URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2013, 17:33

Şase, vine controlul! Doar 5,5% dintre firmele orădene şi-au scos aviz de funcţionare de la Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

V-aţi scos aviz de funcţionare a firmei de la Primărie? Ar fi bine să o faceţi pentru că în perioada următoare Poliţia Locală va face controale!

Municipalitatea îndeamnă agenţii economici orădeni să facă demersuri pentru obţinerea avizului de funcţionare conform HCL 10 din 2013. Potrivit evidenţelor Primăriei doar 500 din cele circa 9.000 de firme s-au arătat interesate să intre în legalitate. Pentru că procentual aceasta înseamnă că numai 5,5% din companii s-au interesat de obţinerea documentelor în perioada următoare Poliţia Locală va face controale în teren.

Agenţii vor verifica modul în care sunt respectate reglementările urbanistice, cele privind ordinea şi liniştea publică şi existenţa contractului încheiat cu operatorul de salubritate.

"Ideea nu este să dăm amenzi, ci să determinăm firmele orădene să îşi scoată aviz de funcţionare pentru a avea o bază de date cât mai exactă. Este important să ştim unde şi câte firme sunt, pentru a putea lua măsuri în favoarea lor", a spus Eduard Florea, şeful direcţiei economice din cadrul Primăriei.

Obligativitatea solicitării de către agenţii economici a unui aviz de funcţionare de la Primărie a fost introdusă la începutul anului 2013 şi vizează toate firmele, inclusiv persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale şi societăţile comerciale, altele decât restaurantele şi barurile.

Avizul de funcţionare se eliberează pentru fiecare punct de lucru al agentului economic, inclusiv pentru cele situate în incinta centrelor comerciale. Documentul se eliberează, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite, în cel mult 15 zile.

"Măsura instituirii acestui aviz de funcţionare este o garanţie că activitatea economică desfăşurată respectă condiţiile urbanistice, de ordine publică, de salubritate şi altele. La controalele făcute la mai multe puncte de lucru, s-au constatat modificări constructive ale clădirilor fără obţinerea unei autorizaţii de construcţii, lipsa contractelor de salubritate sau au fost înregistrate reclamaţii privind nerespectarea ordinei şi liniştii publice", a declarat Sorin Iacob, director adjunct în cadrul Direcţiei Economice.

Taxa de eliberare a avizului de funcţionare este de 60 lei, iar taxa de viză anuală, care trebuie obţinută până la 31 martie, este de 30 lei. Deţinătorul avizului are obligaţia să afişeze la loc vizibil o copie a documentului pentru fiecare punct de lucru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
52 Comentarii
taxe in plus , ca n-avem destule
bine draga tontilor si voi ce ne dati ?a da ne tratati cu indiferenta caci va permiteti ,de ani de zile am cerut sa ne faceti cateva parcari ,vi se rupe ,ati intrebat cum imi permit sa cer asa ceva , sunt 7 firme intr-un loc fara nici un loc de parcare ,clientii nostri ne-ar descoperii mai usor din avion decat din masina ,dar taxe suplimentare vreti ,sa-mi aduceti legea care ma obliga sa va platesc in plus ,vorbiti voi de occident ?in alte tari civilizate autoritatile incearca sa reduca taxele iar voi le tot inmultiti ,halal edili ,daca atata va duce capul!!
Postat 23 Iulie 2013, 11:40 de mircea ardelean
oradean
bai nenorocitilor de ce sunteti penibili si ne puneti pe drumuri pe banii nostri. luati-ne bani dar nu ne umiliti cu drumuri la Registrul comertului si avize inventate. macar un pic de decenta sa aveti daca tot nu stiti ce inseamna sa obtii 100 RON in economia privata. sa stai sa astepti leafa din banii nostri e simplu. banii si timpul au alta valaore in mediul privat...dar voi nu aveti cum sti asta.
Postat 19 Iulie 2013, 10:49 de niste incompetenti
VENIM cu venituriule in INSTANTA !!
de ce Nu faceti o piata curata, cine va opreste COMISIONARUL DE BOLOJAN la contracte de milioane, ce este STATUL un grup organizat criminal ?!!! O sa vedeti voi bani nemunciti cand nu mai aveti CEAFA , poate va loveste TRENUL pe rand si gata cu CERSETORII in ROMANIA ! DAU bani la unul BOLNAV dar nu la un DROGAT de BUGETAR !!
Postat 19 Iulie 2013, 09:23 de huuuuuuuuu
VENIM cu venituriule in INSTANTA !!
vreti taxe IMPLICATI va si meritati va BANII pe care ii platim cu sacrificiul COPIILOR NOSTRI< legea trebuie MODIFICATA , suntem IN CRIZA, CRIZA !! ca suntem in prosperitate in CRIZA noi ce facem ne SACRIFICAM ?!!!! NU suntem noi sclavii vostri, VENIM cu veniturile in INSTANTA !! LUATI EVAZIONISTI la AVIZE , cine OPRESTE , dar nici SPAGA lor nu va SATURA :))))))) O sa muriti de FOAME !!!! USL neam de GOOOOLANI !
Postat 19 Iulie 2013, 09:19 de VENIM cu venituriule
@ anticomunistul ? WOAU,ce pupincurist
Securistule ! Tot cu un neuron ai ramas si ala handicapat .Nu ai tu nici o treaba,probabil tu colectezi spagile pentru Bolojan & Company. Te astept sa ti-o dau..........
Postat 18 Iulie 2013, 18:32 de xyz-q
taxa
TAXA DE PROTECTIE DIN PARTEA PRIMARIEI ORADEA
Postat 18 Iulie 2013, 17:01 de doru
sunteti jalnici sa nu spun si ridicol, turism nu avem dar taxe pe avize vrem !
In judetul Bihor sunt inregistrate aprox. 24200 firme,In judetul Alba sunt inregistrate aprox. 11000 firme,In municipiul Bucuresti sunt inregistrate aprox. 148000 firme,In judetul Arad sunt inregistrate aprox. 17000 firme
Postat 18 Iulie 2013, 15:39 de usl neam de hoti !
calde multumiri din fundul insolventei
"Ideea nu este să dăm amenzi, ci să determinăm firmele orădene să îşi scoată aviz de funcţionare pentru a avea o bază de date cât mai exactă." Halloo sefu...pune mana pe hartie si fa o cerere la registrul comertului. Motivul este de a stoarce 270.000 lei anual, respectiv in anu de gratie 2013 nu mai putin de 810.000 lei. Asa intelege primaria oradea sa stimuleze firmele. Nu sunt suficiente celelalte taxe si impozite, mai punem una de gatul antreprenorilor. Asta e taxa de smecher sau de protectie? Ati verificat macar cate din cele 9000 de persoane juridice au un profit anual mai mare decat taxa voastra. Multumim alesilor, partidului si recuperatorilor!!!
Postat 18 Iulie 2013, 13:53 de antreprenor
Aplicabilitatea se poate rezuma doar la comercianti.
Aplicabilitatea se poate rezuma doar la comercianti.
Postat 18 Iulie 2013, 13:33 de ALINUTA
PIERDEM baniiiiiiiiii si nu platim TAXE si impozite !!!
la JUDECATORIE si plangere penala , aveti tot continultul PLANGERI , noi am pierdut banii putem merge si pe CIVIL sa cerem DAUNE PRimariei :)))) astia sunt PROSTI baga panica in NOI :)))) PIERDEM baniiiiiiiiii si nu platim TAXE si impozite !!!
Postat 18 Iulie 2013, 13:26 de :)))))
OG 99/2000 nu include profesiile liberale
Potrivit prevederilor lit.i) a art.3 din OG nr.99 din 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, modificată și completată, sunt exceptate de la prevederile prezentei ordonanţe activităţile de comercializare având ca obiect: i) produsele şi serviciile de piaţă reglementate prin acte normative speciale. sunt exceptate de la prevederile prezentei ordonanţe activităţile de comercializare având ca obiect: i) produsele şi serviciile de piaţă reglementate prin acte normative speciale.
Postat 18 Iulie 2013, 13:23 de :)))))
OG 99/2000 nu include profesiile liberale
Un consiliu local nu are atributii de legiferare. Prin urmare, hotararile adoptate de consiliul local nu pot fi contrare legilor adoptate de Parlament sau ordonantelor Guvernului. Temeiul legal il gasiti in Constitutia Romaniei, Titlul III, Capitolul I, Sectiunea a 3-a si Capitolul V, Sectiunea a 2-a. De asemenea, daca veti cauta in atributiile consiliului local, enumerate de Legea nr.215/2001 (art.36), veti observa ca domeniu reglementat prin respectiva HCL nu se regaseste intre cele enumerate. HCL
Postat 18 Iulie 2013, 13:21 de :)))))
?
si tot nu inteleg de ce perioada de valabilitate e doar un an in cond in care nu s-au produs modificari asupra destinatiei spatiului??? Ca sa dam de lucru celor de la serviciul autorizari, sa punem firmele pe drumuri, sa tocam hartia...sa mai incasam ceva bani sau pentru ca dobitocii care fac legi habar nu au cum se muncesc banii?
Postat 18 Iulie 2013, 13:21 de David
OG 99/2000 nu include profesiile liberale
un HCL nu poate adauga sau contine dispozitii contrare unei OG sau legi speciale (cum este cazul avocatilor sau notarilor). Atit timp cit OG 99 excepteaza avocatii (si cei ca ei) de la obtinerea unei autorizatii, atunci HCL nu poate elimina aceasta exceptie. Cred ca nicaieri in tara un avocat sau notar nu depinde de o autorizatie a unei Primarii pentru a functiona. La inregistrarea sediului profesional la Barou nu se cere nici macar un acord al vecinilor sau al asociatiei de prop asa cum se cere la infiintarea unei firme sau PFA, daramite o autorizatie de la Primarie. PFA
Postat 18 Iulie 2013, 13:19 de :)))))
OG 99/2000 nu include profesiile liberale
OG 99/2000 nu include profesiile liberale intre activitatile pentru care este necasar obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie. Totusi la Bacau exista o hotarare a consiliului local care stipuleaza: Persoanele juridice, indiferent de forma de organizare si de forma de proprietate precum si persoanele fizice autorizate sa desfasoare o activitate independenta conform Legii 300/2004 si altor legi speciale care reglementeaza profesiile liberale isi vor putea desfasura activitatea pe raza teritoriala a municipiului Bacau numai in baza acordului autoritatilor administratiei publice locale. Acest acord se va materializa prin eliberarea, la cerere, de catre Primarul Municipiului aua unei autorizatii de functionare si profil de activitate sau a unei autorizatii de amplasare si profil de activitate . Daca OG 99 excepteaza anumite activitati de la obligativitatea obtinerii autorizatiei de la primarie este legal ca autoritatile locale sa extinda aceasta obligativitate pentru toate activitatile chiar si cele exceptate prin OG 99? acau
Postat 18 Iulie 2013, 13:19 de :)))))
Primaria elibereaza autorizatia de functionare pentru spatiile comerciale,
Primaria elibereaza autorizatia de functionare pentru spatiile comerciale, care este insotita de fisa. In cuprinsul acesteia este inserata si perioada de valabilitate, care poate fi 1 an calendaristic calculat de la data solicitarii sau pana la finalul anului in cursul caruia s-a cerut autorizarea (depinde de Primarii), urmand ca ulterior sa se obtina reinnoirea autorizatiei de functionare. (cu 30 zile inainte de expirarea perioadei). ATENTIE: 1. Autorizatia de functionare eliberata de Primarie ramane valabila atat timp cat nu s-au produs modificari asupra destinatiei spatiului sau a activitatii comerciale desfasurate in locatia respectiva. 2. Anual, se reinnoieste doar fisa atasata autorizatiei de functionare. Nu aveti nevoie de nici un aviz de la Primarie in cazul in care vindeti catre persoane juridice.
Postat 18 Iulie 2013, 13:16 de nu sediu social
ia si cititi aici NIMIC de la PRIMARIE , sunt AVOCATI !! http://www.infiintari-firma.ro/obtinerea.
ia si cititi aici NIMIC de la PRIMARIE , sunt AVOCATI !!
Postat 18 Iulie 2013, 13:10 de LEGEA nu OMUL
PROIECT de LEGE "fara angajator " si fiecarea sa plateasca si gata !!!!
de ce doar FIRMELE ? JURNALIST de ........ fa ti si tu o FIRMA si plateste nu sta ca un TRANTOR la un angajator, aici anagajatorul are o mare culpa suntem 2 lumi, FARA ANGAJATORI, fiecare sa i faca FIRMA si sa platesca SALUBRITATEA, ce zicetti PROIECT de LEGE "fara angajator " si fiecarea sa plateasca si gata !!!! eu sunt de acord asa , nu doar unii platesc si altii arunca gunoiul al tine !!!! dar sa am anevoie de prestarile lor de servicii :)))) daca sta GOL, la revedere !
Postat 18 Iulie 2013, 13:01 de PROIECT de LEGE "far
Woau, cati troli pe net!!!
Postat 18 Iulie 2013, 12:57 de anticomunistul
@eu Satul de cititori tampiti
Articolul spune clar, Primaria a introdus taxa asta speciala pentru toate firmele, nu doar pentru restaurant si baruri, care oricum aveau nevoie de avize de functionare in baza legii. Ca e bine, ca e rau, asta e de discutat. Dar mai lasati criticile astea penibile si mojiciile la adresa ziaristilor si puneti mana/mouse-ul si mai cititi si voi un pic, ca nu doare...
Postat 18 Iulie 2013, 12:49 de Jurnalist
@Sorin Iacob
De ce trebuie sa platesc anual pentru acest aviz de functionare? Garantia ca activitatea economica se desfasoara in bune conditii o ofera inca cel putin 5-6 avize date de sanepid, directia sanitar veterinara, pompieri, mediu, camera de comert etc etc. Daca toti ar cere reavizarea anuala contra cost ar trebui sa muncim jumatate de an numai pentru plata acestor avize si restul pentru plata salariilor. Diferenta o aducem de acasa daca ne angajam la stat sa avem de unde!
Postat 18 Iulie 2013, 12:18 de alt eu
@eu
Pentru codurile CAEN mentionate de tine taxa e alta. Una nerusinat de mare care face concurenta impozitului forfetar! Ceva de ordinul a 1500 lei respectiv 700 pt reautorizarea anuala. Nu sunt sigur de cifre dar cam asta e ordinul de marime. Cum au ajuns la aceasta cifra si ce ofera pt ea- asta ar trebui sa ne spuna domn primar si nesimtitii din jurul lui.
Postat 18 Iulie 2013, 12:10 de alt eu
hai sa oprim ECONOMIA si sa vedem ce mancam !
eu nu vad rolul acestor N birocratii, mergeti in GRECIA sau alte tari si nu vedeti atatea FORMALITATI, toti lucreaza manual si nu au nici o autorizare, ce faceti cu NOI pana la urma? NE dati voi ajutor social impus de CONSTITUTIE, hai sa oprim ECONOMIA si sa vedem ce mancam ! STATUL nu face decat sa intretina TRANTORI prin B birocratii ?!!! INCHIDEM si in STRAZII !!!!! ORICUM vine si un sezon MORT , cheltuieli enorme de IARNA !
Postat 18 Iulie 2013, 10:23 de STATUL nu face deca
ATENTIE handicapul e repetitiv, boala se TRATEAZA, cititi LEGEA !!!
nu te poate obliga sa pltesti ce nu PRIMESTI !! ESTE jafffffffff STATUL prin INSTITUTILE sale face JAF ? NU SE poate asa ceva, pklatim SANATATE si avem NIMIC ca prestare de servicii, nici TRATAMENTe , atunci ce platim, FIRMNELE de asigurari, BROKERI dau TEAPA Romanilor, JURIDIC dau "declaratii FALSE " , omit sa faca o BIFARE si ROMANUL pierde TOT ce a investit si ei isi aiu banii NEMUNCITI :))) dar nu afla decat cand o boala /handicap de care nu stia ca medicul de familie nu incurajeaza si nu pregateste pacientul cu specialistul asa ,EVOLUEAZA :))) TERMINATI va CU CERSITUL si JAFUL !!! SUNT milioane de oameni cu HANDICAP si nu i pregateste nimeni sa si intretina IMUNITATEA LOCALA , ii spun BOALA :))) dar el merge periodic sa si trateze un handicap CU SPAGUTA :))), are MEDIC bun si de fam si SPECIALIST HANDICAPUL, de ce OARE, se bucura ca MOR acesti nevinovati ! ATENTIE handicapul e repetitiv, boala se TRATEAZA, cititi LEGEA !!! NE OMOARA fericiti si JUSTITIA ranjeste precum MOARTEA !
Postat 18 Iulie 2013, 08:50 de BOLA sau handicap
sătul de jurnaliști amatori
Jurnalist de doi bani. Cam așa se face presa în România. Taxa se referă la codurile CAEN 5610 - restaurant și 5630 - bar. Un jurnalist profesionist punea în articol și link-ul către site-ul primăriei, astfel încât cititorul să poată verifica informația, ceva de genul: . Căutați în anexă la paginile 43-46. Dar la noi totul merge pe senzațional, dar fără fond. Încă o dată, domnule „jurnalist” nu-ți meriți salariul. Dacă ar fi să te angajez te-aș pofti afară în secunda doi.
Postat 18 Iulie 2013, 07:59 de eu
nesimtiti
Sa le fie rusine! De ce trebuie refacut avizul anual? Ce primim de banii dati?
Postat 17 Iulie 2013, 22:48 de amarat
Edili impotenti
Edilul care ar vrea sa faca ceva, dar nu are bani si nici neuronii necesari pentru a intreprinde ceva onorabil in acest sens - se defineste ca IMPOTENT. Un impotent ce face : se razbuna pe oricine-i iese in cale. Se pare ca primii,suntem noi, ORADENII
Postat 17 Iulie 2013, 22:38 de Justitiarul
CUM vine asta, RER presteaza de ori ?
exista RER la orice bloc sau casa cum sa ne taxeze de doua ORI ? CUM vine asta, RER presteaza de ori ?
Postat 17 Iulie 2013, 22:05 de CUM vine asta, RER p
nu le dam nici o taxa, la MUNCA cu ei !
nu le dam nici o taxa, la MUNCA cu ei ! SA lucreze volutar si fara salariu, pe rand toti cetateni, avem pensii de platit !
Postat 17 Iulie 2013, 22:03 de nu le dam nici o tax
@ un parizian - numa noi doi avem miros in orasul aista
Bine bine,dara cu ala ( ajentul X -necunoscut ) care spurca paraul Paris cum ramane ? E cinstit o ba ? Ii la zi cu taxele ? ....cu spaga stim cum sta,daca nu sa deranjaza nime de la Primarie si nici de la ABA Crisuri. Apoi,voi nu puteti mirosi ca ii mai mare putoarea care iasa din voi,organe ce sunteti.
Postat 17 Iulie 2013, 21:20 de omul cu cotetul
Ce vrezi, asta ati votat : NISTE PENALI !
Dom' florea, eu tot cred ca vei sfarsi acolo unde ti-e locul, la dna si mai departe cum ti-o fi scris ! Pana atunci uite ,,esenta" gargarei cu care ne improsti : ,,Taxa de eliberare a avizului de funcţionare este de 60 lei, iar taxa de viză anuală este de 30 lei. Deţinătorul avizului are obligaţia să afişeze la loc vizibil o copie a documentului pentru fiecare punct de lucru." Eu voi atarna avizul la afisierul primariei, acolo sa ma caute handralaii aia, asa-zisii ,,politisti" !
Postat 17 Iulie 2013, 21:13 de DlGoe
Traiasca si infloreasca munca la NEGRU- sustinuta de ALESII nostri si SISTEMUL MAFIOT
Fratilor ! Traiasca Munca la NEGRU.!!!! Cu sistemul MAFIOT nu te pui. Si al lor nou conducator - BOLOJAN. ( Filip s-a dus....la masa ). Totul la NEGRU.....si familia si concubina apoi nevasta...........totul ca la carte....nui asa tovarase BOLOJAN ? Dar nu va fie frica ....ca Factura vine ! LEGEA COMPENSATIEI, care este valabila pentru toti nesimtiti care ne conduc,fie procuror fie politist,fie Primar,fie Eduard sau Ovidiu sau Lipoveanu ! RABDARE !
Postat 17 Iulie 2013, 20:43 de xyz-q
UITATI va la ei ce OBEZI sunt !!!!!!
CEI de la garda primesc de la fiecare firma de telefonie, telefoane, consvorbiri gratis pentru famile, restaurantele le fac botezuri, aniversari, boticuri, haine si asa mai departe si vine la amaratul de CINSTIT care normal cada nu face EVAZIUNE nici nu are ca el vireaza la PRESEDINTIE banii lui MUNCITI, si tot nu le ajunge !!!!! si stiti dece ? SUNT majoritari , minoritatile nu fac fata la cati TRANTORI avem, nu fac fata.UITATI va la ei ce OBEZI sunt !!!!!! CE munciti sunt ? VIZUAL ii vezi , nu dezabraci sau le faci analize ! DA, se numesc TRANTORII, parazitiei ROMANIEI, si sunt majoritari, credeti ca putem sa le facem fata LUPTAND cu EI adca e cazul ? DISCUTAM de SCLAVIE in acest CAZ, fara da si poate 1
Postat 17 Iulie 2013, 20:24 de UITATI va la ei ce O
ce facem fratilor, NE OMORAM intre noi ?
in Oradea sunt BUGETARI care au FIRME, lucreaza si in POLITIE, PRIMARIE, etc. si la FIRMA la o ruda, mama, var, iubita, LA NEGRU BINENTELES, aia cum REUSESC ? ITM ce face ? AU si pamant si agricultura, au TOT ce vor muschii lor si fac TOT ce este ILEGAL ca nimeni nu i ia la raspundere. atunci aiia castia de la STAT, vin si in PRIBVAT , la restul ce ramane, ei spun ca sunt harnici, LEGEA spune altceva !!!!ce facem fratilor, NE OMORAM intre noi ? JUSTITIA beleste si ea PROGRAMUL DE LUCRI, fiecare pe cont PROPRIU !!!
Postat 17 Iulie 2013, 20:13 de NE OMORAM intre noi
Pe cei care lucreaza la NEGRU cum ii verificati ?
Pe cei care lucreaza la NEGRU, cum ii verificati ? Ei nu au firme,dar sunt acoperiti si la serviciile lor apeleaza - un PROCUROR SEF de la Parchet, Politisti,Consilieri ai Primariei,Lipoveanu.......... SPAGARILORRRRRRRR
Postat 17 Iulie 2013, 20:07 de Adi
de ce ?
"s-au constatat modificări constructive ale clădirilor fără obţinerea unei autorizaţii de construcţii, lipsa contractelor de salubritate sau au fost înregistrate reclamaţii privind nerespectarea ordinei şi liniştii publice" VERIFICARILE astea se fac doar cu mandat in rest MUCLES :))) SUNT care au modificari dar au de decenii nu de acum este una cu o agentie de turism o isterica care avea realtii in Primarie si judecatorie la cate vacante le dadea care a vandut repede si Primaria stia :))) sunt niste porcarii de care nu aveti habar ! Si in centru sunt multe modificari facute fara avize :)) nu stia BOLOJAN de ele, cum l au VOTAT nu ca sa inchida OCHII:)))))) !!! Asata este competenta judactoreasca nu de PRIMARIE :))) si e caz penal nu civil :))
Postat 17 Iulie 2013, 20:05 de ONG urile nu
de ce ?
vreau sa stiu BISERICA , profesile libere si ONG urile au firma de salubritate , de ce numai firmele si PGA urile platesc ? ESTE neconstitutional si abuz !? VREM LEGEA . CUM pentru unii legea e muma si pentru altii CIUMA ?
Postat 17 Iulie 2013, 20:00 de ONG urile nu
ei vor sa distruga si CREDINTA si pacat ca avem BISERICI in ORAS ca nu avem CREDINCIOSI
duceti va unde se face EVAZIUNE masiva:PRODUCTIE ! de ce ii lasati sa va FURE de la BUGET taxele si impozitele ? va dau papaica, va dau hintie, vacante, masini ca sa nu i vedeti, ei fac milioane de euro an de an , ei vor sa distruga si CREDINTA si pacat ca avem BISERICI in ORAS ca nu avem CREDINCIOSI de cat un grup organizat criminal care incoltesc IOBAGI ! VOI aveti habar cata evaziune fac SECTANTI prin FUNDATII RELIGIOASE, credeti ca ei sunt CRESTINI, nici vorba, cata evaziune fac NOTARII,PROFESIILE LIBERE i ati SFASIA , fara MILA ! ORICUM ei va ucid fara mila zi de zi :)))).
Postat 17 Iulie 2013, 19:45 de CREDINTA
au intrat in insolventa 1000 de firme si vor mai intra si altele :))))))
au intrat in insolventa 1000 de firme si vor mai intra si altele :)))))) 2014 USL , BYE, BYE, BYE :)))) am vazut ce puteti voi, NIMIC ! GUVERNUL ia imprumuturi pentru PENSII, pentru ca ROMANII nu doresc USL , dar nici PDL , E STARE de URGENTA NATIONALA si PONTA tace si tace !!! daca astia ne mai imprumuta noi suntem TERMINATI si SCLAVI !
Postat 17 Iulie 2013, 19:35 de au intrat in insolve
oare d-ul Florea realizeaza ce face?
e prima lui iesire de condamnat, o persoana cu doi neuroni ar fi luptat sa anuleze aberatia despre care vorbeste... astia sunt oamenii care nu stiu cat trebuie sa muncesti pentru 100 RON in mediul privat...care habar n-au ce inseman sa pierzi timpul dupa aceste porcarii inventate, cat incurca mediul de afaceri cu aceste masuri inutile...
Postat 17 Iulie 2013, 19:34 de oradean
Agent comercial care polueaza paraul Paris
Ce SPAGA ia Primaria si ABA Crisuri de la POLUATORUL CRIMINAL al paraului PARIS ? Pai la CRIMINALUL asta, si voua ALESILOR,putin va pasa ce va sesizeaza oadeanul onest , contribuabil al salariului vostru NESIMTIT si NEMERITAT ,legat de unele anomalii existente. Am filme,am poze ,am probe din parau...............de mine nu o sa scapati asa usor !
Postat 17 Iulie 2013, 19:23 de un parizian
HCL 10 din 2013 unde il gasim pe site ul PRIMARIEI ?
catre judecatoria Oradea se face plangere penala cu o lista a tuturor adminsitratorilor si titularilor in urma citatilor primite , nu ne fuuzte noua sanatatea orice COMUNIST TORTIONAR USL IST !! Si la PRESIDENTIE aducem la cunostita abuzurile pe care PRIMARIA le face considerandu se LEGEA in ROMANIA ! II lasa sa ceara SPAGA , telefoanul in functiune, camera de vedere, astia ne distrug cu INTENTIE ! NU le convine AFARA , LIBERTATE !
Postat 17 Iulie 2013, 18:51 de UNDE
@ EDUARD FLOREA
Flore ai ajuns trambita lui Bolovan. De atat esti capabil !!! Sa pui botu la tate tampeniile lui Bolovan si sa fii tobosaru lui !!!! Hai recunoaste ca te'o chemat de dimineata si te'o impins in fata sa nu iasa el cu bomba ca si asa o ajuns injurat la tate colturile de cei ce l-au votat !!!! Si-a falimentat afacerea , si-a falimentat familia si acum in scurta vreme v-a falimenta si orasu dupa ce ne termina pe noi !! Si tu Floreo esti trompeta lui !!! Vai de capu tau !!!! Ce mic de nimic ai ajuns ! Dar ai fost vre'o data mare ?
Postat 17 Iulie 2013, 18:48 de scortosul
HCL 10 din 2013 unde il gasim pe site ul PRIMARIEI ?
HCL 10 din 2013 unde il gasim pe site ul PRIMARIEI ?
Postat 17 Iulie 2013, 18:48 de UNDE
CERERE DE INFORMARE
Cine cunoaste o cale sau cai de atac impotriva aceste miselii a PMO-ului sa o publice aici sa stim cum sa actionam si as o face cat de multi !!!!
Postat 17 Iulie 2013, 18:43 de scortosul
CODUL PENAL in aplicare !
unde apare pe site ce avize da PRIMARIA, ati facut un SITE pe banii publici, ce avize trebuie sa facem , CONCRET , unde este INDRUMARE conform LEGII ?
Postat 17 Iulie 2013, 18:41 de unde apare pe site
Moartea Firmelor = VIATA BUGETARILOR
" Este important să ştim unde şi câte firme sunt, pentru a putea lua măsuri în favoarea lor", a spus Eduard Florea " Adica tradus sa stim cand, unde si cum sa belim de bani pentru buzunarul nost' . Mai ce gunoaie de oameni ca vor sa zica ca totul este spre binele nostru !! Astia sunt ca vechii comunisti care trambitau vesnic ca ne omoara spre binele nostru, ca nu mai pot de binele nostru, ca nu au somn si odihna in munca lor jertfelnica spre binele nostru... CE GUNOIAIE in frunte cu primasul CoadaDeCiocanBolojanulBolovan !!!! GREATA ma cuprinde cand ii aud si vad !!! La TV txa la RADIO taxe, la PMO taxeeee, la guvern TAXEEEEEE, TAXEEE, TAXEEEE multe si diversificate sa aiba tat BUGEATARU ce mesteca !!!!!! Am ajuns SERBII, ROBIII, IOBAGII, ...... bugetarilor !!!! Numai o revolta ne mai scapa de lipitorile astea !!!!! TREBUIE neaparat pus de o GREVA FISCALA in toata tara !!! De 23 de ani platim TAXE si IMPOZITE si nu avem numai datorii de zeci de miliarde de Euro. GRVA FISCALA ultima solutie in fata bugetarilor !!!!!!
Postat 17 Iulie 2013, 18:38 de scortosul
CODUL PENAL in aplicare !
lasati sa faca sa vedeti ce inseamana USL , ei cred ca sunt legea ca le facem plangeri penale dar nu unul 100 de agenti :)))) voi credeti ca ati fost votati sa cersiti SPAGA electorala !!
Postat 17 Iulie 2013, 18:38 de :)))))
Spagarii din Primarie,ies la interval
Sunt prea putin SPAGARI. Nu ies la socoteala. 1.Poluatorii mediului ( a paraurilor ,a aerului ) 2.Poluatorii fonici (baruri,restaurante,terase, depazite de colectare fier vechi ) - pana aici totul e sub control, toti COTOZEAZA ! 3.Fraierii, fara relatii la arhitect/constructor LIPOVEANU ( autorizatii de constructii ). -aici e problema! 4 Pilosii SISTEMULUI pot sta linistiti. Dna. Bente (spagara prinsa ),a facut si ea ce a vazut la sefii ei,a luat mita. Si ce daca ! La cate spagii si trafic de influenta a vazut,nu si-a mai facut probleme. Bai,nu ati inteles ca numai BOLOJAN,Eduard,Ovidiu si Lipoveanu se ocupa de SPAGI ! Eiiiiiii........mama voastra de oradeni.......
Postat 17 Iulie 2013, 18:37 de X-Man
numai alimentatia publica are nevoie de avize de la Primarie
numai alimentatia publica are nevoie de avize de la Primarie veniti linistit ca nu poate PRIMARIA sa faca LEGEA :))))) in ROMANIA ! sunt sute de fime fara activitate sau in vacanta, ce avize le mai dati ? TE pomenesti ca nesimtiti vor sa le si radieze sa faca loc USL ului pe piata , se apropie 2014 si vor SPAGA de la pacatliti :))) !!
Postat 17 Iulie 2013, 18:36 de :)))))
Moartea Ffirmelor = VIATA BUGETARILOR
Am inteles despre ce e vorba ! Doar din ultima fraza reese adevaratul scop : 9000 firme x 60lei = 540000 lei. Despre asta e vorba. Este vorba despre bani !! baniluati cu japca pe tat felu de TAXE si IMPOZITE parafiscale . POaNTA plagiatorul se lauda cu impozitul minim de 16% dar a reintrodus impozitul forfetar iar primarii ies si ei cu taxe suplimentare !!!! Taxe locale platim pe cladiri a caror valoare este musai calculata numai de evaluatori agreati de primarie a caror supra-evaluare nu are nimic cu valoarea de piata. acum inventeaza o taxa de avizare !!!! Si toate pentru binele nostru !!! MINCINOSI, TALHARI, CIORDITORI, in frunte cu acest PNL-ist BolovanulBolojanCoadaDeCiocan.
Postat 17 Iulie 2013, 18:29 de scortosul
incredibil
Este incredibil ce fac primaria si "alesii locali " cu firmele care si asa o duc greu in ziua de azi ! Desi avem cele mai mari impozite si costuri ale utilitatilor din tara ,nu mai stiu cum sa ne jefuiasca pentru a plati apoi cu dedicatie si,mai nou,fara licitatie tot felul de smecheri si smecherii !
Postat 17 Iulie 2013, 17:58 de mirela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON