URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2012, 15:43

Scandalul câinilor vagabonzi: peste 2.000 de mesaje pro şi contra Primăriei primite la Prefectură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Până în prezent nu am primit de la Consiliul Local Oradea hotărârea privind înfiinţarea serviciului specializat de gestionare a câinilor comunitari şi regulamentul aferent, astfel încât nu pot să prezint o poziţie oficială a instituţiei", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Claudiu Pop.

Declaraţia prefectului vine în contextul în care, săptămâna trecută, a fost adoptată o hotărâre de Consiliu prin care municipalitatea intenţionează să ridice de pe străzile oraşului toţi câinii vagabonzi, iar pe cei nerevendicaţi, neadoptaţi, bătrâni şi bolnavi incurabil să-i poată eutanasia în termen de şapte zile de la capturare, ceea ce a stârnit furia a circa 40 de orădeni care, la şedinţa de Consiliu, nu s-au ferit să-l huiduie pe primar.

"Am primit peste 2.000 de mailuri la Prefectură, unii expeditori susţinând, alţii opunându-se la măsurile prevăzute în hotărârea de Consiliu", a precizat prefectul Claudiu Pop, adăugând că se va pronunţa oficial abia după ce juriştii instituţiei îşi vor fi spus cuvântul cu privire la actul normativ al municipalităţii.

Cu toate acestea, Pop a afirmat că îşi va face datoria de prefect în aşa fel încât să asigure respectarea legalităţii, dar şi protecţia cetăţenilor faţă de pericolul de a fi muşcaţi sau îmbolnăviţi de câinii vagabonzi. "Vreau să asigur pe toată lumea că voi veghea la respectarea legalităţii şi pentru ca fiecare cetăţean să fie în siguranţă în fiecare municipiu, oraş şi comună. Nu voi putea accepta ca oamenii să fie în situaţia de a fi atacaţi de un câine sau de o haită de câini", a spus prefectul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
UNORA, va doresc sa ajungeti la mila cainilor intr-o buna zi...
MUSCATO DUPA CUM VORBESTI SI CE ATITUDINE DECENTA AI, POT SA ITI SPUN DOAR ATAT CA, DUMNEZENU NU BATE CU BOTA, DOAR TI-O DA SA UMBLII CU EA...
Postat 24 Octombrie 2012, 18:52 de Joy
....
Nu ii luam fiindca nu sunt aruncati de noi, iar acei infractori care ii arunca in strada sunt inca nepedepsiti si in libertate ... deci cum sa ma pedepsesti pe mine amendandu-ma cu plata pentru caini cand eu am fost responsabil cu animalele mele? Cand acei tarani vor infunda puscariile .. discutam ce facem cu cainii. Momentan problema adevarata e ca avem o societate plina de tarani inapoiati ce sunt tolerati in libertate.
Postat 05 Septembrie 2012, 12:59 de Gabi
turbare pentru toti
celor care au de comentat legat de executarea cainilor le doresc sa le fie muscati copiii de toti cainii pe langa care au trecut si nu i-au luat in propriul camin pentru ocrotire din buzunarul propriu.tipic romanesc:toti dau din gura cand e de dat cu parerea ,dar cand e de luat atitudine toti se trag pe c*r.daca toti iubiti asa de mult cainii,nu inteleg de ce nu-i luati in casuta voastra? aaaaaa........nu sunteti in stare sa faceti asta?atunci ciocu` mic si joc de glezna.
Postat 05 Septembrie 2012, 12:49 de muscata
adevarul e ca ...
Adevarul e ca 70% din cainii boschetari ai orasulkui nu sunt de "origine" oraseneasca . Ei sunt adusi in grupuri noaptea din satele limitrofe orasului sau din judet. Apar subit la colt de stada in gasca gata formata si stau asteptand sa apara cineva de undeva , asteapta pe cel ce i-a abandonat acolo. E bine ca se implica si prefectura si ar trebui implicat si CJ caci este treaba intregului judet aici fiind "adunati" toti caainii din Bihor.
Postat 05 Septembrie 2012, 08:57 de scortosul
Dl.Prefect sa spuna si CA AU inceput actiuni legale impotriva Primariei si a Consiliului...
In primul rand catre REDACTIE...nu va este JENA de cititorii decenti din Romania si din strainatate sa acceptati comentarii scabroase care sunt sub cei mai de jos limita a decentei si a bunului simt ? Nu verifica NIMENI comentariile INAINTE de a fi postate ? CUM acceptati expresii de cea mai joasa speta pe o pagina PUBLICA de INTERNET a UNUI ZIAR care reprezinta un ORAS, UN JUDET si O TARA ??????????? In al doilea rand, Domnul Prefect sa FACA BINE sa aduca la cunostinta cetatenilor ca FPAM a dat un comunicat de presa prin care anunta ca va inainta plangere PENALA impotriva tutror celor care au luat o hotarare care incalca legile tarii. Poftiti, pentru redactie si pentru cititori, pentruca se vede clar ca domnul Prefect NU vrea sa spuna lucrurilor pe NUME. Atentie primariei...TOATA LUMEA, este cu ochii pe voi... Acum, in ultima vreme cred ca singurii MUSCATI au fost primarul, vice primarul, consilierii care au votat aberatia si domnul prefect, dar NU de catei ci de oameni si s-ar putea ca si de lege....
Postat 04 Septembrie 2012, 22:26 de Mira
....
"Vreau să asigur pe toată lumea că voi veghea la respectarea legalităţii şi pentru ca fiecare cetăţean să fie în siguranţă" Abia astept sa va vad cum umpleti puscariile cu cetateni care arunca caini in strada. Sau aia nu sunt o problema ... trebuie tolerati in libertate, ba chiar protejati ca doar ei voteaza. Daca vegheati la respectarea legalitati respectati legile nu le mai amestecati cum vreti. Oamenii nu vor sa fie muscati de caini ? Foarte bine ... sa nu mai arunce caini in strada, iar politia sa nu se mai faca ca e impotenta. Cel care abandoneaza un caine este un infractor, exact cum este un hot, criminal sau violator. Deci nu exista ca nu are cum sa il prinda. Daca nu poate sa il prinda sa isi dea demisia sa se faca tractorist, sau vidanjor sau ce poate sa faca ... sa nu suga banii degeaba
Postat 04 Septembrie 2012, 22:21 de Gabi
rugamintea mea
Eu nu ii rog pe iubitorii de maidanezi sa *, ci le urez doar sa fie muscati de haitele din iosia. Dar mai stii poate asa vor avea orgasm istericele care iubesc cainii. Ma rog, placerea lor
Postat 04 Septembrie 2012, 19:58 de finutz
@Ru
Epic!
Postat 04 Septembrie 2012, 18:17 de Dan C
Haite
La intersectia bulevardelor Decebal si 6 Martie, in spatele blocului unde se afla Banca Transilvania la parter, e o haita de caini vagabonzi. Astia care sustineti ca nu sunt caini vagabonzi in Oradea, veniti sa * din haita.
Postat 04 Septembrie 2012, 18:15 de ru
****
Ce haita de caini visezi domnule Pop? Sarcina ta este sa veghezi ca legile tarii si cele europene sa fie respectate in judet, indiferent de culoarea politica a primarului.
Postat 04 Septembrie 2012, 17:54 de ****
tampit
Claudiu Pop, esti un tampit, daca crezi ca exista in ultimii ani vre-o haita de caini in Oradea! Iar aia care au sesizat despre sunt niste hingheri ca Bolojan!
Postat 04 Septembrie 2012, 16:40 de Lala
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON