URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2012, 17:02

S-a întors zăpada, ninge viscolit în Oradea! Selina a fost chemată în ajutorul RER (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria orădeană a anunţat miercuri după amiază că, în jurul orei 14, Comandamentul pentru deszăpezire s-a întrunit în şedinţă operativă, în urma anunţului de cod galben de ninsori pentru judeţul Bihor, valabil în intervalul 15 februarie ora 18:00 - 16 februarie ora 18:00.

Unde-s doi, puterea creşte

Potrivit unui comunicat, la întrunire au fost prezenţi, pe lângă reprezentanţi ai Direcţiei Tehnice a Primăriei Oradea şi ai RER Ecologic Service, şi cei ai firmei Selina, iar şeful Direcţiei Tehnice, Mircea Ghitea, care coordonează şi Comandamentul, a stabilit modul de intervenţie pentru următoarele zile, în caz de ninsori abundente.

„Firmei RER, care răspunde de deszăpezire, i s-a cerut să intervină cu prioritate pe arterele principale ale oraşului, în intersecţii şi la intrările-ieşirile din oraş, de câte ori situaţia o impune, pentru a se asigura desfăşurarea în bune condiţii a traficului rutier. Pentru ca firma RER să aibă posibilitatea să intervină cu operativitate inclusiv pe arterele secundare, s-a solicitat sprijinul companiei Selina", se arată în comunicat, care precizează că firma lui Beniamin Rus „va acţiona pe axa Rogerius - Centru Civic, reprezentând aproximativ o treime din oraş".

„Pe aceste trasee, în urma utilajelor cu plug ale Selina, firma RER va interveni cu utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant. În caz de nevoie, bateriile de intervenţie vor fi însoţite de echipaje ale Poliţiei Locale şi Poliţiei Circulaţie, care vor asigura siguranţa deplasării în trafic a utilajelor grele", se mai arată în informare.

Utilajele de deszăpezire vor interveni de îndată ce grosimea zăpezii atinge 5 cm, revenind pe trasee de câte ori este necesar pentru a asigura buna desfăşurare a traficului rutier, promit reprezentanţii municipalităţii.

Mâna pe lopată!

Primăria Oradea roagă cetăţenii să acorde prioritate utilajelor de intervenţie şi să aibă în vedere să parcheze maşinile cât mai aproape de bordură. Totodată, municipalitatea le readuce aminte orădenilor că sunt obiligaţi să îndepărteze zăpada, gheaţa şi să combată poleiul de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

„Reamintim că pentru nerespectarea acestor obligaţii, pot fi aplicate sancţionaţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1500-2500 lei pentru persoane juridice", se mai arată în comunicat.

Răi în judeţ, buni în Oradea

Directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban, spune că şi el a recomandat Primăriei să mai cheme o firmă care să ajute la deszăpezire. „Intervenţia e dificilă, pentru că viscoleşte continuu şi toată zăpada e readusă pe drum. Oricum, nici aşa (n.r. cu ajutorul Selinei) nu ştiu cât de bine vom reuşi să curăţăm, din cauza viscolului", a declarat Ban pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, Selina acţionează doar pentru pluguirea zăpezii pe străzile bulevardul Magheru, Republicii, Dacia, Matei Corvin, Ion Bogdan, Izvorului. Pluguirea celorlalte străzi şi împrăştierea materialului anti-derapant rămâne în sarcina RER.

Decizia municipalităţii de a introduce în acţiunile de deszăpezire şi firma Selina vine la o săptămână după ce operatorul de salubritate RER a strâns numeroase critici, inclusiv pe cele ale primarului Ilie Bolojan, cu privire la cum a gestionat curăţirea oraşului de zăpadă la primele ninsori importante, fiind acuzat de dotare tehnică modestă.

Grupul Selina-Trameco, deţinător al unui efectiv impresionant uman şi de utilaje, a asigurat în trecut deszăpezirea în tot judeţul, dar de iarna precedentă conducerea Consiliului Judeţean a împărţit Bihorul în mai multe sectoare şi, în urma unor licitaţii dubioase, a restrând activitatea firmei lui Rus de la cinci sectoare la unul singur.

Comunicatul Primăriei nu spune nimic despre felul în care vor fi plătite prestaţiile firmei Selina.

Muncă voluntară

La solicitarea BIHOREANULUI, directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, a declarat că firma Selina acţionează pe străzile din municipiu fără să fie retribuită. „Firma lucrează fără să ia niciun ban. În şedinţa de astăzi reprezentanţii firmei au spus că vor ajuta la despăpezire atât timp cât e nevoie, pentru ca în oraş să se poată circula", a declarat Ghitea.

La această oră, angajaţii Selina acţionează pe principalele artere din oraş cu cinci camioane cu lamă şi două mini încărcătoare. „I-am solicitat pentru ca RER-ul să poată acţiona nu doar pe arterele principale, ci şi pe străzile secundare, care constituiau urgenţa doi, cum ar fi străzile Ciheiului, Nojoridului sau Apostol Andrei. Pentru că pe orădean nu îl interesează atât urgenţele, cât să ajungă în siguranţă acasă", a explicat directorul.

Mircea Ghitea a mai spus că Selina şi firmele Asfamixt şi Drumuri Orăşeneşi au acţionat tot fără să încaseze bani şi la precedentele acţiuni de deszăpezire, de acum o săptămână, când a nins non-stop vreme de trei zile. „Singura firmă care ia bani pentru deszăpezire este RER-ul, cu care şi avem contract în acest sens".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Penalizati RER-ul!
@centru: in loc sa te indignezi pe forum si sa acuzi inutil, mai bine ti-ai fi notat numarul utilajului care arunca zapada pe trotuar si sunai la RER, sa le spui. Sefii care stau prin birouri la caldurica n-au de unde sti ce prostii fac angajatii cu utilajele. Asa ar trebui sa procedam cu totii, cand vedem masini ale RER facandu-si treaba de mantuiala sau cele de gunoi blocand traficul la ora de varf, Le iei numarul si anunti dispeceratul. Cei de acolo sunt obligati sa transmita informatia sefilor, iar acestia sanctioneaza pe cei de pe utilaj. Daca va imaginati ca lucrurile se intampla altfel, va inselati. Oricum e mai cu folos sa procedezi asa decat sa injuri degeaba pe net.
Postat 17 Februarie 2012, 12:09 de moshu
Chiar credeti ca-i gratis?
Ce mai tura-vura: fratele Beni il ajuta pe fratele Ilie. Apoi invers. Si tot asa. @giula: pana primesti 1 leafa de la primarie + 1 leafa de la consiliu judetean + 1 leafa bugetara a nevestei, taci, pupincuristule!
Postat 16 Februarie 2012, 11:43 de Civic
ATENTIE
Atentie! In opinia lui Chirila, toate licitatiile in care nu castiga Selina toate zonele, SUNT DUBIOASE!!! Restul sunt corecte!
Postat 16 Februarie 2012, 09:37 de GHICI
CHIRILA
ESti penibil Chirila! chiar crezi ca cei care citim ziarul tau nu observam ca esti bagat in buzunar la Selina si la Bolojan! esti o **** si nu un ziarist!!! Domnilor de la DNA., pe cand va autosesizati in legatura cu ziaristii corupti ?
Postat 16 Februarie 2012, 09:35 de EU
@ghiula
ma-ta-i kurva si tu crezi ca toate femeile sunt la fel, limbistu' poulii.
Postat 16 Februarie 2012, 05:22 de nail
zapada
in data de 15.02.2012 in jurul orei 23.00 un minibuldoexcavator de la sc. selina srl. cu ocazia dezapezirii pe str. postavavarului a aruncat toata zapada de pe carosabil pe trotuarele curatite de locatari si a continuat si pe strazile invecinate. dimineata o sa vina cei de la politia comunitara sa amendeza pt.necuratirea trotuarelor din fata caselor.ce bine se intelege primaria cu selina si platesc locuitori din oradea de 2 ori, odata pt. dezapezire facuta prost si amenzile platite pt. trotuarele zapezite de utilajele rer.
Postat 16 Februarie 2012, 00:14 de centru
k
miting anti bolo maine la ora 18
Postat 15 Februarie 2012, 21:04 de k
@Ingerel - cel mai destept cretinel
Corect, noi nu pe Ghitea de la Directia tehnica l-am votat, ci pe Bolojan - cum nu l-am votat nici pe Beltechi de la AIO, si nici pe Bolos de la Dezvoltare. Deci Bolo sa treaca la treaba in locul tuturor directorilor din primarie! Nu stiu cum o sa facem in schimb cu ma-ta, Ingerel, ca noi n-am fwtut-o pe ea, si totusi te-a adus pe lume. Cat de cretin poti fi?
Postat 15 Februarie 2012, 21:02 de ghiula
iarna pe ulita in oradea
da unde sunt astea de pana la ora asta n-au intervenit ori fi ramas blocati in primarie?,bolo cheama pompieri sa ii scoata afara din birouri,stati ba linistiti ca vine vara mai e un pic pana atunci,ce va luati dupa cetateni, asteas mofturi ba la munca cu cetateni sa-si echipeze masinile cu senile ,pai da cand va veni arici pogonici crinutu la putere va baga o lege pt automobilisi obligatoriu senile hai ca va las merg la lopata ,sa nu ma arda pt zapada Reply
Postat 15 Februarie 2012, 21:01 de io din velenta
iarna pe ulita
bravo bolo,tot selina si iar selina ,de ce incheiati domnule primar contracte cu tot felu de firme de doi lei,selina ce contract va primi in schimb la facerea asta de bine,unde sunt utilajele la aceasta ora 20,36de min,...........rer ecologic nu are utilaje pt zapada,cu lopata cum lucreaza ei nu se face nimic dar eu sunt optimist mai e un pic si vine vara sigur nu va fi zapada.hai ca va las merg la curatat de zapada
Postat 15 Februarie 2012, 20:43 de io din velenta
Unde e gibonul ?
Comandamentul ar trebui condus de catre dirigintele de santier al deceniului, Bolojan Ilie Gavril, nu de catre subordonatul Ghitea Mircea in capul caruia se vor varsa toate nemultumirile. Noi nu pe molcomul Ghitea l-am votat ci pe gibonul Bolojan. In ceea ce priveste Selina, aveti grija oradeni ca astia nu vor scoate zapada din oras ci o sa o aduca pe aia din judet ca sa o arunce direct in Cris.
Postat 15 Februarie 2012, 19:32 de Ingerel
tot selina
:)) ati vazut ? tot selina va scoate din... zapada
Postat 15 Februarie 2012, 19:20 de fuel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON