URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2017, 09:53

"Să vină primarul!". Negocierile au eşuat, greva de la CET continuă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Greva de la CET continuă. Circa o sută de muncitori s-au adunat încă înainte de ora 7 în parcarea de la intrarea în societate, dar refuză în continuare să intre la lucru.

"Colegii noştri care sunt blocaţi în centrală de ieri dimineaţă ne-au spus să nu intrăm, că nu ne predau schimbul. Ştiu că luptăm şi pentru ei", a declarat un muncitor.

Salariaţii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât negocierile purtate vineri după ora 8 de un grup de reprezentanţi cu directorul Termoficare, Stănel Necula, au eşuat.

"Nu se poate vorbi cu omul ăsta. Noi întrebăm una, el răspunde alta", a concluzionat Cornel Fofiu, în numele negociatorilor.

Salariaţii cer acum majorarea salariilor cu 20%, acordarea unui ajutor la plata energiei electrice şi informaţii clare dacă vor urma sau nu disponibilizări.

Revoltaţi de eşuarea negocierilor, salariaţii au scandat "Demisia!" şi şi-au sunat colegii care răspund de întreţinerea reţelelor de transport a energiei termice să se alăture protestului.

"Ştim ce urmăresc acum, să se oprească centrala, ca să pornească orădenii împotriva noastră. Nu vor să discute cu noi în mod real!", a spus un muncitor.

Indignaţi de impasul în care a ajuns situaţia, salariaţii reclamă acum prezenţa primarului Ilie Bolojan pentru detensionarea situaţiei.

"Să vină Bolojan! El l-a pus pe funcţie pe Necula, el să descurce situaţia!", au cerut angajaţii.

Muncitorii sunt hotărâţi ca, în cazul în care edilul nu va da curs cererii lor, să pornească în marş pentru a să protesta în faţa Primăriei.

UPDATE:

Greva de la CET continuă după ce primarul Ilie Bolojan a declinat cererea protestatarilor de a veni în mijlocul lor. "Sunt în Bucureşti la o întâlnire pe tema fondurilor europene", i-a transmis edilul printr-un SMS, reprezentantului protestatarilor, Cornel Fofiu.

Muncitorii au pichetat toată dimineaţa intrarea în centrală, i-au întors spatele directorului Stănel Necula care a ieşit în jurul orei 11 să negocieze cu ei şi au întâmpinat cu aplauze doi colegi care au părăsit societatea după mai bine de 30 de ore de muncă. 

Potrivit acestora conducerea societăţii a luat decizia să scoată din funcţiune cazanul şi turbina pe gaz preluate din vechiul CET şi să producă energia termică necesară încălzirii oraşului doar cu noua centrală care necesită mult mai puţin personal de desevire.

În jurul orei 15:30, la sediul Termoficare din Şoseaua Borşului s-au prezentat viceprimarul Mircea Mălan. Protestatarii se aşteaptă la o nouă rundă de negocieri de la care speră să spună capăt conflictului înainte ca oraşul să rămână fără apă caldă şi căldură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Unde ești vara ( soare canicula terase ștranduri ) ehe ce vremuri
Un singur lucru nu înțeleg eu cum naiba nu sa găsit nici un bihorean hărăzit să conducă vechitura asta care anul trecut a primit o retuseala prin cazanul pe gaz dar tot o vechitura a rămas și tot de frig mori in apartamente și apă calda cu rația câteva ore pe zi și câteva zile pe săptămână nu de alta da să nu vă luați lumea în cap .A trebuit musai adus un oltean pr. st care mai falimentară un cet pe la Brăila și acum fusa adus în Bihor sa mai de-a de pământ cu încă un CET . Bravo mă bine facurati. Totuși o veste buna se pare că a crescut nivelul de apa geotermala de la cate pierderi au conductele lu stanel in apartamente ajunge aerul că apa merge în pământ .
Postat 17 Februarie 2017, 13:02 de sss
hai la bolovan
tare ca piatra iute ca sageata, asai bolovanu.......:)nui bai ca se incalzeste.....
Postat 17 Februarie 2017, 10:30 de Ardeleanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON