URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2012, 18:43

Romeo Păcurar, proprietarul maşinii care a explodat lângă Tarom, susţine că nu are duşmani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Public a confirmat, printr-un comunicat de presă, că explozia de vineri dimineaţă produsă la un autoturism Audi în centrul Oradiei, lângă Agenţia Tarom, a fost cauzată de "o bombă artizanală amplasată sub maşină".

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost constituită o cauză penală în legătură cu incidentul produs în cursul nopţii trecute pe o stradă din municipiul Oradea, când o bombă artizanală amplasată sub o maşină a produs o explozie de mică intensitate. În urma deflagraţiei nici o persoană nu a fost rănită iar autoturismul a suferit uşoare avarii. Autoturismul a fost ridicat în vederea expertizării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului şi identificarea autorilor", se precizează în comunicatul de presă emis de Ministerul Public

Maşina aparţine iubitei contrabandistului de ţigări Romeo Păcurar, Larisa Djata. Audiaţi vineri de anchetatori, Păcurar şi tânăra în vârstă de 26 de ani, au susţinut că nu au duşmani şi că nu ştiu cine ar fi putut să monteze bomba artizanală sub maşina lor, au declarat surse judiciare pentru BIHOREANUL.

De asemenea, cei doi (foto) au spus că au auzit un zgomot puternic vineri dimineaţă, maşina fiind parcată aproape de locuinţa lor, dar nu au ştiut că provenea de la autoturismul lor. Surse dintre anchetatori au mai spus că au fost găsite urme ale dispozitivului, iar toate probele prelevate vor fi transmise, cel mai probabil, Institutului Naţional de Criminalistică din Bucureşti.

Totodată, anchetatorii afirmă că, cel mai probabil, cei care au montat bomba artizanală sub maşină au crezut că autoturismul foloseşte benzină şi nu motorină, cum e de fapt, dispozitivul fiind menit să producă pagube unei maşini pe benzină.

"Dacă ar fi fost un autoturism pe benzină, pagubele ar fi fost mult mai mari", au afirmat surse judiciare pentru BIHOREANUL.

Citeşte pe această temă: Un Audi a explodat în centrul oraşului. Achetatorii bănuiesc că e vorba de un dispozitiv artizanal

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
te tine sanatos si zdravan la cap ce conteaza cum o faci cu lege fara legea, munciti, la naiba!
de ce legea se aplica numai cand vor prosty si in rest NU ? va dorim MEDITATIE spirituala :)) dupa un PASTE ELECTORAL in sfarsit are si stiinta loc :)))
Postat 17 Aprilie 2012, 13:53 de munca
CONTRABANDA TIGARI
In pietele Oradiei contrabanda cu tigari e la vedere. in fata politistilor, fara jena esti acostat la fiecare pas. Tiganii vandalizeaza copacii si rup florile de liliac inca deabia imbobocite si nu-i intreaba nimeni de unde au flori de vanzare. HOTIA SE DESFASOARA SUB OBLADUIREA POLITIEI DIN PIETE.
Postat 16 Aprilie 2012, 20:38 de pensionara
asa trebuie priviti nu admirati!
doua mizerii sa traiesti din bani negrii nu poti fi decat o mizerie, munceste platste taxe si ia lumina sociala nu fura , minti si ucide oameni naivi si nevinovati asta e drumul nostru in viitor.ESTE evidenta ca isi merita soarta, drumul periculos e neted, cel sanataos plin de greutati.Nu banul este telul vietii ci credinta , respectul fata de OM , el respecta mizeriile sociale.Ce naiba sa faci in viata cu MIZERIA o dai la o parte si mergi mai departe!
Postat 16 Aprilie 2012, 19:08 de mizerii sociale
balint
Asta e simpatic. Nu umbla cu fratii Balint? Da' urata aia de langa el cine e? Nevasta-sa? Imi fac pacate, dar chiar e urata. Cautat-ti tataie o domnisoara frumoasa, nu pe asta.
Postat 14 Aprilie 2012, 19:13 de jokeman
nu va stresati pentru fraieri oricum vor muri in chinuri
nici nu le doresc o moarte usoara TORTURA si tortura :))) se poate daca vrem se poateeee asta conteaza! cati au murit d la tigari atati sa moara din cei care vand si le fabrica.
Postat 14 Aprilie 2012, 17:52 de of, of of
nu va stresati pentru fraieri oricum vor muri in chinuri
chiar credeti ca erau amatori, nici vorba au vrut sa i faca sa inteega ca data viitoare nu mai scapa, asta e clar, DOAMNE ajuta tot pe rand curatati ne de EI! amin! CUm vreti voi executati, puneti le orice dar scapati ne de raie sociala, suntem prea staurati de atata mizerie sociala, amin!JUSTITIA e oarba dar DREPTATEA si ADEVARUL niciodata.deratizati si e ok, oricum mor nevinovati ucisi in n moduri, nu le va simti nimeni lipsa asta e clar.
Postat 14 Aprilie 2012, 17:49 de of, of of
nema dusmani
pai cum sa mai aiba dusmani ca i au macelarit pe toti:)
Postat 14 Aprilie 2012, 15:24 de hahaha
avertizare? razbunare?
Ciudat mod de a face dreptate. Poate urmeaza prietenul lui Pop cel cu tigarile. Daca nu l-au omorat inca este ca nu vor cei care l-au avertizat. Ma intreb nu o fi fost Ionescu de la universitate de ciuda ca nu a reusit sa fie rector ? Ca este bun prieten cu Pop cel de la Informatia de Vest si ambii suficient de nebuni sa faca asa ceva. Este manareala evidenta sa speram ca SRI isi va face datoria si in scurt timp vom vedea piromanul.
Postat 14 Aprilie 2012, 14:34 de oradean
Bucur
Adrian Bucur primeste mita de la asta. Daca il ia la puricat pe Pacurar, il gaseste in cinci minute ca nu poate face dovada averii, dar Bucur, Cigan, Mutiu si cei din politie si sistemul judiciar il scoate basma curata, ca asa traiesc si ei bine pe linga el
Postat 14 Aprilie 2012, 10:21 de catalin
Bunny
Ce prosti sunt uni, chiar atat de dificil este sa dai foc la o masina?
Postat 13 Aprilie 2012, 23:10 de Bugs
bergenbier
Asa este, nu are dusmani, chiar are amici buni prin magistratura, politie...si asta pt ca banii lui sunt acum si banii lor....se stiu ei care, unii cu functii...
Postat 13 Aprilie 2012, 21:50 de dr justiceman
Pentru mademoisselle Gal
E Audi A8 femeie!
Postat 13 Aprilie 2012, 21:05 de Vw Phaeton
toti sunt prietenii lui...politic!
asta nu are dusmani, nici macar in persoana statului roman, care stie de contrabanda cu tigari desfasurata de ani de zile si de prejudiciul de 10 milioane euro adus lui! bravooo, smekerule, toti iti sunt prieteni, mai ales politic!
Postat 13 Aprilie 2012, 19:20 de goe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON