URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2012, 15:15

Scandal în PDL Bihor: preşedintele Ştefan Seremi vrea să plece din partid, cu mai mulţi primari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Începând de sâmbătă, tot mai multe zvonuri dau ca sigură plecarea din partid a deputatului Ştefan Seremi, preşedintele PDL Bihor, împreună cu mai mulţi primari, mutarea fiind pusă în relaţie cu numeroasele dezertări înregistrate la nivel naţional dinspre partidul de guvernământ către USL, pe fondul căderii în sondaje a PDL. Seremi neagă pactul cu opoziţia, dar totuşi se arată nesigur de rămânerea sa în partid, urmând să-şi anunţe public "după sărbători" o decizie în acest sens.

Sfat de taină

Totul a început sâmbătă, când s-a aflat că un grup de reprezentanţi ai PDL, condus de însuşi preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Ştefan Seremi, s-a întâlnit, într-o cabană din Goronişte (pădure în comuna Tinca), pentru a discuta o posibilă dezertare din partid, cu destinaţia PNL. "Seremi şi mai mulţi primari care îi sunt devotaţi s-au întâlnit pentru a stabili să plece din PDL şi să intre, cel mai probabil, în PNL", afirmau unele surse.

Conform liderilor liberali, nu a avut loc, însă, nicio negociere care să vizeze primirea liderului PDL în rândurile lor. "Nu a existat nicio negociere între domnul Seremi şi noi în acest sens", a declarat unul dintre reprezentanţii PNL Bihor.

În PDL sau "independent"

Contactat de BIHOREANUL duminică, deputatul Ştefan Seremi a confirmat desfăşurarea întâlnirii de taină, dar a susţinut că "acolo nu s-a discutat despre nicio plecare a grupului spre USL", ci despre nemulţumirile existente în cadrul propriei organizaţii, care l-ar putea determina să plece din PDL.

"Eu o să am o declaraţie după sărbători, dar pot să vă spun de pe acum că nu a fost vorba de nicio trecere la USL", a declarat Seremi. "Am avut o întâlnire, dar n-a fost una cu scop politic, ci o petrecere, să zic, privată, unde singurul aspect politic pe care l-am discutat a fost că le-am spus celorlalţi că sunt supărat pentru că atunci când am aplicat politica porţilor deschise (n.r. - începând din 2008), pe aceste porţi deschise au intrat în partid tot felul de haimanale, de oameni fără caracter şi de hoţi", a mai spus preşedintele PDL Bihor.

Întrebat pe şleau dacă după sărbători va anunţa, totuşi, plecarea sa la PNL sau la PSD, Seremi a încheiat laconic: "Voi spune dacă rămân în PDL sau dacă devin independent".

Ţîrle, critic în partid

Până la declaraţia pe care o va face Seremi cu privire la viitorul său în partid, un cotidian local a speculat că posibila plecare a acestuia din PDL ar fi cauzată de un conflict cu preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, recent revenit între democrat-liberali, care ar intenţiona să preia şefia organizaţiei. Zvonul avea ca temei în criticile aduse de Ţîrle la ultima reuniune a Biroului Permanent Judeţean a filialei în legătură cu starea de dezorganizare a acesteia şi lipsa de coordonare a apropiatei campanii pentru alegerile locale.

Preşedintele CJ dezminte, însă, orice litigiu cu Seremi, dar şi că ar intenţiona să devină şeful PDL Bihor. „Am aflat şi eu despre întâlnirea de sâmbătă de la Gorunişte, dar din câte ştiu acolo au participat doar doi primari, care i-au spus domnului Seremi că nu pleacă din partid. De asemenea, am auzit despre aşa-zisul conflict dintre mine şi domnul Seremi, dar eu nu am nicio ceartă cu dumnealui şi nici nu-mi doresc să devin preşedintele PDL Bihor. Abia am timp destul pentru treburile Consiliului Judeţean, nu pot să-mi asum şi alte responsabilităţi. Este adevărat, recent am afirmat într-o şedinţă a conducerii organizaţiei că după părerea mea există o lipsă de coordonare şi că nu se pregătesc cum trebuie alegerile locale, dar asta - repet - nu înseamnă că am disensiuni cu domnul Seremi", a spus Radu Ţîrle.

Conflict Seremi-Ghilea

Alte surse atestă că, de fapt, după ce colaboraseră strâns, deputatul Seremi a ajuns într-o relaţie mai glacială cu prefectul Gavrilă Ghilea, fost vicepreşedinte al PDL Bihor, care ar dori să candideze la Camera Deputaţilor în această toamnă, pe acelaşi colegiu vizat şi de actualul lider al organizaţiei judeţene.

„Conform unor estimări, în Bihor PDL nu ar mai putea fi sigur că va câştiga la toamnă decât un singur colegiu de deputaţi, pe care îl doreşte şi domnul Ghilea, şi domnul Seremi, deoarece acel colegiu are o concentraţie mai mare de primari PDL. Probabil din acest motiv domnul Seremi încearcă să ocupe o poziţie de forţă în această perioadă faţă de oricine ar încerca să-i ia colegiul", a explicat sursa BIHOREANULUI.

Pe de altă parte, însă, şi prefectul Gavrilă Ghilea neagă un eventual litigiu cu deputatul Ştefan Seremi, precizând, de asemenea, că nu a luat în calcul nici varianta de a candida în colegiul 5, unde şi-a luat mandatul liderul PDL Bihor. "Nu am avut niciun conflict personal cu domnul Seremi, iar legat de eventualitatea candidaturii vă pot spune că niciun moment nu mi-a trecut prin cap să candidez la colegiul 5", a declarat Gavrilă Ghilea.

Zilele următoare vor lămuri, în bună măsură, cât de acut este conflictul apărut în interiorul PDL Bihor şi ce urmări va avea acesta asupra viitorului filialei...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
puterea bat-o vina
domnilor din pdl , sunteti ridicoli.nu va ajunge cit rau ati facut pina acum, mai vreti inca un mandat. dl.POPA CORNEL de la pnl nu luati oamenii corupti de peste tot. ati stat in opozitie si acum cind ajunge-ti la putere dati cu bita-n balta? se poate si fara traseisti. electoratul va va ajuta. doamne ajuta. eu va promit sa va aduc voturi.
Postat 19 Aprilie 2012, 13:48 de vk
mare-i gradina ta
Seremi pleaca din partid, dar nu vrea la PNL. El vrea sa se razbune pe Tarle si se face pastor penticostal ca sa-i sufle locul din care acesta isi trage puterile electorale. Atuul lui Seremi este ca o baga la inaintare pe noua doamna Seremi care le suceste mintile "fratilor" pofticiosi. Fratii de mult vor sa vada si ei ceva fara batic si poale.
Postat 10 Aprilie 2012, 13:16 de pohta buna
iesi afara, persoana speciala!
Domnu Seremi poate pleca linistit la PNL! Sa ne-o lase noua pe Minodora (macar inca o tura!). In rest despre el numai de bine (despre "morti" numai de bine): mare om, mare caracter! Succese in politica de alcov in care este maistru emerit.
Postat 10 Aprilie 2012, 10:49 de corches
USL = O coalitie de sobolani !!
Uite cine vorbeste !!! Vai de noi cu asemenea oportunisti-politruci hoti!!! Daca cineva ar lua la purecheat averea lui si afacerile cu Bodea de la PC ar cam trage pe dreapa acest ..... demagog local !!! Se umple si USL-ul cu lichele politruce ca nu au ei destui !! Se aduna toata scursura politruca in USL-eu acum !!! Tati sobolanii fug la viitorul cascaval ... USL-ul = o coalitie de sobolani nesatui !!!
Postat 10 Aprilie 2012, 09:26 de s.
Navigatori
Navigatorii ar trebui urcati toti intr-un Titanic si salvati de chinul rusinii de un aisberg.....
Postat 09 Aprilie 2012, 21:57 de Jason
Kaka de politica
\"Nu a existat nicio negociere între domnul Seremi şi noi în acest sens\", a declarat unul dintre reprezentanţii PNL Bihor. Care reprezentantI ??? Din categoria Dan Octavian, Florica Chereches, etc, etc ??? HA, HA, HA !!! Seremi a venit cu treaba inceputa deja la Bucuresti, prin miscarea lui Frunzaverde care este asistat din umbra de Blaga. Mai uitati-va la declaratiile lu FrunzaV. referitor la alianta viitoare cu PNL. Stiu doar citva din PNL, printre care figureaza, in cel mai bun caz, de la Bihor, Bolojan si Popa, cu care Ghilea si Seremi s-au mai intilnit pe aceasta tema de cel putin 10 ori. Asa se va duce dracului si PNL si PDL. Va urasc dar va votez PSD ...
Postat 09 Aprilie 2012, 20:03 de Traseista
Minciuni de curve poitice
Nu mai cred niciun politician. Vorbele lor sunt ca puful de papadie. Faptele ar trebui sa-i caracterizeze si nu declaratiile fara rost.
Postat 09 Aprilie 2012, 20:01 de DIOGENE
ole-ole
Ole-Ole PD_L-ul nu mai e nici macar cat PNT-CD.Nici nu mai conteaza unde merge Seremi.In rest din iunie nici de un chef nu o sa mai aiba primari PD-L.Apropo cantonul ala nu e luat de Dorel Ungur cu fondul de vanatoare cu tot.
Postat 09 Aprilie 2012, 19:36 de tero
o da cotita
oare aceste persoane care trec din partid in partid au caracter sau coloana vertebrala?........................sunt convins ca nu ,plecati din politica si lasati locul celor tineri si seriosi.sa va fie rusine
Postat 09 Aprilie 2012, 19:22 de io din velenta
oare?
oare care sunt primarii care vor sa plece cu d-l seremi?
Postat 09 Aprilie 2012, 19:03 de pd-list
STOP
mai trebuie sa-l luati pe filip si atunci:PA, votul meu(dar n-oi fi eu singurul care va proceda astfel)! pai asa, se ajunge la un partid unic! intai si-a angajat proaspata nevasta la finante dupa care hai la USL? STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP
Postat 09 Aprilie 2012, 18:24 de TDS
ALO! ALO! DNA-ul!!!
Verificati va rog, ce fonduri s-au alocat Primariei Ciumeghiu, in ultimii patru ani. Dupa aceea verificati cum s-au cheltuit banii respectivi si ale cui firme au executat lucrarile. Verificati legalitatea licitatiilor, calitatea lucrarilor si preturile la care au fost executate. In final, verificati ce contributie a avut tatucul in atribuirea lucrarilor, receptia si plata acestora. Ultima data, stabiliti care a fost partea tatucului din sumele respective si sub ce forma a intrat in posesia lor!
Postat 09 Aprilie 2012, 18:16 de HADES
Atentie USL!
Sper ca cei de la USL au atata demnitate sa nu-i primeasca, ca altfel nu-i mai voteaza nimeni! Au scazut in sondaje si ca sa ramana la ciolan se muta la USL! Niste gunoaie!
Postat 09 Aprilie 2012, 17:49 de Mihai
greii
Sunt curios cu cine joaca greii din partid. Adica aia care au facut scut in jurul lui Seremi la alegerile trecute. Hai sa va vad fratilor. V-ati batut joc de Radu Pentie. Acum ce faceti? Tradati? Ati umilit partidul partidul asta. Ce lasati dupa voi? Crunta nemernicie. Rusine.
Postat 09 Aprilie 2012, 17:38 de oradean
aaaaa
cand eram tanar am tras si eu cateva chefuri la goroniste. a fost super fain. ce vremuri si ce oameni erau atunci! ce oameni si ce vremuri sunt acum!
Postat 09 Aprilie 2012, 17:19 de aaaa
AI CURAJ
si candideaza ca independent sa vezi ce potential ai d-le Seremi. Cat despre << politica porţilor deschise (n.r. - începând din 2008), pe aceste porţi deschise au intrat în partid tot felul de haimanale, de oameni fără caracter şi de hoţi",>> , unde ati fost d-voastra d-le SEREMI ?, Cheia de la poarta , la cine a fost oare???
Postat 09 Aprilie 2012, 17:15 de Nica
Entropie
Carevasazica: entropia e in crestere in ograda PDL Bihor.Invalmaseala din capete trebuie sa se manifeste vizibil si nu fara zgomot. Ca pute de multa vreme,era,cumva,secret? Show -time!
Postat 09 Aprilie 2012, 17:10 de gyorgy tozser
Penibilul nu poate fi comentat.
Seremi este deja penibil, fapt ce nu poate fi contestat si nici comentat.
Postat 09 Aprilie 2012, 16:57 de SAFE
care localitate?
goroniste e un canton al ocolului sivic in padurea de la Gurbediu,in rest Seremi sa stea linga nevasta daca vrea sa nu aiba prea multi sogori
Postat 09 Aprilie 2012, 15:40 de uky
taxele nu mai ajung la PDL :))) asta e clar
nu mai au ce fur si trec in USL dar ORICUM dan diaconescu va castiga nu USL :)) bine ca au sustinut o pe UDREA si EBA sa bage in casa bbine de fapt varful PDL :)) banii , coruptia dovedita de Olanda care l a agasat pe TRAIAN BASESCU, olandezu iti spune ce faci nu ascunde ca romanul faptele penale de frica ca il santajeaza sau baga la zdup.In Olanda lucreaza multi romani care iubesc Olanda .
Postat 09 Aprilie 2012, 15:36 de nu mai au ce fura
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON