URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2014, 19:23

S-au predat şi ultimii doi agresori ai agentului de pază din Tăuteu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Ultimii doi bărbaţi căutaţi în cazul agentului de pază Ozsvath Oszkar Levente, care a şi-a pierdut viaţa după ce a fost bătut bestial, vinerea trecută, în Tăuteu, s-au predat şi au fost arestaţi de Tribunalul Bihor pentru 30 de zile.

Cei doi, Daniel Merluţ şi Claudiu Colompar, sunt anchetaţi pentru omor alături de alte cinci persoane (Ionel Canalaş, Cosmin Varga, David Varga, Iosif Varga, Valentin Merluţ), arestate şi ele de aceeaşi instanţă în cursul acestei săptămâni.

Un singur individ este cercetat în stare de libertate, şi nu în arest, pentru complicitate la acţiunile ceilalţi. Este vorba de Mircea Canalaş, şoferul autoturismului cu care bătăuşii au fugit vineri de la locul faptei.

După cum se ştie deja, agentul de pază Ozsvath Oszkar Levente a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost bătut cu bestialitate de un grup de indivizi în faţa unui local din Tăuteu.

Abandonat în stradă de atacatori, bărbatul de 37 de ani a fost internat în comă de gradul 3 pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, unde a intrat în moarte cerebrală şi nu a mai putut fi salvat. Organele sale au fost transplantate la şase pacienţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
stiam ca vor omor politia mana in mana cu ei!!!!
toata politia din tauteu sa fie schimba, sunt coruptii si mana in mana cu ei, chiar politia tremura de frica lor , sa se faca ceva!!!! o comuna intraga tremura din cauza acestor indivizii, au avut multe dosare unde unde sunt acuma? trebuia inchisi mai de mult... pacat un suflet bun a plecat si agresorii in 3 ani sunt afara din nou!!! in Romania este posibil orice!!!
Postat 04 Aprilie 2014, 20:32 de secret
Suspect
Intradevar la Oradea doar prelevarea de organe functioneaza. Suspect de bine.
Postat 04 Aprilie 2014, 09:48 de Pisti
:) :) :)
Emil vorbest prostii fara sa te grandest !!! Garda medicala sunt foarte ok in Oradea ,chiar sunt superi ;) in cluj si timisoare sunt foarte multi medici plecati din Oradea si de acolo veniti in Oradea :) am avut destule treaba in ultimele timp cu medici ! felicitari medicilor din Oradea ! :) iar cu transplantul suntem fruntasa pe tara ,ce este ceva foarte bun !
Postat 04 Aprilie 2014, 00:29 de nana
povesti
Pentru Emil, cu dedicatie: Esti un mare prost! Si tara asta merge asa din cauza oamenilor ca tine care nu fac nimic altceva in afara de a se plange si a se lamenta. Cei ca tine nu vad niciodata propriile probleme, ci doar problemele altora. Oradea a evoluat mult in ultimul timp, pe toate planurile si este un oras de viitor, asta daca or sa dispara tampiti spalati pe creier ca tine!
Postat 03 Aprilie 2014, 23:38 de Anonim
?
Medicina in Bihor e la pamant, medicii din Oradea nu fac nimic in afara de ciubucuri, cabinete particulare cu care capuseaza spitalele si tot felul de invarteli din care iau comision: gen medicamente, radiografii si analize de care nu ai nevoie dar pe care ti le prescrie deoarece isi ia si el partea de acolo. Faţă de Timisoara, Cluj suntem la pamant. Medicii sunt mult mai prost pregatiti dar iti iau un tarif de la dublu pana de patru ori mai mare pe o operatie care deobicei esueaza. Un lucru insa functioneaza foarte bine in Oradea: prelevarea de organe. E oare intamplator? Cand ajungi in stare critica la spital, oare doctorii fac tot ce pot sa te salveze, sau deja incep sa te masoare, sa vada ce ai bun in tine si iti listeaze organele pe bursa transplanturilor? Pentru ei valorezi mai mult mort decat viu.
Postat 03 Aprilie 2014, 22:42 de Emil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON