URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2016, 19:23

S-a vândut! CET II trebuie dezafectat şi ecologizat până în decembrie 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET-ul II din cartierul Nufărul a fost vândut în mod oficial, lucrările de demolare pot începe. Primarul Ilie Bolojan şi city managerul Eduard Florea s-au întâlnit joi la Primărie cu reprezentanţii firmelor Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, Ştefan Boghiu şi Florin Popa, cumpărătoarele sitului industrial din zona Nufărul.

Reprezentanţii celor două părţi au încheiat un protocol de colaborare. Noul proprietar al CET II s-a obligat faţă de municipalitate să dezafecteze centrala şi să ecologizeze haldele de cenuşă, în 24 de luni de la obţinerea autorizaţiei de desfiinţare şi a acordului de mediu, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2018.

"Asocierea firmelor Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti va colabora cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial, conform legislaţiei incidente, în scopul valorificării terenurilor şi infrastructurii disponibile prin atragerea de investitori", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În schimb, Primăria va pune la dispoziţia asocierii, în măsura în care dispune, cantitatea de pământ necesară realizării stratului vegetal pentrul ecologizarea haldei de cenuşă şi zgură şi va sprijini noul proprietar al centralei în obţinerea cu rapiditate a avizelor, autorizaţiilor necesare demolării şi ecologizării sitului industrial.

CET II a fost scos la vânzare anul trecut de firma de avocatură Muşat&Asociaţii Restructuring/Insolvency SPRL, lichidatorul Termoelectrica Bucureşti. Licitaţiile au pornit de la o valoare de circa 60 milioane euro, după care, în lipsa unui ofertant, centrala a fost vândută la suma de 7,1 milioane euro.

Asocierea câştigătoare a intrat în posesia unei suprafeţe de 50,16 hectare, din care 45,3 hectare cu construcţii şi 92 hectare reprezentând halda de şlam şi cenuşă. Cumpărătorul îşi va recupera investiţia din vânzarea structurii metalice a construcţiilor din centrală şi valorificarea terenului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
winDOSS
Vorbesti si tu ca sa te bagi in seama..stii ca cenusa din halda de acolo este radioactiva?...ar fi super sa se faca acolo un cartier rezidential si o zona de agrement..dai din clanta aiurea...
Postat 24 Ianuarie 2016, 11:28 de zorro
winDOSS
Da ..mare noroc..daca ajungem sa hotarasca miticii..praful se alege...ce mama dracului cauti aici?..,du-te ma invartindu-te la capitala..
Postat 24 Ianuarie 2016, 11:21 de zorro
Dupa care o sa se mai vrea si fuziunea gardurilor opuse
Foarte inteligenti edilii de Oradea ... vor sa unifice Oradea cu Sanmartin-Felix, dorind sa se tranteasca acolo, exact in zona ”comuna” de extindere, niste hale industriale !!! Noroc ca proprietarul vanzator nu a fost Primaria ci Statul Roman prin Termoelectrica, iar cumparatorii de acum niste firme care cunosc diferenta intre un parc industrial si o zona locativa cu agrement si tot tacamul aferent, adica diferenta intre un potential faliment si o valoare adaugata sigura !!!
Postat 23 Ianuarie 2016, 11:20 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON