URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2016, 18:27

Sala Polivalentă din strada Ogorului are toate avizele pentru demararea investiţiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala Polivalentă din strada Ogorului are toate avizele necesare demarării investiţiei. "Sala Polivalentă are asigurate toate taxele, avizele şi autorizaţiile necesare. Am primit inclusiv studiul realizat de Autoritatea Aeronautică, ceea ce înseamnă că ultimul aviz a fost obţinut şi se poate trece la realizarea proiectului tehnic", a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Potrivit acestuia, municipalitatea a făcut tot ceea ce ţinea de ea pentru demararea investiţiei, următoarele demersuri urmând să fie demarate de Compania Naţională de Investiţii. "Urmează să se facă proiectul tehnic şi să se organizeze licitaţia pentru desemnarea unui constructor. Lucrările ar putea începe încă din toamnă", a spus Popa.

Termenul de predare a lucrărilor este de doi ani de la obţinerea ultimului aviz aşa că, teoretic, la sfârşitul anului 2018, Oradea ar putea avea o sală polivalentă modernă.

Construcţia, cu o capacitate de 5.000 de locuri şi o amprentă la sol de 8.900 metri pătraţi, va fi amplasată pe un teren de 7,9 hectare situat peste drum de cartierul Europa. Sala va putea găzdui competiţii interne şi internaţionale de handbal, baschet şi volei, dar şi congrese, concerte, expoziţii şi târguri.

Terenul aferent sălii de sport va fi împărţit în două. Terenul principal, reprezentând suprafaţa de joc, va fi despărţit de terenul de antrenament prin elemente culisante. În interior se va putea monta şi o scenă pentru evenimente.

Sala va fi dotată cu vestiare, sală de forţă, cabinete medicale, sală de instruire, sală de antrenamente, iar la parter, în zona foaierului, vor fi amenajate spaţii comerciale şi grupuri sanitare.

Spaţiile şi platformele de parcare vor fi realizate de către Primăria Oradea, care va amenaja şi aleile carosabile şi pietonale, împrejurimile, iluminatul, spaţiile verzi şi mobilierul urban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
concluzie
Stire pentru toti papagalii care contesta oportunitatea noii sali de sport...am ajuns astazi 07.02.2016,cu oarecare intarziere la meciul de baschet CSM ORADEA-DINAMO BUCURESTI,era cu 15 minute inaintea inceperii meciului,erau afara la coada cel putin 200 de oameni..am plecat acasa...sala era plina....in concluzie?...
Postat 07 Februarie 2016, 22:12 de zorro
mai platona
Parca voiai argumente constructive....acum trecem la parinti?...eu ii vad pe cei care sant gica contra ca tine...chiar nu stiu ce ar putea sa te multumeasca....asta in cazul ca esti un om de buna credinta..asa cum vrei sa te dai...hai ca poti mai mult..sau am asteptari prea mari de la tine?
Postat 01 Februarie 2016, 08:45 de zorro
Masca lui Zoro la... Primaria Oradea
Zoroooo,ei,asa baiete,acum parca "mai vii de acasa",de la mamica si de la taticul tau,cei care ti-au dat(sau nu ?),cei 7 ani de acasa. Si inca ceva :mamica ta,atunci cand ti-a dat recuzita personajului Zoro,nu ti-a spus sa nu iesi la joaca,din batatura casei ? Mare grije cu spada pe la Primarie,poate o intepi pe Dna Lipoveanu si atunci sa vezi...procese,amenzi...
Postat 01 Februarie 2016, 00:14 de platona
Atentie la ISU !
Nastase7case a umplut tara de sali de sport. Cat de utile sunt, ce costuri de intretinere , ce problem de intretinere ridica? Ce eficienta au??????? Atentie la ISU sa nu ajungem ca cei din capital; dublu pret pe gunoi !!!! In rest speranta moare ultima. O intrebare : din ce fonduri?????
Postat 31 Ianuarie 2016, 18:18 de scortosul
mai platona
Te-ai inrosit rau...vezi sa nu faci apoplexie....probabil ca daca era administratie mang(l)ista toare erau la superlativ...si dadeai limbi la greu...
Postat 31 Ianuarie 2016, 15:41 de zorro
Nu pot sa cred,chiar avem toate avizele necesare ?Chiar si de intransigenta Lipoveanu (pana "acum "doar la la sesizarile cunostintelor)? Waouu !
........
Postat 31 Ianuarie 2016, 14:07 de platona
FRUCTE DE SEZON
Sper ca m-am exprimat cat de cat OK in condittile in care tocmai se terminase finla DJOKOVIC - MURRAY ! Sa vexi asta si sa scrii despre sportul oradean , cam greu ! Chiar daca , evident , nu putem compara mere cu pere..
Postat 31 Ianuarie 2016, 14:05 de TDS
(pana "acum "doar la la sesizarile cunostintelor)? Waouu !
Nu pot sa cred.Chiar avem toate avizele necesare ?PUZ-ul, PUD-ul ,chiar si PUG-ul fara nici o corectie ?ISC Oradea , fara nici o obiectie ? Iata,in sfarsit un proiect "perfect",ca de altfel,toate cele demarate sub administratia Bolojan&Co.Important este totusi,ca se face CEVA,bun sau rau,cine le mai da atentie,cate unu doi postaci,in rest...." Traiasca si infloreasca" conducerea noastra inteleapta.... Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Oradea ,inca nu are o statie de preepurare a apei menajere,incarcata cu agentii patogeni de la toti pacientii tratatii,conform Directivelor Europene de protectie a mediului,acerasta deversandu-se in paraul Paris,smechereste intubat de Bolojan in tandem cu ABA Crisuri(Pasztor Sandor),iar apoi in Crisul Repede. Sa ne traiti,dragi edili ! Ar mai fi "nevoie" si de un teren de fotbal ? Ce ziceti ? Banii, nu sunt o problema,nu-i asa ?
Postat 31 Ianuarie 2016, 13:55 de platona
STIU SI EU...
@zorrro : Ba da , am citit si chiar m-am mirat ! Nu cred ca poza e o fantezie a celor de la Bihoreanul pentru ca ziaristii de aici sunt foarte buni ! Nu cred ca ar face asa ceva ! Mai mult ca sigur au luat poza de undeva ! Acuma ce sa zic ? Eu m-as bucura ca CSM-ul sa ma contrazica !
Postat 31 Ianuarie 2016, 13:47 de TDS
TDSU
Nu mai fii carcotas,anul asta poate facem eventul la baschet...poza aia e vreo fantezie a redactiei..nu ai citit ca abia acum se va face proiectarea?
Postat 31 Ianuarie 2016, 13:21 de zorro
WHY?
@unu: Eu raman in...Europa pana cand ajung peste drum ! Deci cresterea valorii nu ma prea intereseaza ! Cred ca te referi la echipa de baschet...E OK dar nici macar ea nu este chiar de top ! Nu poate Oradea sa produca echipe de mare valoare europeana ! Eu ma gandesc ca vor fi mari costuri pentru noua sala ( care nu-mi spune mare lucru nici din punct de vedere aritectonic / cel putin din ceea ce vad in poze ! ). Remarc totusi ca ne putem " contra " in comenntarii ( cu ironiile de rigoare ) in termeni normali ! ( evident ca " trec " peste episodul cu cartierul , adica ai vrut SI TU sa-mi transmiti ca stii cine sunt si unde locuiesc ! Bun , dar la ce iti foloseste ? ).
Postat 31 Ianuarie 2016, 09:03 de TDS
Bucura-te, nu fi ranchiuros. Macar primim bani de la centru...
TDS, ar trebui sa te bucuri, poate poate creste valoarea caselor din Europa. Poate-poate se alege investitia si cu un pasaj nou la centura, in zona. Poate-poate se pot organiza si in Oradea evenimente si concerte... Avem echipe ce fac performanta, poate vom vedea si mai multe competitii sportive la oradea. A propos, in bugetul pe 2016 s-a incadrat si asfaltari in cartierul de renume pt dumneata. Ah, da, si sa fim constienti de mica teapa si scapare a lu Dragnea: sala o avea 3500 locuri pe scaune, doar ca incap si 5000 inghesuiti la concerte dc sta lumea si pe teren... Cred totusi ca merita Oradea o sala de 7-8k locuri, ca la Debrecen.
Postat 31 Ianuarie 2016, 04:37 de unu
@tds
tds iar ti s-a inrosit gatul, si nu de la tuse.
Postat 30 Ianuarie 2016, 22:33 de Mekla
OK
@zorro : Daca a ramas Cluj -ul e bine ! Nu stiu cum ne-am descurca cu un eventual Eurovision...ca nu se stie niciodata....
Postat 30 Ianuarie 2016, 15:20 de TDS
da Clujul
Forul european a fost de acord cu varianta Cluj,avand in vedere situatia de la bucuresti..au propus ai nostri...asta-i legea la noi...sa moara si capra vecinului....
Postat 30 Ianuarie 2016, 14:42 de zorro
DA, OH DA !
@zorro : Sala din Bucuresti s-a blocat din cauza contestatiilor in instanta! A fost de vina Oprescu ? A dorit vreun potential constructor sa coteste doar asa, de-al d...qului, HABAR N-AM ! Nu stiu sigur nici daca a ramas Cluj-ul !
Postat 30 Ianuarie 2016, 14:30 de TDS
tdsu&adina
Nu va mai sfaramati "creierii" degeaba,de exemplu Clujul organizeaza campionatul european de gimnastica,in locul bucurestiului(care nu e in stare sa-si faca o sala ca lumea),asta inseamna milioane si la bugetul local..dar nu va duce pe voi mintea pana acolo,sau se vor putea face mai multe sectii cu sport de performanta......iar nu va duce capul...mai bine asteptam sa pice ceva din cer....
Postat 30 Ianuarie 2016, 13:28 de zorro
Postacii isi arata fata
grigore ne-a demonstrat ca intr-adevar ajunge doar sa fii retardat ca sa fii postac psd-ist :))))
Postat 30 Ianuarie 2016, 10:49 de hateretards
@grigore
Ia cu hartie igienica ca esti plin de maro pe la bot. Du-te ca deschid granitele Teleormanului.
Postat 30 Ianuarie 2016, 07:20 de gigi1
ORADEA=MEGALOPOLIS
Oameni buni, consitoaieni, lasati sa se faca multe si de toate, de ce nu? unde sa primim si ce sa le aratam milioanelor de turisti ce vor navali aici? iar noi vom fi slugile turistilor care vor da bacsisuri groase!!!!!
Postat 30 Ianuarie 2016, 00:58 de ADINA
INUTIL
Eu o vad inutila ( ca e promisa de PSD , ca o face PNL ! ). Actuala sala abia este intretinua dar asta noua ? Ce sa faci in ea ? Campionate europene de baschet pentru juniori ? Alti bani praduiti pe nimic !
Postat 29 Ianuarie 2016, 22:00 de TDS
DA DA
Nu va grabiti sa ziceti hop..miticii fac o super sala si in bucuresti..acolo trebuia sa aiba loc campionatul european de gimnastica...dar miticii nici nu au desenat sala ....asa ca grigore baga limbi...
Postat 29 Ianuarie 2016, 21:53 de zorro
bietul grigore
Si iata cum toate comentariile bietului grigore capata o explicatie... :)
Postat 29 Ianuarie 2016, 21:49 de TanarSiNelinistit
Psd
Se pare ca vom avea 2 sali noi de sport in Oradea, cea facuta de primarie, si cea promisa de PSD in campanie - doar ca nu s-a precizat anul inceperii lucrarilor. Se poate sa fi fost doar pomana electorala din partea PSd-ului? Nu se poate, doar au promis-o Ponta si Dragnea!
Postat 29 Ianuarie 2016, 20:52 de Mekla
Felicitari..
Multumim Ovidiu MURESAN si Liviu Dragnea,multumim PSD!...Mai sunt si oameni seriosi in tara asta...!!!
Postat 29 Ianuarie 2016, 19:58 de grigore
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON