URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2017, 20:38

# Rezist. Protestatarii au desfăşurat steagul UE în Piaţa Unirii, în semn de asumare a valorilor europene (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Suntem europeni! Protestatarii din Piaţa Unirii au desfăşurat marţi seară steagul Uniunii Europene, în dimensiuni mari, de 10,5 pe 7 metri, în semn de apartenenţă la comunitate şi asumare a valorilor europene.

Circa 12 adulţi au ţinut drapelul albastru de margini, în vreme ce copiii lor se jucau în mod simbolic sub acesta şi îi susţineau stelele.

"De data aceasta avem un mesaj pozitiv, de susţinere a valorilor UE şi asumare a apartenenţei noastre la Comunitatea Europeană, chiar dacă uneori se mai uită acest lucru", a declarat protestatarul Alin Dobai, organizator.

Protestatarii s-au manifestat pașnic, nici măcar nu au scandat. De altfel, nici pe pancartele lor, altă dată bogate în sloganuri anti-guvernanți, nu a fost nici un slogan împotriva PSD.

Ştafeta drapelului comunitar a început în urmă cu mai bine de două luni la Galaţi. "Este o acţiune de promovare a valorilor europene. Steagul UE va ajunge la Bruxelles trecând prin toate oraşele importante de pe traseu în care este primit", a mai spus Dobai.

Până acum drapelul a stat câte o săptămână prin oraşe precum Cluj, Sibiu, Arad şi a fost adus weekendul trecut de la Braşov.

Periplul steagului va continua miercuri seară, de la ora 19:30, în Cetate, joi, în Parcul 1 Decembrie, iar vineri, de la aceeaşi oră, pe strada Emilian Mircea Chitul de pe malul Crişului Repede. Sâmbătă, drapelul va fi dus la Beiuş, iar săptămâna viitoare va pleca spre Iaşi.

La 92 de zile de la declanşarea protestelor din întreaga ţară, numărul celor ieşiţi seară de seară în Piaţa Unirii a scăzut la circa 10 persoane. Marţi numărul lor a fost de două ori mai mare doar datorită prezentării drapelului UE.

După cum se ştie, în ultimele luni, începând din noaptea de 31 ianuarie, de când Guvernul Grindeanu a adoptat celebra OUG 13, zeci de mii de români au ieşit în stradă. Proteste cu participări masive au fost şi la Oradea, recordul fiind înregistrat pe 5 februarie, când numărul manifestanţilor s-a ridicat la aproximativ 7.000.

Chiar dacă numărul protestatarilor s-a redus considerabil în toată ţara, oamenii încă mai ies în stradă în marile oraşe, inclusiv în Capitală, pentru a ţine vie flacăra "Revoluţiei bunului simţ".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Aha..
Draga Bolo te iubim kk tine nu gasim...strigau in coor cei 7 revoltati!Da Doamne...!
Postat 03 Mai 2017, 16:25 de grigore
Agitatori și nu protestatari
#rezist sunt în mare parte naivi, habarniști fără idee ale cui jocuri le fac. Doar cei din interior, responsabilii cu organizarea și halitorii stipendelor financiare primite știu, dar sunt ticăloși și nu le pasă. Pentru edificare: https://www.youtube.com/watch?v=aSeI1f3uERI Scandalagiii de profesie, mari susținători ai "valorilor ueropene". Mda..
Postat 03 Mai 2017, 14:11 de Oarecine
iar halucinatii
Ce treaba ar fi intre orasul Oradea si omul inchis la penitenciarul din Botosani ???? De la cultura de canepa ai sanse sa ajungi la ceva etnobotanice cu efect garantat,chiar de impact as zice
Postat 03 Mai 2017, 13:14 de suporter_oradean
IARBA ZICI?
1.În august 2012, Petrică Manolachi a fost eliberat din Penitenciarul Botoşani, iar un an mai târziu, CEDO a constatat că în cazul lui a fost încălcat dreptul la un proces echitabil şi a obligat Statul să-i plătească 3.000 de euro daune morale. „Nu am dormit luni de zile după ce am ieşit din penitenciar. Ţipam prin somn. A fost greu şi nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut”, mai spunea tânărul. În urma hotărârii CEDO, în aprilie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o cerere de revizuire a dosarului, a desfiinţat deciziile de condamnare a acestuia şi a dispus rejudecarea apelului. 2. Un nevazator a fost dat jos dintr-un autobuz pentru ca era insotit de un caine ghid - Ministrul de Interne face verificari 3. „Am fost condamnată la 6 luni!” – asta a anunțat pe internet, în urmă cu câteva ore, nemțeanca dr. Camelia Smicală, cea care de ani buni trăiește în Finlanda și se luptă de câțiva ani cu statul respectiv pentru a/și reprimi cei doi copii internați cu forța în doua centre speciale diferite.
Postat 03 Mai 2017, 10:49 de TDS
ai trecut la iarba
Mai nou Tds fumezi iarba... vezi ce canepa tragi pe nas,de la trabuc ti se trag halucinatiile ?
Postat 03 Mai 2017, 09:11 de suporter_oradean
SATANELE
Si protestati si impotriva a ceea ce pateste doctorita din Finlanda ( Carmen Smicala, parca ). Vai, dar in tarile nooordice drepturile omului " e " sacre ! Aproape ca la Romanica lui Maco ( piei, Satana ) ! Sariti dreaq' in apararea ei !
Postat 02 Mai 2017, 21:08 de TDS
#REZI...
Asumati-va cazul Manolachi - Iasi ! NOT GUILY ! Cazul bietului nevazator din Botosani ! NOT GUILTY ! Cazul RARINCA ! NOT GUILTY ! PS: Duma, inca mai traiesti din alti bani decat cei din Cipru ? N-ai plecat inca ? Doar esti un....competent !
Postat 02 Mai 2017, 21:00 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON