URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2014, 12:11

Rezultate finale: Iohannis a câştigat în Bihor cu 37,31%, Ponta e pe locul doi, cu 32,24%. Orădeanul Szilagyi Zsolt a luat sub 3% din voturi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Electoral Judeţean Bihor a comunicat, luni la prânz, datele finale ale alegerilor prezidenţiale în judeţ. Datele au fost transmise spre validare Biroului Electoral Central. 

Potrivit BEJ Bihor, duminică s-au prezentat la urne 259.712 alegători bihoreni din cei 505.204 existenţi pe listele permanente, adică 51,40% din cetăţenii cu drept de vot. Pe listele suplimentare ale secţiilor din Bihor au votat 25.613 alegători.

Candidatul câştigător în Bihor este reprezentantul Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis, care a adunat 94.967 de voturi, adică 37,31%.

Pe locul doi s-a clasat candidatul Partidului Social-Democrat, Victor Ponta, cu 82.078 de voturi, adică 32,24%. Al treilea candidat în clasamentul bihorean este UDMR-istul Kelemen Hunor, pe care au pus ştampila 30.033 de bihoreni, adică 11,8%.

Călin Popescu Tăriceanu este al patrulea clasat în Bihor, cu 3,44% din sufragii (8.778 voturi), iar Dan Diaconescu a obţinut 3,05% din voturile bihorenilor, numeric însemnând 7.779. Fix 3% din voturi le-a obţinut candidata PMP, Elena Udrea, aleasă de 7.653 de bihoreni.

Orădeanul Szilagyi Zsolt este al şaptelea în topul bihorenilor, obţinând doar 2,65% din voturi. Monica Macovei a luat în Bihor un scor de 2,50%, Corneliu Vadim Tudor 1,93%, Teodor Meleşcanu 0,65%, Gheorghe Funar 0,64%, William Brânză 0,44%, Constantin Rotaru 0,21%, iar Mirel Mircea Amariţei 0,06%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Alegeri
Manifestul lui Bogdan Diaconu, de pe "Adevarul" are peste 65.000 de like-uri. Transilvania s-a saturat de ungaria. Transilvania voteaza constatnt anti-coruptie si anti-udmr, formatiune anti-romaneasca, sluga a budapestei revizioniste. Bogdan Diaconu/Blog: Ne-am satutat de ungaria!
Postat 04 Noiembrie 2014, 17:45 de "Ne-am saturat de ungaria"!
CINE e BOLOJAN ?
pdl V A FACUT DOAR SLUGI NU SI CETATENI EUROPENI :) NUMAI MOARTEA VA POATE PEDEPSI, pdl UN GRUP DE CRIMA ORGANIZATA ORICUM DUPA LOGICA INTR UN COS SUNT 6 MERE , PE JOS MAI SUNT INCA 6 MERE , DUPA TINE CELE 6 MERE DE PE JOS NU MAI EXISTA SUNT INVIZIBILE, LE CALCAM IN PICIOARE, LE ZDROBIM ? ASTA NU INTELEG ROMANII CU IOHANNIS , PONTA ESTE IN CAZUL MERELOR DE JOS NU DIN COS :))))))))) PONTA ESTE PENTRU POPOR NU LUX/COSUL CU MERE STERSE , PUSE LA GRIJA !!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 14:57 de CINE E BOLOJAN ??
Rezultat&Statistica
Pe langa faptul ca Ponta si PSD sunt perceputi si pe buna dreptate, ca protectori ai marilor corupti (declaratiile facute), mai este si alianta cu UDMR, formatiune anti romaneasca. Stim cu totii ca daca in anul 2000 ar fi contat doar voturile alegatorilor din Transilvania, Vadim Tudor ar fi iesit presedinte pt exact aceleasi considerente ca si azi.
Postat 03 Noiembrie 2014, 18:23 de Observator
Rezultat
PSD a pierdut in Transilvania si datorita inhaitarii cu UDMR. Au fost taxati de alegatorii din Ardeal. In 2000, daca ar fi contat doar voturile din Transilvania, Vadim Tudor ar fi iesit presedinte.
Postat 03 Noiembrie 2014, 17:52 de Statistica
Ace, brice si...
Slabi
Postat 03 Noiembrie 2014, 17:48 de ACL
"NU NEGOCIEZ "TINUTUL SECUIESC"!
Asta a afirmat Iohannis cu tricolorul romanesc la piept. Acum, sa-l vedem daca are onoare si cuvant. Jos cu separatistii!
Postat 03 Noiembrie 2014, 17:14 de Europa
ungurii groggy !
Separatismul unguresc, slugi ale lui Viktator Orban si Putin, cei mai retrograzi politicieni alaturi de alegatorii lor, sunt out! Vor mai incerca o vreme dupa care vor fi aruncati la cosul de gunoi al istoriei. JOS SEPARATISTII !
Postat 03 Noiembrie 2014, 17:08 de hahahahha.......
Penibil rezultat
Penibil rezultat pentru udemeristul Celemen Honor, onor udemereului Bihor si conducerii judetene. DEMISIA mai, demisia de onoare...
Postat 03 Noiembrie 2014, 16:53 de Twitter
UAHAHA , LEGIONAR CARE VORBESTE TARANESTE
LEGIONAR SI CIOBANIST ASTA DA SUPTINATOR . DU-TE MA MASCARICIULE SCHIMBATA-TI PAMPERSII CA AI INCEPUT SA TE TE FACI MARO LA FATA . SI NU TE MAI SUGRUMA SINGUR , CA TOT PONTA IESE PRESEDINTE . TARANE VII PRIN ORADEA ? DA CE FACI PE-AICI ? VINZI LAPTE LA PIATA SA AI SI TU UN BAN DE ALECSANDRI ? HAI FA PASI PE COVORAS .
Postat 03 Noiembrie 2014, 16:15 de VIRILOSU
@virilosu
CENZURAT
Postat 03 Noiembrie 2014, 15:32 de legionarul
HAI ADELO , STIRPESTE-MA
UITE ADELO , IO VOTEZ CU PONTA , INSEAMNA CA IS COMUNIST DUPA SPUSA TA . VINO STIRPESTEMA , DAR DACA NU REUSESTI , EU NU TE STIRPESC CI TE INMULTESC , FAC DOUA ADELE MAI MICI DIN TINE . UNA ADELA NUMAI CU PICIOARE , UNA ADELA NUMAI CU TRUNCHI. IDIOATO.
Postat 03 Noiembrie 2014, 15:05 de VIRILOSU
rezultate slabe
Rezultate slabe pentru ACL intr-un judet unde au Cj si primaria Oradea,Beius,Alesd,Stei,Vascau.Psd nu a avut niciodata mai mult de 25% in acest judet de dreapta.Doar 5 procente in plus este un dezastru.In loc sa munceasca sa castige alegerile detasat ei se bucura pentru voturile din diaspora care sunt egale la numar cu cele din Bihor cam 80.000.Dupa dezbaterile televizate o sa vedeti un tur 2 cu un castigator detasat.Dar nu o sa fie Johanis.
Postat 03 Noiembrie 2014, 13:47 de oradeanul informat
metode
@adela: cam la ce metode te gândești? pluton de execuție, lichidare prin otrăvire, spânzurare sau ce?
Postat 03 Noiembrie 2014, 12:46 de TDS
Bravo bihoreni!!!
BRAVO BIHORENI !!! trebuie sa scapam odata de comunistii acestia hoti si mincinosi, vedeti unde castiga ei? Teleorman,Olt, Gorj, acolo-i fieful lor, aia nu stiu in ce tara locuiesc si de Craciun ei stiu ca e sarbatoarea taierii porcului, asta le place psd-istilor. Pe toti ar vrea sa ne tine la nivelul acela, doar asa ar avea ei putere asupra noastra. Mai avem un hop, in doua saptamani, haideti toti sa ne spunem dorinta prin vot!!! Bravo Bihoreni!!!
Postat 03 Noiembrie 2014, 12:45 de oradeanul de bine
legiunea straina
Si vom plati noi tuturor !! Talharilor, Miseilor !!!
Postat 03 Noiembrie 2014, 12:33 de legionarul
mesaj de la o bihoreanca plecata in strainatate
VREM SA NE INTOARCEM IN TARA! SI VOM STARPI COMUNISTII !!!
Postat 03 Noiembrie 2014, 12:30 de adela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON