URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2013, 08:27

Scandal pe strada Dobreştilor: Riveranii se opun intenţiei Primăriei de a face drum cu două sensuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când Primăria a anunţat că vrea să transforme în cale de acces cu sens unic aleea pietonală dintre blocurile de pe strada Dobreştilor locuitorii din zonă au protestat. Nemulţumirea lor este de două ori mai mare acum, că firma Gamid Prodexim, câştigătoarea licitaţiei, a primit ordin să amenajeze aici drum cu două sensuri.

"Normal că nu îmi convine! Până acum a fost o zonă liniştită, dar de acum or să treacă toate maşinile pe sub geamul meu. În loc să amenajeze spaţii verzi şi locuri de parcare ca să nu mai intre toţi cu maşinile între blocuri, Primăria face şosea cu două sensuri, ca să nu mai ai unde te întoarce de maşini", a reclamat un orădean.

Locuitorii zonei se tem că transformarea străzii în şosea cu două sensuri de mers va diminua spaţiul verde dintre blocuri şi va umple zona de fum şi gălăgie. "Şi sens unic, cum a anunţat iniţial Primăria era prea mult, dar acum că vrea să facă drum cu două sensuri!", a spus reclamantul.

"Pentru locuitori se face"

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Mircea Mălan, cel care s-a şi întâlnit cu orădenii din zonă pentru a-i informa cu privire la lucrări, susţine că măsura transformării străzii din cale de acces cu sens unic în drum cu dublu sens a fost luată în interesul orădenilor din zonă.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar noua stradă va fi făcută tocmai pentru locuitorii din zonă. În varianta iniţială, era dublu sens până la intrarea între blocuri venind dinspre Sovata şi sens unic pe o distanţă de circa 70 de metri până la strada Sfântul Apostol Andrei. Asta înseamnă că locuitorii blocurilor de pe porţiunea cu sens unic, când veneau acasă, erau obligaţi să ocolească cu maşina aproape un kilometru prin sensul giratoriu de la strada Carpaţi şi să se întoarcă pe strada Sovata. Ori asta înseamnă trafic în plus, cheltuieli în plus şi poluare în plus", a spus Mălan.

Viceprimarul spune că măsura luată de Primărie de amenajare a unui sens giratoriu în faţa Bisericii Sfântul Andrei şi de construire a unei artere cu două sensuri de mers pe strada Dobreşilor va fluidiza circulaţia în zonă şi, implicit, va reduce poluarea.

"Eu ştiu ce îi deranjează pe cei de pe Dobreştilor. Se tem că pe această stradă vor trece şi cei care locuiesc în blocurile turn din strada Sovata care până acum, dacă vroiau să meargă spre Rogerius, erau obligaţi să ocolească până în Sfântul Apostol Andrei, iar asta va creşte traficul pe stradă. Dar, până la urmă, acest trafic nu va fi atât de mare", a mai declarat edilul.

Se face oricum! 

Mircea Mălan a precizat că strada Dobreştilor trebuia oricum amenajată, pentru că era plină de pământ şi de gropi, iar în cadrul lucrărilor comandate de municipalitate aici vor fi amenajate 120 de locuri de parcare, alei şi spaţii verzi şi va fi introdusă reţeaua de canalizare pluvială.

Lucrările vor fi realizate de firma Gamid Prodexim pentru suma de 535.000 lei, care va trebui să le finalizeze în 90 de zile de la emiterea ordinului de execuţie şi predarea amplasamentului de către municipalitatea orădeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Strada paci
Nu vad care e problema ca locatarii de pe dobrestilor si-au facut locuri de parcare, doar nu era sa-si parcheze masina in plop ! Pe strada dobrestilor chiar erau destui pomi sau spatiu verde, acum cand vei iesi din scara vei da direct de parcare fara a mai avea o gradina sau un gard verde in fata blocului. Masina de pompieri sau de ce o fi ea avea loc linistita la fel cum are loc si a avut loc masina de la RER ! Ca fapt divers Str.Dobrestilor va avea 3 sensuri giratori 1 la intersectia cu sovata unde a fost fostul abc ciupercuta ,2 la mijlocul strazi dobrestilor iar al treilea la intersectia cu Sf.Ap.Andrei. Era mult mai simplu asfaltarea strazii si de facut marcaje pentru parcare decat ce vor dobitocii astia sa faca , pentru ca nu au facut o dezbatere publica cu locatarii de pe dobrestilor inainte de a face proiectul ci doar au venit sa prezinte proiectul lor si ala de fapt fiind o minciuna pentru ca, constructorul a facut alt proiect si anume acela cu 2 sensuri.
Postat 30 Martie 2013, 18:58 de Gigi Dumbrava
sa nu fie sosea
Mah pumukil, tu cine pm esti? * ma pis pe soseaua lu bolojan si va * * pe turnatorii de betoane si creatorii de trafc de influenta.
Postat 30 Martie 2013, 10:01 de anti pumukil
kretzu
BUNA SARA ORADEA ORUNDE TEAI afla mai putin pa dobrestilor NOU PIKADILLY CIRCUS AL MUNCIPIULUI.scheisssssssssssssse grossssswardein,scheise rumanien.see u all in hell.
Postat 29 Martie 2013, 20:37 de mikael
sa fie sosea
defrisari?!.... erau 4 copaci uscati... plin de masini si mult jeg. tot omu de pe strada respectica si-a facut loc de parcare iar acum au devenit ecologisti. loc pt joaca?!... eventual pt gunoierii din pubele. asa ca... ciocu mic. multi s-au opus si podului sovata.... dar pun pariu ca acum sunteti bucurosi.
Postat 29 Martie 2013, 17:19 de pumukli
dracul e foarte negru
Cum comment - ul meu nu a aparut, ma repet. Deci - masina de pompieri va circula exact pe unde a circulat si pana acum. Si daca se vrea amenajare, sa " arate totul bine " de ce nu se amenajeaza un spatiu verde si se alege crearea unei sosele INUTILE ? De ce se ambitioneaza CINEVA sa cheltuie banii aiurea? Amenajati parcari si spatii verzi ca doar de aceea ne imaginam ca suntem ORAS VERDE. Dorim aer curat macar vara, dorim copaci si flori ca iernile suntem oricum sufocati de CET.
Postat 29 Martie 2013, 15:13 de ANCA SAS
Malane, te sacrifica boul ;)
Malane, tu chiar nu realizezi ca atunci cand e de scandal cu lumea te trimite Balbajan numai pe tine ??? O s-o iei cand ti-e lumea mai draga, baiete, caci seful tau te trimite ca sa vada lumea ca nu el e dobi.tocul care fura orasul, ci tu esti ala care face numai rele ;)
Postat 29 Martie 2013, 15:04 de wall-e
Revoltator
cei care sunt pro defrisare si betonare au probabil casa la tara sau vile in afara orasului, daca vreti beton , noxe si zgomot pentru copiii vostri , mergeti si traiti in alta parte si lasati-ne in pace!
Postat 29 Martie 2013, 14:24 de Copilu de pe mal
nu-i dracu atat de negru
Locuiesc foarte aproape de strada dobrestilor,o vad de la geamul bucatariei,oricum se circula pe aceasta strada care are maxim 200 de metri lungime,iar masinile se parcheaza peste tot,cand ploua e noroi cat casa,iar copii se joaca cu mingea si acum printre masini,iar masinile ca sa parcheze acum circula pe trotuar.Parerea mea e ca este ok constructia unuei sosele,amenajarea unor locuri de parcare decenta(nu ca acum ),iar masinile mari care vor circula in zona vor fi cele de butelii,salvarea si pompierii,deci e ok.Pt cei nemultumiti,as vrea sa intreb pe unde ar circula acum masina de pompieri daca ar fi un incident in zona. Multumesc,o zi buna p.s. strada la final va arata chiar bine,eu sunt pt constructia soselei,cicul zilnic pe acolo
Postat 29 Martie 2013, 10:54 de sovata
Aberatii
Locuiesc în apropiere de zona respectivă, trec zilnic pe lîngă biserica respectivă. Acolo nu e niciodată nici o problemă de trafic. Dinspre Profi nu vine nici o mașină, în rest e un trafic normal care e aglomerat doar la ore de vîrf din cauza sensului giratoriu de pe strada Carpați. Dacă nu sînt probleme de trafic, e evident că sînt probleme de trafic de influență.
Postat 29 Martie 2013, 10:38 de Locuitor
RUSINE BOLOJAN SI MALAN !!!
Eu stau in blocurile turn Sovata si mi se pare INUTILA povestea asta. Noi nu dorim " favorurile" primariei care cica doreste reducerea poluarii dupa ce ne-au adus poluarea prin constructia podului. Este limpede ce interese financiare sunt la mijloc. Nu cred sa existe macar un riveran care sa aprobe distrugerea unui spatiu verde si a linistii! Parcari se pot amenaja si fara crearea unei noi artere care ADUCE SI MAI MARE POLUARE. Niste HOTI !
Postat 29 Martie 2013, 09:49 de anca
@vid
Si mie cel mai rau si mai rau imi pare ca sunt prea multi prosti care nu stiu circula intr-un sens giratoriu. Mai bine n-ar pune nici un semn in intersectie, ci un garcea cu cashcheta, sa va dirijeze el, daca tot nu stiti circula.
Postat 29 Martie 2013, 09:36 de Oradean
()
cel mai rau imi pare ca mai apare INCA un sens giratoriu la nici 150 m distanta de celalalt; ar putea pune un semafor sau cedeaza/stop etc variante sunt multe
Postat 29 Martie 2013, 08:41 de vid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON