nu e cazul la liberalii bihoreni, ce stau de trei legislaturi degeaba, ca nu intereseaya pe nimeni pozitia lor, chiar daca se cred proprietari de scaune pe banii altora !!! Amatorii de la PNL nici nu inteleg ca nici candidat viabil la prezidentiale nu au, de cand li s-a dat ca lectura obligatorie Mein Kampf de Ciolannis !!!
Postat 30 Septembrie 2014, 15:33 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON