URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2011, 15:35

Ritli jr. a devenit managerul Spitalului Judeţean în "doi timpi şi trei mişcări"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concursul pentru postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea - la care şi-au depus candidaturile interimarul numit de primarul Ilie Bolojan, Gavril Grebenişan, precum şi fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau Csongor - s-a încheiat cu patru zile mai devreme faţă de data programată.

Surprinzător, interimarul Grebenişan s-a retras din concurs luni dimineaţă, la ora 8.00, cu două ore înaintea începerii primei probe, care consta în evaluarea printr-un test grilă a celor doi candidaţi. Ca atare, Ritli jr. a rămas singur în cursă, urmând să susţină doar el testul-grilă.

Graba comisiei de concurs de a-l urca pe fiul ministrului la şefia Spitalului Judeţean a fost, însă, incredibilă. Astfel, deşi a doua etapă a concursului - adică susţinerea proiectului de management - trebuia să aibă loc miercuri, iar cea de-a treia şi ultima - joi, viceprimarul Gheorghe Carp (preşedintele comisiei), împreună cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (Adrian Cocoş) şi Facultăţii de Medicină (dr. Ciprian Brisc) l-au "examinat" pe Ritli jr. "în doi timpi şi trei mişcări" şi la celelalte două probe.

Viteza cu care fiul ministrului a promovat concursul este fără precedent, deoarece conform anunţului de concurs acesta trebuia să aibă loc pe durata a patru zile, iar la finele fiecărei probe trebuia publicat rezultatul şi aşteptate eventualele contestaţii.

Acest detaliu nu a mai contat, astfel încât luni, la ora 14:00, Ritli jr. a fost declarat câştigător chiar pe site-ul Spitalului Judeţean.

Un calcul simplu arată că testul-grilă din legislaţie (la care fiul ministrului a fost notat cu nota 9.20), corectarea lucrării, susţinerea proiectului de management (notat cu 10 curat) şi interviul final (şi el apreciat la maxim, cu nota 10) au durat mai puţin decât un examen de admitere la liceu.

Contactat de BIHOREANUL pentru a explica iuţeala concursului, preşedintele Comisiei de concurs, Gheorghe Carp, a declarat că ea s-a datorat împrejurărilor. "Dacă celălalt candidat (n.r. - Grebenişan) s-a retras, membrii comisiei au decis să organizeze toate trei probele într-o singură zi. Şi aşa nu mai are cine să conteste rezultatele...", a spus viceprimarul.

Concursul desfăşurat pentru postul de manager al Spitalului Judeţean este primul din ultimii 20 de ani la care toate cele trei probe s-au desfăşurat, contrar anunţului iniţial, într-o singură zi, şi singurul al cărui câştigător a fost anunţat fără îndeplinirea minimei formalităţi de a se aştepta depunerea unei eventuale contestaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
UDMR = partidul crva !!
UDMR se curveste la guvernare cu PDL-ul si local se curveste cu PNL-ul !!! Nici unul nu miroase pentru curva asta de partid !!! la Bucuresti cu unii la Oradea cu altii !!! UDMR partidul care a stat toti 21 de ani la guvernate prin curvia lui distrugand Romania !!! El ,UDMR-ul , a pus curu in toti acest ani la dezastrul economiei si finantelor din Romania !!! Astia ne urasc atat de mult ca vor persevera pana cand ne vom sinucide in masa sau ne vom cara de aici !!! La Bucuresti cu BOC-troc, la Oradea cu Ungurul-bolojan coada de ciocan !!! Deci in consecinta de cauza inseamna ca BOC-troc e SOGOR cu Ungurul-bolojan , deci sunt de acelasi neam !!! Colaboratorisau colaborationisti !? No fie ce o fi dar noi cu cine votam ??????
Postat 25 Octombrie 2011, 17:14 de scortosul
mama lui este deosebit de frumoasa
ce bine seamana cu ea :) chelia e de la taica su:))
Postat 25 Octombrie 2011, 16:50 de mama lui este deoseb
mizerie
Tot Carp si aici??!! Ha ha ha! Cineva cu un comentriu mai devreme,stia foarte bine o parte din afacerilelui Carp.... Tehnoplus....! Dar nimeni nu o sa faca nimic! In bihor e o haita de hoti si corupti cum nu cred ca este nici macar in Bucuresti! Toti se fac frati intre ei daca banul le-o cere si la fel de repede se si " omoara" , daca acelasi BAN cere asta!
Postat 25 Octombrie 2011, 11:17 de tot asa
Bani pentru Oradea
Mai taceti in plm de prosti, o sa vina bani in Oradea si gata. Daca pentru asta trebuie sa fie director mama lui Ritli si pisica lui Boc sa fie. Sa vina bani pentru sanatate. Sanatate tuturor oradenilor!
Postat 25 Octombrie 2011, 10:24 de Bani
REACTIE,BOLOJAN?
Sa desconsiderati in asemenea hal electoratul, cetatenii acestui oras (si nu numai,pt ca si presa centrala a preluat), este cel putin rusinos. Chiar ne credeti tampiti,o facet asa,pe fata? Reiese un singur lucru: NU SUNTETI CU NIMIC MAI BUN DECAT PD -ul,pe care il blamati. Din contra,ati ajuns mai josnic decat ei .UDMR si PD isi apara oamenii. Dvs VINDETI!!!! Nu inteleg ce este in capul dvs.Puterea,oricum,nu va ajuta cu nimic.Electoratul UDMR, oricum nu va voteaza.ATUNCI? Astfel va puteti linge putin pe bot?Cu Grebe v-ati dat seama ca nu mergea,chiar daca era de-al dvs,nu v-a permis
Postat 25 Octombrie 2011, 08:35 de normalitate
REACTIE,BOLOJAN?
Cum aveti de gand,DLE BOLOJAN (pt ca primar nu mai puteti fi numit), sa reactionati vis a vis de DESFASURAREA ILEGALA a acestui concurs?Ca doar sub tutela institutiei pe care (zice-se) o conduceti s-a desfasurat acest concurs "fulger". Intr-o tara normala,condusa de oameni integri, acest concursAR FI ANULAT SI S-AR REORGANIZA (nu cu aceeasi comisie,bineinteles)! DUMNEAVOASTRA Purtati cea mai mare vina pt ce se intampla,PT CA PERMITETI !!!!!
Postat 25 Octombrie 2011, 08:26 de normalitate
facem greva 1 an
nu mai muncim, ce face o tara daca oamenii intra in repaus prelungit, asa de fraieri suntem pentru ce muncim? de fraieri ce suntem si platim taxe, am putea linistiti sa nu mai muncim,GREVA de moralitate, nu suntem respectati nu respectam, nu cotizam, eventual muncim afra dar pentru pensii mari , e pacat sa ti distrugi ce ai mai bun ca sa se bucure altii.Asta e democratia, perversa te atrage dar te si umileste.
Postat 25 Octombrie 2011, 08:08 de greva de moralitate
5 ani prescriptia faptei nu va spune NIMIKK
ce nu vrem noi sa intelegem este ca roata se invarte este perfect legal ca sa bage banii in familie conform codului muncii, iste incompatibil in functie pana la cercetare care dureaza anii, practic este un caritas national.problema este avem jucatori sau stam si privim, competitia nu se realizeaza prin cinste, cel mai bun poate fi cel mai pervers in lupta nu ai mila, altfel esti invins, felicitari tinere ai sansa sa nu ti fie mila deloc, este o sanasa unica nu se va mai repeta, vedeti caderea lui Filip, Blaga ...ADIO! Nu luati in considerarea ce spun oamenii niciodata nu vor fi multumiti, NU AU CUM!!!!! sunt generatii diferite, legea e pentru fraieri, mai ales regulile.
Postat 25 Octombrie 2011, 07:36 de cica 2002
Vai de noi!
Grebenisan si-a depus ieri demisia ca doar am citit aseara pe Bihorstiri ! Bine ca s-a retras Grebenisan ca "pruncu` tatii" s-ar mai fi si laudat ca e mai bun ca G si ca a ocupat postul prin concurs! Daca e asa bun profesionist de ce nu se remarca in specialitatea lui si se aciuiaza doar unde-i face UDMR-ul loc! Dar, cainii latra,si ei isi vad cu nerusinare de ale lor iar asiguratii nu aud in spitale decat"nu sunt bani" si trebuie sa plateasca orice serviciu! Trazneasca-i D-zeu !
Postat 24 Octombrie 2011, 23:24 de pop
Bravo primare!
Ilie, ai fost invins de cei care nu suporta rigoarea. Sunt bune podurile peste Cris dar daca in sanatate va fi brambureala cei care vor suferi suntem tot noi muritorii de rand. Fa un sondaj pe bune si vezi ce parere au cei care lucreaza in spitale. Cu aceasta miscare profitorii isi vor infinge si mai adanc tentaculele in banul public iar spitalele vor fi si mai sarace. Pacat ca nu sunt spitale care sa vindece si bolnavii din politica..."'
Postat 24 Octombrie 2011, 22:58 de Dan Diaconescu
Concursul e lovit de NULITATE
Legea sanatatii, cea dupa care s-a desfasurat concursul, spune clar cum se desfasoara acest concurs:cine face regulamentul, cine ce responsabilitati are. In nici un caz, COMISIA lui Carp (Gyuri bacsi) nu putea sa schimbe regulamentul de desfasurare! Daca ar fi vrut sa faca acest concurs fulger, trebuia sa convoace un Consiliu de Administratie care sa decida modificarea regulamentului. Asa ca, Gyuri bacsi, pe langa afacerile tale cu aparatura medicala de la General Electric, Tehnoplus si alti pulimoci, ti-ai mai tras un domeniu: afacerile cu concursuri de manageri. Alo, procuratura ?
Postat 24 Octombrie 2011, 22:52 de lady gaga
Ce rusine
Ce rusine! In urma cu ceva vreme, tata era prim secretar la Bucuresti iar fiul primsecretar la Sibiu, iar acum, dupa 2 decenii de democratie, tata este ministru iar printisorul musai macar manager la Oradea. Ati vazut ce repede merge examenul daca este un singur "catindat" iar presedinte de comisie este Gyuri bacsi. Daca aceeasi comisie il examina pe "printisor" la admiterea la facultate, nu trebuia sa faca facultatea la Arad. Grebe, nu stiu de ce te-ai retras, dar marele perdant este primarul care nu va avea mai multi bani alocati sanatatii pentru ca dupa alegerile urmatoare nu vei mai auzi de UDMR la guvernare iar Carp isi va scrie memoriile unei cariere politice de mult apuse .... Ce rusine !
Postat 24 Octombrie 2011, 22:17 de gusti
ce experienta!
Hai sa lamurim putin vasta experienta a managerului actual.Din 2003,s-a plimbat pe la DSP,Universitate,Primarie,Recuperare Felix,minister.Ce sa-ti spun cata experienta a acumulat pana la 32 de ani ! Tot timpul a cautat oportunitati,acesta fiind primul concurs dat. Tot se sare cu manageriatul de la Felix. A fost numit prin ordin de ministru,fratilor,asa ca ciocul mic!(Nu prin tati,da de unde....il stiau pe el de cand era la gradinita) Hai lasati-ne cu palavrageala despre experienta lui.Inventati altceva.Atitudinea vizavi de presa am vazut-o deja azi cand fugea pe scari in jos de presa.Super baiatul!
Postat 24 Octombrie 2011, 21:59 de sorin
Haida de !
Daca nu seamana deloc cu taica-su inseamna ca e leit maica-sa. Parca Cseke semana a om normal. Ritli in schimb ori e prost ori e prost. L-a bagat pe fiu-su spre trambulina care o sa-l arunce cit colo, facindu-l de rusine. Iar tu Gerbenisan ... bravo, te facusi singur de cacao, daca tot te-a tradat Bolovanul din funtea primariei. Pacat ca te-a anuntat de intelegerea cu UDMR abia cu trei ore inainte de concurs, ca sa mai ai o ora de gindire profunda ce sa faci in viitor. Sa-l pupi in fund in continuare pe tradator sau sa schimbi foaia si sa pupi dosul lui Antal.
Postat 24 Octombrie 2011, 21:51 de Lola
ce veti avea?
veti avea manager?, succes, vedem peste cateva luni cum vin banii in contul firmelor mai marilor orasului, cum incomptenta este ridicata la rang de calitate la unii medicii.... stim noi toti care!!.... facem investitii costisitoare, se dau multi bani, se umfla facturi , ca no, tre sa ajunga , obrazul gros se tine cu bani!!. D-l primar nu ai vazut aceste lucruri pana acum? sau nu vrei?
Postat 24 Octombrie 2011, 21:40 de viitor
bolovaneeeeee
cand a ajuns babacul sus, la ciolan, a sarit si pupilu' sa insface halca cea mare.
Postat 24 Octombrie 2011, 21:38 de nail
Pt toti carcotasii!!!
De ce toata lumea vede ca e doar fiul lui tata? Inainte de a fi tata ministru, Ritli JR. a fost directorul Cabinetului Ministrului Sanatatii, manager la Sp. de Recuperare din Baile Felix unde a a avut realizari considerabile. Sunt sigur ca si Judeteanul va avea servicii spitalicesti mult mai bune si ca e cel mai potrivit pt aceasta functie. Bafta! Bafta! Bafta!!!
Postat 24 Octombrie 2011, 19:51 de Luca
In sfarsit...
Vom avea in sfarsit un manager capabil care va aduce Spitalul Judetean la standarde superioare. Un om foarte priceput si ambitios, a carui rezultate se pot vedea pt necunoscatori la Spitalul de Recuperare din Baile Felix unde a modernizat, ca manager fiind, intreaga baza de tratament. Mult Succes!!!
Postat 24 Octombrie 2011, 19:38 de Pisicile
ia ciocu mic
taceti si maturizati va nu furati, nu incalcati legea si IUBITI , ANI il iubeste pe GHILE, BOLOJAN, RITZLI:))) ce vreti unde dragoste e loc si de pace.
Postat 24 Octombrie 2011, 19:34 de anka
ia ciocu mic
intra banul in familie ANI isi primestye si el salariile si iaca ca totii putem trai binisor fata de cat am mai vrea, asa ca ce va certati degeaba competitia sa si spuna cuvantul , faceti numarul ca la mane;e fara numar fara numar si sa vedeti ce va intra in case :)) totul e politic inclusiv dosarul penal ca neuramrirea penala se face daca esti falit :)) si nu hranesti sistemul saracios politicc mai naou vor sa stie esti jucator ori ba ai lichiditati ori ba :)) habar aveti ca sistemul trebuie intretinut, asa ca va dosresc succes, bagati cat mai mult in casa ! NU EXISTA lege pentru adevaratati INFRACTORI! SISTEMUL exista ca sa existe o natie.
Postat 24 Octombrie 2011, 19:31 de anka
atentie la achizitii
De acuma incolo atentie la achizitii! Prietenii stiu de ce! Acuma este lumea lor! Taticu sus, el sus. Vor face intr-un an numai (pana cand sunt alegerile ca doar nu sperati sa mai fie tot \'\'ei\'\' la putere?) cat nu au facut in trei ani. De vazut si prietenii buni cu care a plecat la Bucuresti si va veni cu ei inapoi! Tema de casa pentru eBihoreanul!
Postat 24 Octombrie 2011, 18:34 de oradeanu
Sunteti o adunatura de ....
bolovan, hudemeristi si traseistii
Postat 24 Octombrie 2011, 18:21 de dante
Rusine sa va fie !
grebenisan a luat tzeapa !!!!!!! si el tot politic a fost numit. cam asa functioneaza algoritmul ! aaaaahaaaahahahaa...... o sa-l vedeti si pe ungurul asta cate parale face. pica tac-su, isi rupe si grasocul asta grumazul.
Postat 24 Octombrie 2011, 17:57 de BOSS
Rusine, mare rusine!
Ce-am fost si ce-am ajuns. Din oameni de nimic am ajuns de rasul lumii. Ce trebuie sa le mai dea decidentii zilelor noastre ungurilor pentru ca noi, romanii, sa ne trezim la realitate?
Postat 24 Octombrie 2011, 17:19 de safe
Revoltator!
De asta a trebuit sa se retraga Grebenisan.Era graba mare pt ca sta demult pe tusa baiatul si sunt multe chestii care trebuie sa dispara de acolo pana nu se baga mai tare institutiile abilitate. Despre ce este vorba va veti da seama imediat ce va aparea noua echipa.Revoltator!Cu ce tupeu sI ingamfare va aparea la spital!Daca ar fi avut contracandidat,era speriat,daca trebuia sa mai stea in stres....Asa,subordonatul lui tati se poate intrece rapid la MS?Misiune indeplinita. Fara ajutor,nu reusea nimic in viata,increzutul asta!Mult tupeu!
Postat 24 Octombrie 2011, 17:10 de Marian
Rusine Grebe si Bolo
Jocuri de culise Grebenisan a fost si ramane un tradator. O marioneta. Bolojan asijderea. Ei dana ce spui? Sincer credeam ca Grebe este barbat dar nu. Credeam ca are sange in vene desi am observat ca este fraierit de Bolo. Oricum nu avea ce face in fata greilor dar trebuia sa lupte. Acum poate are ceva mojicii pe la spate ca asa stie el proceda. La asta am vazut ca se pricepe. Sa nu spuna ca ia fost frica. De cine de Craiut sau de Antal? Pe cine va da vina?
Postat 24 Octombrie 2011, 17:08 de avocat
e bine..
...ca s-a intamplat asa...de altfel, dupa cum stim, nimic nu este intamplator. poate ca e un tip destept, si un bun manager. nu contest. insa legatura, cu familia dr. RITTLI, spune ceva. aschia nu poate sari departe de trunchi, nu are voie. intrebare: daca tatal lui nu era ministru, el tot manager era acum? hm.
Postat 24 Octombrie 2011, 16:35 de romanul complicat
Bravo,Bolojan!
Ca trăim într-o tara unde orice ilegalitate este acceptata,dacă este savarsita de către "cine trebuie", știm.Dar aveam speranța ca in orașul nostru exista cineva care franeaza astfel de chestii.Se pare ca nu. Primarul doarme.RUSINE!DLE PRIMAR,interesele cui le serviti?Pt ca ale noastre,sigur NU? Nu ati dezamăgit doar ca primar,ati dezamăgit simpatizantii PNL.Nu sunteți cu nimic mai buni decât ceilalți!
Postat 24 Octombrie 2011, 15:54 de sorin
sssss
....ce moaca de purcel castrat are!!:)))))))) ....vai de noi...va doresc sanatate la toti sa nu cadem pe mana astuia:(
Postat 24 Octombrie 2011, 15:47 de gogu.
te apuca rasul pe bune
asta e un caz similar ADELINA COSTE :)))))))))) toate functiile le a primit asa, ce straniu devine o boala incurabila , idem si altii :))
Postat 24 Octombrie 2011, 15:38 de dan Bihoreanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON