URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2013, 11:13

S-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului Judeţean, supărat că nevasta voia să divorţeze

S-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului Judeţean, supărat că nevasta voia să divorţeze (foto: adevarul.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 49 de ani a murit miercuri seară, după ce s-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului Judeţean. Bărbatul nu era internat în spital, ci a urcat în clădire cu gândul să-şi ia zilele. Şi i-a reuşit.

Potrivit unor surse judiciare, orădeanul nu a fost văzut de nimeni în momentul în care s-a aruncat, însă criminaliştii au găsit urme de-ale lui pe un geam situat între etajele 6 şi 7.

Deşi un echipaj de urgenţă a încercat să îl resusciteze, acesta a decedat, din cauza multiplelor răni suferite, mai ales la cap.

Potrivit apropiaţilor, bărbatul era agresiv şi îşi bătea soţia în mod frecvent, ameninţând-o nu o dată cu moartea. Ultimul scandal în familia celor doi s-a consumat în urmă cu două săptămâni, când femeia a şi luat decizia să divorţeze, după aproape 20 de ani de căsnicie.

Se pare că omul şi-a pus în cap de mai multă vreme că vrea să se sinucidă, însă a vrut ca fiul său, în vârstă de 19 ani, să îşi termine întâi, cu bine, examenele de bacalaureat. De altfel familia spune că, miercuri, el i-a lăsat fiului său, în frigider, un bilet de adio, în care i-a scris că îl iubeşte, în timp ce soţiei i-a reproşat divorţul.

"În frigider am găsit un bilet, pentru băiat. Era supărat pe mine pentru că intentasem acţiunea de divorţ. Nu mă aşteptam la un asemenea gest din partea lui", a spus, chemată la faţa locului, soţia sinucigaşului.

Bărbatul era în evidenţe cu probleme psihice, iar din 2006 era în pensie de boală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au început o anchetă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
nu te bate un barbat ca esti buna , never , nebunele cer bataie mereu :)))).
"Potrivit apropiaţilor, bărbatul era agresiv şi îşi bătea soţia în mod frecvent, ameninţând-o nu o dată cu moartea." dar care nevasta nu a luat bataie de la barbatul sau ? in mod frecvent nu putea ca il ridica politia la fel de frecvent :))) numai minciuni scrieti, cre e numele acestei femei sa vedem cati o vor mai abte, sa nu fie ea bolnava psihic , nu te bate un barbat ca esti buna , never , nebunele cer bataie mereu :)))).Pacat de el ca l a ingropat o dusa cu pluta.Cate nu sunt materialiste si profitoare pana il baga in mormant , lege ce face in acest caz ? cate nu vor sa raman cu averea si ii tortureaza numai sa ramana cu casa, masina, etc , toate sunt pentru bani contrar legii.Nu faci , produci bani te arunca , asta ce inseamna ca esti nebun si ea desteapta ? Oricum D-zeu nu o va ierta , a uitat ce inseamna iubire, de ce , va tanji duap iubire ca nebunul dupa apa .Cum sa ti omori barbatul, intregul tau ?
Postat 02 August 2013, 15:53 de nu te bate un barba
:)) nu a avut tutore ?!!!
Pentru pronuntarea divortului din motive temeinice, instanta trebuie sa constate, cf. art. 38 alin. 1 C. fam, existenta a trei elemente: Ø existenta motivelor temeinice Ø existenta raporturilor dintre soti grav vatamate Ø imposibilitatea continuarii casatoriei Prin urmare, instanta nu trebuie sa constate numai culpa sotilor ci si ca raporturile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate iar continuarea casatoriei nu mai este posibila. Divortul nu este considerat o sanctiune pentru sotul vinovat, mai mult decat atat, culpa exclusiva a sotului reclamant la divort, a fost apreciata in practica judiciara ca neindestulatoare pentru desfacerea casatoriei. In ceea ce priveste competenta materiala, instanta competenta este Judecatoria. Regula este ca instanta competenta teritoriala sa solutioneze actiunea de divort este instanta ultimului domiciliu comun al sotilor, daca cel putin unul dintre soti mai locuieste in circumscriptia acelei Judecatorii.
Postat 02 August 2013, 15:24 de :)))
:)) nu a avut tutore ?!!!
Art. 373 Motive de divorţ Divorţul poate avea loc: a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ; b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă; c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani; d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei. Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-373-motive-de-divort-cazurile-de-divort-desfacerea-casatoriei
Postat 02 August 2013, 15:21 de :)))
Codul Civil: Doar sotul bolnav mai poate cere divortul pe motive de sanatate
Codul Civil: Doar sotul bolnav mai poate cere divortul pe motive de sanatateActualul Cod Civil prevede, la articolul 388, ca divortul poate avea loc "la cererea oricaruia dintre soti, daca starea sanatatii unuia dintre ei face imposibila continuarea casatoriei". Concret, actualul Cod Civil permite si ca sotul sanatos sa poata cere divortul daca celalalt este bolnav. Conform modificarii proiectului Codului initiata de deputatul PDL, aceasta situatie nu va mai fi posibila. Propunerea acceptata de subcomisie lasa numai pentru sotul bolnav optiunea de a cere divortul, pe motiv ca starea sa de sanatate nu-i mai permite continuarea casatoriei. De asemenea, subcomisia a decis ca divortul poate avea loc la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt de cel putin un an. S-a mai decis ca, in cazul in care sotii sunt de acord sa divorteze, daca nu au copii minori, atat ofiterul de stare civila cat si notarul public pot constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort. Totodata, s-a decis ca sotul nevinovat care sufera un prejudiciu sa poata cere sotului vinovat despagubiri, eliminand precizarea "prejudiciu moral sau material". Membrii subcomisiei au ajuns la concluzia ca este foarte greu de dovedit prejudiciul moral, care ar putea fi invocat in instanta de cei dornici de imbogatire.
Postat 02 August 2013, 15:16 de :)))
Bolnavii psihic (in faza incipienta sau mai avansata) pot fi declarati incapabili in instanta (tempo
pentru OMUL cu minte sa ti fie rusine JEGULE daca o mai si fffuuuzztii din cand in cand, ai distrus o casanicie si ai ucis un OM :))))
Postat 02 August 2013, 15:13 de CRIMINAL !!
Bolnavii psihic (in faza incipienta sau mai avansata) pot fi declarati incapabili in instanta (tempo
In legislatia romaneasca nu exista "cauze" de desfacere a casatoriei : nici cu urgenta nici fara. Iar daca mergem mai departe cu imaginatia si constatam ca persoana diagnosticata este incapabila (juridic vorbind) atunci divortul iese clar din discutie. Ar fi de dorit sa nu mai speculam in maniera aceasta neinformata si si "OTV-ista". Bolnavii psihic (in faza incipienta sau mai avansata) pot fi declarati incapabili in instanta (temporar) si astfel se va numi un tutore care le va purta de grija si ii va "obliga" la tratament; ca pe copii, care nu au capacitate juridica si deci nu pot decide pentru ei insisi. O sotie responsabila va face toate aceste demersuri si altele asemenea pentru a-si salva sotul, casnicia, familia; la fel si un sot responsabil cu sotia suferinda. Face parte din ceea ce numim intr-o casnicie iubire.
Postat 02 August 2013, 15:11 de Bolnavii psihic (in
prostu de mai jos
va rog, moderati mesajele prostului/proastei de mai jos. femeia locuia cu o persoana bolnava psihic, care-i ameninta viata. cred ca si-a pierdut calitatea de persoana umana, a ramas un simplu animal dupa ce a renuntat la ratiune si traia dupa instincte, asa ca femeia a reactionat corect, divortand. e o tragedie, nu are rost sa initiem certuri. doar sa stergeti mesajele proastei/prostului de mai jos, care o invionovatea pe sotie.
Postat 02 August 2013, 13:02 de omul cu minte
LEGEA spune clar te OBLIGI sa l INGRIJESTI , TE OBLIGI, cum divorteaza de el cand are nevoie de EA ?
totusi e ciudat stia ca re probleme psihice si nevasta a intentat divortul, practic l a instigat prin fapta la sinucidere, poate ca i a si spus verbal si barbatul i a indeplinit dorinta "nu s a asteptat la asta ":))) cine o crede daca el era labil PSIHIC !! La mintea sufletului, el s a bazat pe ea sa l ingrijeasca, ca nu vine un strain sa te ingrijeasca dupa ce ti ai dat toata viata unei parasute care trebuie sa te salveze , casatoria este o afacere contrar LEGII. LEGEA spune clar te OBLIGI sa l INGRIJESTI , TE OBLIGI, cum divorteaza de el cand are nevoie de EA ? Familia lui sa i intenteze plangere penala , baiatul e mare se descurca cu fapta mamei toata viata nu va mai avea incredere in alta femeie, mama lui l a tradat si pe el si pe tata. Crescut si batjocorit in minciuna, nu va jucati cu CASATORIA, va jucati cu tot ce ati cladit, nu dati nimic pe ce ati realizat in viata! In mod legal in caz de DIVORT partea bolnava poate cere pensie alimentara cati avocati fac asta in practica ? NU va mai sinucideti, aplicati LEGEA.
Postat 02 August 2013, 10:50 de vsm de noi !!
LEGEA spune clar te OBLIGI sa l INGRIJESTI , TE OBLIGI, cum divorteaza de el cand are nevoie de EA ?
totusi e ciudat stia ca re probleme psihice si nevasta a intentat divortul, practic la instigat prin faota la sinucidere, poate ca i a si spus verbal si barbatul i a indeplinit dorinta"nu s a asteptat la asta ":))) cine o crede daca el era labil PSIHIC !! La minte sufletului, el s a bazat pe ea sa l ingrijeasca, ca nu vine un strain sa te ingrijeasca dupa ce ti ai dat toata viata unei parasute care trebuie sa te salveze , casatoria este o afacere contrar LEGII. LEGEA spune clar te OBLIGI sa l INGRIJESTI , TE OBLIGI, cum divorteaza de el cand are nevoie de EA ? Famailia lui sa i intenteze plangere penala , baiatul e mare se descurca cu fapta mamei toata viata nu va mai avea incredere in alta femeie, mama lui l a tradat si pe el si pe tata.
Postat 02 August 2013, 08:58 de vsm de noi !!
limba rromana
''... însă criminaliştii au găsit urme de-ale lui la un geam''...pfffui ce exprimare...vai si amar!
Postat 01 August 2013, 15:21 de marcell
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON