URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2014, 15:12

Salvamontist bihorean, acuzat că a vândut poze de la locul accidentului aviatic: "Nu am cerut bani. Am fost un fraier!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Felicitări şi observaţii

"Vreau să felicit salvamontiştii bihoreni, primii care au ajuns la locul accidentului, pentru abnegaţia de care au dat dovadă", a spus preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, în cadrul unei conferinţe de presă la care i-a invitat să participe pe şeful Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor, subordonat Consiliului Judeţean, şi pe salvatorii care au participat la operaţiunea de luni.

Popa a afirmat că o carenţă a sistemului actual de intervenţii în situaţii de urgenţă este faptul că "Salvamontul nu este la indexul 112", adică serviciul nu este alertat de către Dispeceratul STS care asigură răspunsurile la apelurile de urgenţă, dar şi faptul că legea interzice în prezent ca deplasarea salvamontiştilor să poată fi făcută cu semnalizare acustică şi luminoasă, la fel ca în cazul maşinilor pompierilor, ambulanţelor, jandarmilor etc.

"Noi am folosit sirenă şi girofar în intervenţia de luni, pentru că avem o înţelegere în acest sens la nivelul judeţului Bihor, dar acest lucru va trebui reglementat prin lege", a destăinuit şeful Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo, Pinter Istvan.

Căutări "în orb"

Pinter a mai criticat şi neputinţa autorităţilor specializate care trebuiau să localizeze cât mai precis locul unde s-a prăbuşit avionul medical, fapt care a obligat echipele de salvamontişti să-şi desfăşoare căutările pe suprafeţe mari de teren.

"Cu regret o spun, că nu am primit niciun fel de coordonate, că singurele indicaţii pe care le-am primit au fost de la domnul general Baş (n.r. - Ioan Baş, şeful ISU Bihor) şi de la domnul doctor Borcea (n.r. - Hadrian Borcea, fostul şef SMURD Bihor, acum director medical al Spitalului Judeţean din Oradea), care ne-au spus că din informaţiile culese de la localnici se pare că avionul s-a prăbuşit undeva la nord de pârtia Mătişeşti (n.r. - judeţul Cluj)", a spus Pinter.

Şeful Salvamont Bihor a criticat, însă, şi "folclorul" cum că operaţiunea de căutare şi evacuare a răniţilor nu ar fi fost organizată la faţa locului: "În Horea (n.r. - Cluj, localitatea cea mai apropiată de locul unde erau epava avionului şi răniţii) s-a organizat un punct de comandă, condus de un colonel de la ISU Alba, nu e adevărat că nu s-a organizat şi că n-a fost o comandă organizată".

"Am fost un prost!"

Mircea-Petrescu-salvamont.jpgDupă ce a relatat filmul operaţiunii (expus deja marţi pentru BIHOREANUL), salvamontistul Mircea Petrescu (foto) a clarificat şi acuza ce i-a fost adusă de presa centrală, cum ar fi făcut poze la locul accidentului, cu pilotul Adrian Iovan încarcerat în fiarele epavei, şi apoi le-ar fi vândut unor televiziuni şi publicaţii tipărite.

"Este adevărat că am făcut poze, facem poze la toate intervenţiile, pentru că ulterior le folosim la instructaje, şi este adevărat că le-am dat la presă. Toată lumea a sărit acolo pe mine să le dau poze şi le-am dat, dar nu pe bani. Nu am cerut şi nu am primit bani pentru asta. Este o lecţie, am fost un prost, acum m-am învăţat minte, am crezut că presa este un prieten, dar m-am convins că nu este!", a spus Petrescu.

Totodată, acesta a precizat că îşi cere scuze "pentru greşeala comisă" şi a promis că "asta nu se va mai repeta niciodată, oricât ar insista presa".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
POPA CORNEL SI PETI ALIN PROTECTORI DE PENAL !
POPA CORNEL SI PETI ALIN PROTECTOR DE PENALI !! PETI ALIN ,Seful de la A.R.R –BIHOR protejeaza CONDAMNATII din ARR –BIHOR !! PENTRU LUARE DE MITA ,TRAFIC DE INFLUENTA SI ABUZ IN SERVICIU ( LA 3-2 ANI CU SUSPENDARE !) 4 la numar ,sa-i stie si lumea , in ordine alfabetica , BUTIRI CRISTIAN ,DERBAN SORIN ,LUPU MARIUS ,SABAU SEBASTIAN . Unde-i POPA CORNEL ,s-a ne mai spuna povesti frumoase ca si in campanie ,cu drumuri reabilitate si modernizate,cu autostrazi ,acum ai este rusine sa mai iasa intre oameni ,dupa alegeri si-a aranjat clientela politica ,isi ia dreptul si bine merci ,anii trec pensia se apropie si noi ramanem cu aceleasi drumuri si binenteles tot cu aceleasi promisiuni peste alti patru ani .Asa se aude in zona Beiusului ca spaga din taxele de drum ajunge la dumneata ,cica le-ai majorat (spaga),o curiozitate d-le POPA CORNEL ,unde ai gasit pacaliciul ala de la A.R.R ,ti-a trebuit mult sa il gasesti,ala trebuia pus la DIRECTIA DE OPERATIUNI VAMALE SI ACCIZE ,poate acolo avea putina experienta ,ala este un cunoscut traficant de alcool ,s-au cel putin acum ceva vreme cumparam alcool de la el de la Buntesti ,oricum ar mai trebui sa-mi dea o suma de bani de multa vreme ,dar probabil s-a prescris in opinia lui .Am votat POPA CORNEL .. in speranta ca se va schimba ceva ,dar cu asemenea indivizi ,sunt sigur ca asa mult dorita schimbare se lasa asteptata.A-ti pierdut un sustinator D-le POPA CORNEL si PETI ALIN !! si cred ca nu numai unul.
Postat 24 Ianuarie 2014, 22:25 de SARTRE
NU MA MIR ...
Nu mir ca POPA P......(nu imi permit ) a mai vrut sa iasa ,,pozitiv cu ceva'' . Si bine inteles nu a reusit . Cat cinism si tupeu trebuie sa ai sa exploatezi strict in favoarea ta un asemenea eveniment tragic D-le POPA CORNEL ! Rusine !
Postat 24 Ianuarie 2014, 21:54 de ZORBA GRECUL
bravo!
Bravo, domnule ziarist! Ai reusit sa faci dintr-un om cinstit, generos si deschis carpa presei de * pe care o reprezinti! minunata performanta dar ma gandesc ca ai facut gestul fara efort si fara sa cugeti vreo secunda. in fond, e in natura ta halesti * cu polonicu
Postat 24 Ianuarie 2014, 15:28 de dora
@Bogdan din "interioru presei"
Problema nu e daca au cerut sau nu bani pe poze, intrebarea e: pentru ce s-au dus acolo? Sa faca poze? Sa publici poze pe pagina personala de facebook, tu care cica te-ai dus sa salvezi, e ceva inadmisibil, care intrece orice inchipuire, sa mai si zici ca ai fost prost pentru ca nu ai cerut bani... Daca Pinter Istvan va avea vreodata un accident sper ca si cei care vor gasi sa-l ajute prin postarea unor poze pe internet.
Postat 24 Ianuarie 2014, 15:16 de Marius
????????
Tu nu esti prost,tu esti un Bou de Bihor!Hai sictir,un pic de respect si decenta dle fotograf amator!Pleaca ca esti demagog.... boule!!!!
Postat 24 Ianuarie 2014, 08:18 de Nea taticu
PROST
ASTA ARATA CE PROST ESTI.CUM SA DAI POZE CU UN OM DECEDAT????????????FARA ACORDUL FAMILIEI??????????CE RESPECT MAI E IN TARA AIA DE CACAT?????????TREBUIE DAT AFARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Postat 24 Ianuarie 2014, 00:03 de alin
romania
oradeanu aia de la cluj marius pop si acolo era doar cu epava astia sunt de ai nostri
Postat 23 Ianuarie 2014, 23:35 de romanul
tv
Am fost martora cum a declarat in direct la o televiziune sa le acceseze contul de Facebook pentru ca a pus niste poze. Terminati cu prostiile.
Postat 23 Ianuarie 2014, 22:26 de Oradean
decenta
ba fratilor daca ati ajuns primi desi am ceva rezerve vati dus acolo sa faceti poze sau sa carati raniti spre masinile de prim ajutor ia-ti lasat pe oameni aceia simpli sa improvizeze tot felul de targi cand voi va laudati cu echipamentele omologate in UE nu au fost usoare conditiile intradevar dar daca tot at i ajuns primi poze v-au trebuit voua poze macabre sa le dati apoi la toti cacaciosi fiti profesionisti daca tot faceti treaba asta comportativa adecvat '
Postat 23 Ianuarie 2014, 20:21 de gogu
cris, esti de kkt
cris, ai dovedit inca odata ca esti in stare sa calci pe cadavre (ca tot e legat de subiect) ca sa iesi tu in fata cu orice pret. De ce dracu nu i-ai cerut poze, in loc sa-l acuzi de chestii neadevarate??? Sigur primeai poze, asa cum au primit toti cei care au cerut. Asa cum au primit tot timpul, nu doar acum. Cei care il cunosc pe Mircea STIU ca el nu cere bani pentru poze, nu-i in firea lui sa faca asta. Esti josnic, cris. Si sa-ti dea tie Dumnezeu d'aci inainte atatia bani cati a luat Mircea pe poze!!!!
Postat 23 Ianuarie 2014, 20:18 de revoltat
@boom
"Gheorghe Trif, localnicul ajuns primul la locul accidentului aviatic, spune că prima echipă de intervenţie cu care s-a întâlnit după găsirea răniţilor nu avea niciun fel de dotare, nici măcar o trusă de prim-ajutor, iar reacţia medicului Radu Zamfir a fost: "Nu aşa se procedează!". Da o cautare pe google pentru mai multe amanunte. Salvamontistii nu sunt doctori dar daca tot au plecat la drum nu trebuiau sa aiba o targa, o patura, o trusa de prim ajutor? Ei cu ce se ocupa? Fac poze pentru instructaje?
Postat 23 Ianuarie 2014, 19:28 de Dorin
Fara bani
Lucrez in interiorul presei si stiu sigur ca Mircea Petrescu nu a cerut bani pentru pozele respective! Le-am primit si noi, fara sa dam nimic. Sunt fantezii si atat...
Postat 23 Ianuarie 2014, 18:29 de Bogdan
@Dorin
Tu sa taci mai nesimtitule.Unde ai auzit tu sa declare asa ceva dr Zamfir. Salvamontistii erau benevol acolo si aveau misiunea sa-i gaseasca pe raniti si apoi sa vina cei competenti sa le dea primul ajutor.Cu ce vroiai tu sa mearga "in mana" din moment ce nu sunt autorizati pt alte actiuni.Sa te vad eu pe tine batand muntii noaptea fara coordonate clare.
Postat 23 Ianuarie 2014, 18:25 de Boom
Rusine...
Acesti ordinari care merg la locul accidentului sa faca poze cu persoanele decedate, nu sunt cumva salvamontistii sositi dupa localnici, pe care Dl doctor Zamfir i-a acuzat ca au venit cu mana in cur? Ei uita ca aveau ceva la ei: aparatul de fotografiat. Macar taceti din gura si ascundeti-va intr-o pestera nenorocitilor.
Postat 23 Ianuarie 2014, 17:52 de Dorin
Scursuri!
Bai dobitocilor! Satul Matisesti apartine de comuna Horea...iar comuna Horea e in Alba nu in Cluj!!!
Postat 23 Ianuarie 2014, 17:04 de Analfabeti
....
Presa noastra este de kko si de scandal. DD nu a murit este numai travestit. Ar fi interesant de stiut care este autoritatea care controleaza informatile aparute in presa iar acolo unde apar minciuni in presa sa se dea si amenzi. Pacat ca reporterii nu mai au o deontologie a profesiei, sunt de multe ori mai rau ca si prostituatele. Felicitari salvamontistilor, sanatate celor care traiesc si Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au murit.
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:47 de Dragos
cornelus betivus
asa toti ati ajuns acolo PRIMI sigur nu voi sunteti vinovati dar voi facet-iva treba asac cum trebuie in continuare si nu-l lasati pe gonoiul pervers si introvertit sa si faca reclama pe spatele dumnevoastra mai bine ne spune cati bani a acordat salvanontului pentru echipamente si logistica nu sa iasa in presa cu laude ca sunt convins ca era beat pe undeva in timpul ala halal ****
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:46 de dute dracu
E interzis sa faci poze in spatiul public?
Chiar asa, cum sa faci poze inaintea mercenarilor de la televiziunile si tabloidele bucurestene? Lui Popa Prostu ii place sa ajunga primul la masa de septic, pentru imaginea publica nu pentru rezultat!
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:07 de Amatorul USL s.a.
greseala sau rea vointa?
"îşi cere scuze "pentru greşeala comisă" şi a promis că "asta nu se va mai repeta niciodată, oricât ar insista presa". Eu inteleg din citatul de mai sus ca d-l Petrescu a spus ca a fost fraier pentru ca a dat fotografiile presei, NU pentru ca nu a cerut bani, asa cum se sugereaza in titlul articolului. Ca de obicei, jurnalistii nu sunt in stare sa asculte si sa inteleaga ce spune omul... se pare ca nu a fost suficient sa i-o "traga" cei din presa centrala, ati venit si voi ca sa rasuciti cutitul in rana! Felicitari!!!
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:02 de catana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON