URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2015, 13:11

"Să ne dezvoltăm!" Marile firme fac apel la orădeni să voteze pe 14 iunie unificarea cu comuna Sînmartin (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firmele orădene susţin fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin. Reprezentanţi ai 24 de companii orădene mari au făcut vineri, la centrul de afaceri Tradecenter, un apel prin care le-au cerut orădenilor să se prezinte la urne pe 14 iunie pentru a vota fuziunea cu Sînmartin. Patronatele susţin că unificarea va aduce doar beneficii agenţilor economici şi populaţiei oraşului lărgit.

"Prin unirea cu Sînmartin, Oradea îşi va creşte potenţialul economic. Ar fi păcat să ratăm această oportunitate. De aceea îi rugăm pe toţi orădenii să meargă la vot pe 14 iunie şi să voteze pentru bunăstare şi pentru viitorul lor", se menţionează în apelul făcut în numele semnatarilor de Teodor Benţe, directorul tehnic al Plastor.

Conform declaraţiei asumate de patronatele orădene, unificarea celor două localităţi ca aduce doar avantaje.

"Un oraş mai mare înseamnă mai multe oportunităţi pentru oameni şi companii, înseamnă o universitate mai puternică, înseamnă un aeroport pe care să se poată ateriza din Europa, înseamnă mai multe şanse pentru tinerii noştri. Un oraş mai mare înseamnă un oraş cu o calitate a vieţii mai ridicată, un oraş în care să-ţi placă să trăieşti", a spus Benţe.

Reprezentanţii companiilor semnatare susţin că în ultimii ani municipiul a intrat într-o etapă de dezvoltare, care trebuie însă continuată pentru a genera prosperitate orădenilor.

"În ultimii ani, profitând de oportunităţile oferite de oraşul nostru, am creat mii de locuri de muncă, însă dorinţa noastră este să ne dezvoltăm în continuare. Să ne creştem productivitatea, să fim mai competitiv şi să putem oferi slujbe mai multe şi mai bine plătite oamenilor noştri", a dat citire apelului directorul tehnic al Plastor.

Conform evidenţelor municipalităţii, bugetul local încasează 40 milioane euro pe an de la companiile orădene şi angajaţii acestora, sumă din care nu mai puţin de 28 milioane euro o reprezintă impozitele pe salarii.

Dezvoltarea companiilor şi creşterea salariilor va duce implicit la majorarea veniturilor municipalităţii, care va dispune de mai multe fonduri pentru a rezolva problemele oraşului. "Indiferent cine este primar şi care este majoritatea în Consiliul Local, temelia dezvoltării oraşului sunt companiile orădene şi angajaţii acestora", a declarat, la rândul său, primarul Ilie Bolojan, mulţumindu-le companiilor orădene pentru sprijinul acordat pentru reuşita referendumului din 14 iunie.

Pe lista firmelor care şi-au asumat apelul către orădeni se numără companii din toate domeniile de activitate: Faist Mekatronic, Connectronics Romania, Bihore, Grupul de firme Plastor, UAMT, Plexus Services, Grupul de firme Selina, Grupul H.Essers, Tiger Amira, RER Ecologic Service, Benvenuti, Limtex, Spitalul Pelican, Optimedia, Zahărul Oradea, Robeltex, Deme Macarale, Emsil Techtrans, Gavella, Proces, RCS&RDS, Adeplast şi Emerson.

Apelul marilor angajatori orădeni vine la doar câteva zile după ce patronii şi administratorii de hoteluri, cafenele şi restaurante din Oradea au îndemnat orădenii printr-o declaraţie publică să se prezinte la vot pe 14 iunie pentru a susţine unificarea pentru a sprijini dezvoltarea turismului.

Citiţi pe aceeaşi temă şi "Pariul pe turism! Patronii de localuri susţin unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
DNA NE SCAPĂ DE BOLOVAN!!
PRIMARUL ORADIEI, ILIE BOLOVAN, FOST SECRETAR GENERAL AL GUVERNULUI, E IMPLICAT ÎN DOSARUL MICROSOFT!! MAFIOTUL BENIAMIN RUS AR PUTEA DETONA BOMBA MICROSOFT!! "Persoane implicate in derularea acestui act aditional sunt Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian consilier, Radu Stroe, Ioan Bolojan, Attila Zoltan Cseke, Nicolae Teodorescu, Karoly Borbely, Victor Florea, Mirela Tudose, Rosita Teodorescu, Sebastian Vladescu, Eugen Ovidiu Teodorovici, Silviu Hotăran, Florin Pletea etc". Şi urmeaza o poveste frumoasă cu Unicredit". Citatul este dintr-o declaratie a unui martor din Dosarul Microsoft! Acest martor sustine ca MITA s-a dus si la cei enumerati! In text apare si o eroare! Secretarul general al Guvernului din acel moment avea un alt prenume(nu Ioan). Ghiciti prenumele. PS Oare Beniamin Rus o sa dea pe goarna si pe altii? BOLOVANE, CÂT AI LUAT CA SĂ SEMNEZI CONTRACTUL CU MICROSOFT?! NU ŞTIM ÎNCĂ CÂT AI LUAT, DAR ÎŢI PUTEM SPUNE CÂT VEI LUA: 10 ANI, PT SUBMINAREA ECONOMIEI NAŢIONALE ŞI CONSTITUIRE DE GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT!! BOLOVAN NU MAI ARE DREPTUL MORAL SĂ CEARĂ NICI UN REFERENDUM PT UNIFICAREA CU SÎNMARTIN!! ÎN SPATELE LUI STAU FRAŢII MICULA!! ADUNAŢI SEMNĂTURI PENTRU DESTITUIREA LUI BOLOVAN, UN LIBERLA CORUPT CARE A LUAT ŞPAGĂ ŞI A SEMNAT PT ÎNCHEIEREA CONTRCTULUI CU MICROSOFT - SUTE DE MILIOANE DE EURO DIN BANII PUBLICI ARUNCAŢI DEGEABA, DIRECT ÎN BUZUNARELE AMERICANILOR!! E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP PÂNĂ ŞI BOLOVAN VA FI SĂLTAT DE DNA!!
Postat 06 Iunie 2015, 18:08 de nikotelekus
?
@Valhalla-Asgard: 1. N-aveai cum sa ma vezi azi in nici un tramvai! 2. Bolojan, rivalul meu? Rival la ce? Rival= Persoană care aspiră, în concurență directă cu alta, la aceeași situație, la același succes...Pai concurez cu Bolojan LA CE?
Postat 06 Iunie 2015, 00:38 de TDS
S-au adunat oportuniştii care sponsorizează "regulat" amatorismul liberal !!!
Puteau organiza o tombolă şi măcar ştiam că vor ceva concret în schimb ... aşa însă, nici ei nu au înţeles "subiectul" !!!
Postat 05 Iunie 2015, 22:05 de WinDos
Salarii
OK. Ne-am prins. Din cauza asta nu dau ei salarii mai mari pt ca orasul are sub 200.000 locuitori. Altfel, intreba cineva pe forum de TDS. Eu l--am vazut azi intrun tramvai. La urcare si la coborare avea speech-ul" "Nu meregti la vot pt ca e propus de Bolojan, rivalul meu"! Intre speech-uri s-a indeletnicit cu "cercitul". "Acum, care cat poate da". Care nu poate da nimic, primeste in schimb o tura de sudalmi. Asta e treaba.
Postat 05 Iunie 2015, 20:11 de Valhalla-Asgard
@sabau
Esti convins de ceea ce spui ? "abonate la contracte cu primaria sau beneficaza de facilitati oferite de primarie " ? Robeltex, Zaharul,Deme Macarale, Plastor, Bihore, UAMT, Tiger Amira, Connectronics, H.Essers etc. Ce beneficii au primit sau primesc de la Primarie ? In afara firmelor de constructii si evental a Rds-ului, in rest niciune dintre firmele de mai sus nu au contracte cu Primaria, doar dau bani catre Primarie. Dar probabil ca parerea acestora nu conteaza. Nu conteaza ca peste 80% din bugetul local este datorat societatilor comerciale, conducatorii acestora nu au "gandire logica". Ceea ce nu inteleg cei care se opun unificarii este ca nu trebuie sa depinzi direct de unire, nu trebuie sa te ajute direct aceasta. Daca exista si cea mai mica sansa ca orasul sa progreseze atunci avem datoria de a da acesta sansa. Trebuie sa scapam de sindromul "drobului de sare". O intrebare pt carcotasi : Clujul si Oradea sunt mult mai dezvoltate decat Oradea si totusi ar accepta oricand o unificare cu comunele limitrofe. Din pacate comunele respective refuza pt ca isi permit. La noi Sanmartin-ul a acceptat asa ca e ocazie prea mare sa nu profitam.
Postat 05 Iunie 2015, 15:20 de andy
Nu sunt contra unirii...
DAR nici pentru. Incepe sa fie plictisitor si un argument jalnic ca viitorul orasului si a copiilor nostrii depinde de 10000 de agricultori din care 2000 sunt activi , 1000 traiesc din afaceri , 4000 pensionari , 2000 roomi si 2000 angajati (cei destepti poate sa ma corecteze ).Incep sa cred ca totusi afacerile cu terenuri motiveaza pe unii convingatori , ei fac asta pentru viitorul copiilor lor dar nu pentru ai nostrii .
Postat 05 Iunie 2015, 15:07 de EmzePerix
pas
Un PASS! hotarat, minciunii si dezinformarii! Mai urmeaza sa ne chemati cu maturi si lopeti ca sa curatam mizeria ramasa dupa incendiul din Felix, incendiu care 'demonstreaza' ca Felixul are nevoie de Oradea!
Postat 05 Iunie 2015, 14:57 de User anonimizat
Nici o firma din Oradea nu se mai poate dezvolta???
Potrivit articolului, se pare ca in Oradea toate companiile, mici, medii sau mari depind direct de unire. Afirmatia de mai sus este perfect valabila in cazul companiilor enumerate in articol deoarece acestea sunt societati abonate la contractele cu primaria sau beneficiaza de facilitatile oferite de municipalitate iar acum acestia sunt trimisi pe "baricade". Atata timp cat nu exista nici o informatie concreta cu privire la costuri, sursa fondurilor din care urmeaza sa se finanteze dezvoltarea noilor teritorii, nici un om cu gandire logica nu are ce cauta la referendum pentru ca nu are la dispozitie nici o informatie pe baza caruia sa decida daca este pentru sau contra unirii!!!
Postat 05 Iunie 2015, 14:37 de Sabau
?
D-le BENȚE, de ce nu sunteți concret? Cu ce va ajuta concret unificarea PLASTOR-ul?
Postat 05 Iunie 2015, 14:00 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON