URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2010, 17:07

S-au publicat listele cu primii bihoreni acceptaţi şi respinşi la Casa Verde

Bihorenii care s-au înscris în programul Casa Verde, prin care pot obţine finanţare pentru montarea unor sisteme de încălzire ce utilizează energie regenerabilă, trebuie să ştie că Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat lista primelor 58 de dosare aprobate.

Astfel, solicitanţii bihoreni care primesc finanţare trebuie să se prezinte la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor (Bulevardul Dacia nr. 25/A) cu actul de identitate în original, pentru a semna contractele de finanţare nerambursabilă. Ei pot să meargă de luni până joi între orele 8.30-12.00 şi 13.00-16.00, iar vinerea între 8.30-12.00. Odată ce au semnate aceste contracte, beneficiarii pot să achiziţioneze instalaţia dorită.

Dacă titluarii eligibili pentru finanţare nu se prezintă la APM în termen de 60 de zile de la publicarea pe internet a listei se consideră că au renunţat la finanţare. Listele pot fi consultate pe site-ul www.afm.ro.

Dosarul de decontare trebuie depus la APM după semnarea contractului şi achiziţionarea instalaţiei, însă nu mai târziu de 15 decembrie 2010. El trebuie să cuprindă: cererea de tragere, conform anexei nr. 1 la contractul de finanţare nerambursabilă; contractul de execuţie, în copie legalizată; factura sau facturile fiscale în copie; documente bancare privind achitarea facturilor fiscale prezentate şi/sau chitanţă; proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor în original; certificatul de garanţie emis de producător pentru instalaţie, în copie; un plic pe care se va completa numele, adresa completă a solicitantului, titlul programului ("Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire"), precum şi numărul şi data contractului de finanţare nerambursabilă în baza căruia se solicită decontarea.

Factura depusă în vederea decontării trebuie să fie emisă înainte de data depunerii cererii de tragere şi după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă. Totodată, nu se va deconta decât suma prevăzută în contract.

Totodată, AFM a publicat şi o listă cu 13 bihoreni respinşi de la finanţare, pecum şi motivele pentru care dosarele lor nu au fost acceptate. Aceştia pot depune din nou un doar, respectând cele prevăzute în ghidul de finanţare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON