URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2015, 12:55

Revoltată de moartea subofiţerului din Regimentul de Gardă, Cherecheş cere responsabilitate în problema drumurilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decesul unui subofiţer de 34 de ani aflat în autocarul Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul care se întorcea de la Oradea la Bucureşti, după ce vehiculul a fost lovit de o autocisternă în judeţul Alba, a provocat o reacţie politică din partea deputatului PNL Bihor Florica Cherecheş, care a participat la festivităţile ocazionate de Ziua Imnului Naţional la care defilaseră şi militarii acestei unităţi.

"A fost un spectacol măreţ şi emoţionant, care a scos la suprafaţă sentimentele de identitate naţională, prestaţia tinerilor militari fiind impecabilă. Surâsul lor în timpul defilării finale demonstra încredere şi cutezanţa bărbăţiei", a scris Cherecheş într-un comunicat de presă, adăugând, însă, că "magia zilei a fost ruptă de vestea brutală că cel de-al patrulea autocar în care se aflau militarii care ne încântaseră cu câteva ore înainte, a fost lovit de o cisternă la ieşirea din Teiuş. În acest accident a fost curmată mult prea repede viaţa plutonierului major Mihai Laurenţiu Rodiande, în vârstă de 34 de ani, soţ şi tată".

Cherecheş afirmă că "după primul impuls de adânc regret pentru această pierdere şi simpatie faţă de familia greu încercată, am fost copleşită de furie şi ciudă că nu avem decât câteva capete de autostrăzi, şi că, din vestul ţării, nu putem ajunge pe o autostradă până în capitala propriei noastre ţări".

Deputatul liberal arată că "peste 60% din drumurile naţionale şi judeţene traversează localităţile, motiv pentru care traficul nu doar că se desfăşoară anevoios, dar contribuie şi la menţinerea unui număr mare de  decese şi accidente rutiere grave".

Totuşi, spune Cherecheş, "deşi România este pe locul 2 în Europa după numărul de morţi în accidente rutiere, Guvernul continuă să ignore această problemă şi continuă să nu facă drumuri, chiar dacă există şi fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. La fel ca anul trecut, Guvernul nu accesează toate fondurile puse la dispoziţie în acest sens şi nu se fac investiţii, pentru ca apoi să se laude că are excedent bugetar. Banii bugetaţi pentru contribuţia proprie la proiecte de infrastructură sunt apoi folosiţi pentru tot felul de  "pomeni" care nu ajută decât pe moment un număr restrâns de beneficiari, marea majoritate a românilor continuând să sufere datorită lipsei de viziune şi de acţiune a Guvernului".

În acest context, Florica Cherecheş critică lipsa de transparenţă care caracterizează cea mai recentă rectificare bugetară, făcută la începutul săptămânii, spunând că "nu înţelegi mai nimic" din ea. "Nu îţi poţi da seama în mod clar şi specific pentru ce s-au alocat bani suplimentari, dar vezi că cei mai mulţi bani s-au tăiat de la cofinanţarea privind absorbţia fondurilor europene şi anume 1,8 miliarde lei, din care 1 miliard de lei din bugetul Ministerului Transporturilor".

"Evidentă este doar creşterea cheltuielilor de personal. Desigur, această creştere este necesară, dar ea nu este sustenabilă dacă nu sunt făcute investiţii într-un mod susţinut, atât în infrastructură, cât şi în dezvoltarea afacerilor care creează şi susţin locuri de muncă", spune deputatul liberal, care se întreabă, retoric, "de câte drame mai avem nevoie pentru a realiza că aşa nu se mai poate, că e nevoie de profesionişti în conducerea ministerelor, de oameni care să-şi facă datoria cu responsabilitate şi nu mânaţi de tot felul de interese de partid?".

În finalul demersului său, Cherecheş cere Guvernului "să dea dovadă de transparenţă şi corectitudine în ce priveşte alocarea banului public, să nu confunde bugetul României cu puşculiţa PSD", iar executivul să prezinte Parlamentului "o viziune coerentă de dezvoltare a ţării, cu accent pe dezvoltarea infrastructurii de transport".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
...?!
Chiar toți îs măgari pe forumul ăsta? Ce aveți, măi, cu religia femeii? Iar se umflă religia străbună în voi? Din păcate, Florica Cherecheș are dreptate: starea drumurilor idn Bihor confirmă faptul că cetățenii din țara vecină de la sud de Carpați (Valahia) nu dau doi bani pe noi, ăștia din Oradea. Iar Dragnea cu aroganțele lui cu tot se poate duce-nvârtindu-se!
Postat 02 August 2015, 15:18 de Shogun
ZERO
Este clar ca Floricuta este o NULITTATE! Politica in primul rand! Am votat-o, asta e ! Imi asum! Ce sa fac...Nu trebuia, am facut-o! REGRET! Cui mai foloseste acest regrwt? Nimanui, nici macar mie ! PROMIT SA NU MAI FAC!
Postat 02 August 2015, 13:59 de TDS
PCR transpartinic. Ep.: Noul PDL Bihor. Să ne facem că lucrăm. Pe salariu cu cât mărit?
I. ”Cherecheş afirmă că "după primul impuls de adânc regret pentru această pierdere şi simpatie faţă de familia greu încercată, am fost copleşită de furie şi ciudă că nu avem decât câteva capete de autostrăzi, şi că, din vestul ţării, nu putem ajunge pe o autostradă până în capitala propriei noastre ţări". 1. Un pic de lecitină pentru dna deputat: Care guvernare a: a) început construirea A3 şi A10? b) blocat construirea A3 şi din ce motive? c) a reluat lucrările la A3? II. ”Totuşi, spune Cherecheş, "deşi România este pe locul 2 în Europa după numărul de morţi în accidente rutiere, Guvernul continuă să ignore această problemă şi continuă să nu facă drumuri, chiar dacă există şi fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.” 1. O altă problemă majoră pe care dna deputat se face că nu o vede: Modul în care se face pregătirea de specialitate şi cum se iau examenele la unele şcoli de şoferi. 1. Nu ştiu dacă dna deputat a făcut şcoala de şoferi cu tov. (grd.) Văetiş. 2. Dar ştiu că dna deputat are cel puţin un motiv în plus să introducă o propunere legislativă referitoare la monitorizarea, cu feed-back-ul adecvat (ex: nr. accidente, gravitatea lor, sancţiuni pe linie de serviciu ş.a.) a examinatorilor care trec la examene persoane care nu au ce căuta la volan. 3. Probabil, că acesta a fost si motivul principal al dramei în care a fost implicat autocarul Regimentului de gardă. 4. Drama tânărului militar se datorează şi pentru neimplicarea în reducerea accidentelor de circulaţie a pseudo-amazoanelor de Bihor din Parlamentul României. III. Un alt domeniu major pentru pe care dna deputat nu prea are timp: De ce trebuie 4 ani pentru a destructura o rețea de trafic de heroină? 1. Câte destine de tineri au fost distruse în aceşti 4 ani de consumul de heroina ajuns la consumator? 2. Aceste întrebări ar trebui să le pună şi celui care conducea Poliţia Rimână, acum 4 ani. În mod cert nu era unul ca: Colombo, Sherlock Holmes, Moldovan, sau Berbeceanu. Din păcate. IV. Un bun credincios NU poate fi totodată şi cămătar, sau şi mafiot imobiliar. Cine încalcă cele 10 porunci sfinte, cu bună știință si de dragul ”arginților”, să nu o mai facă pe călugăriţa. P.S. God bless Romania.
Postat 02 August 2015, 03:43 de stefan
Portocala infecta!
Si aici lista poate continua! Dar repet, pe dreapta mi se pareca rezultatele sunt mai spectaculoase si mai NESIMTITE! Si mai ales PORTOCALII!
Postat 01 August 2015, 14:57 de TDS
OK
@pinonel: N-as avea nici o problema sa fac asta dar oricum o iai la calculat tot din partea dreapta imi iese ceva mai CONSISTENT! Basescu este clar nr. 1 apoi Udrea, Blaga ( daca altfel nu se poate dovedi, cel putin prin ginere), Oltean, Boc, Bica, Simu Schiopu, Iaciu, Andrici, Falca, Vass( cel putin prin sot ) si lista poate.continua! De cealalta parte: Hrebenciuc, Vanghelie, Truica , Nastasr ( dar nu pentru ceea ce a fost condamnat! ),
Postat 01 August 2015, 14:52 de TDS
Daca era un copil de-al tau? Tot asa puneai problema?
Florico, cat ai decazut, esti precum hoitarii, te hranesti cu cadavre... Nu ti-e rusine, are si militarul ala o mama? Ce conteaza, doar-doar mai ciupesti cateva voturi.... @tsd Mai adauga la lista aia pe hotii psd-ului, nu fi partinitor! Daca a furat cineva in tara asta, indiferent ce clasament ai face, psd-ii ar fi campioni all time.
Postat 01 August 2015, 13:29 de pinonel
guvernul finanteaza scolile private
Nu ati insistat dv. sa finanteze guvernul diferite scoli private cu profil religios?De ce nu ati insistat pt.drumuri?
Postat 01 August 2015, 09:15 de User anonimizat
FĂRĂ CERCEI !!!!
doamna nu poartă nici acuma cercei !!!! nu are dezlegare decât la basma :)))) vorba cântecului!!!!vă daţi seama câtă deschidere.........obtuză, frate!!!
Postat 31 Iulie 2015, 23:17 de ADINA
ashe m-am săturat de feisbucista asta!!!!
O individă care îşi postează familia fericită, pe facebook!!!!!!! bravo ei!!!!!!!dar câtă vreme nivelul de trai şi aspiraţie in ROMÂNIA sunt de cacao, e imoral sa te dai mare!!!!!!!!!neam prost!!!!!!!nu ea deputata, nuuuu
Postat 31 Iulie 2015, 23:03 de ADINA
Mai...mai
Frunzulita mar rotat, vai ce mult m-am saturat sa te-ascult mancand ......
Postat 31 Iulie 2015, 20:43 de Tinas
texte politicianiste doar...
in bihorul condus de colegul dumenavoastra drumurile judetene sunt deplorabile nu sunt in stare nici macar sa le marcheze pe cele pe care sa mai poate si circula. solutia impotriva accidentelor este sa circulam cu carute. in rest de la voi politicienii nici o speranta.
Postat 31 Iulie 2015, 13:29 de Florin25
Sora Florica
sora florica, sunteti revoltata doar pentru ca nu este partidul dvs. la guvernare. Altfel, nu ati zice nici pâs! Astfel incat cred ca ar fi mai bine sa va intoarcetzi la studiul biblic si sa continuati sa faceti ceea ce va pricepeti mai bine: favoritisme pentru coreligionarii dvs.
Postat 31 Iulie 2015, 13:25 de rowald
FLORICA COLEGIUL 9
Florica Cherecheș bate câmpii cu grație! Evident că este regretabilă moartea tânărului subofițer dar să dai vina pe lipsa autostrăzilor este parcă prea mult! Dacă e așa ce drumurile naibii a făcut BOC? Peticul Câmpia Turzii-Gilău! De ce nu-l întreabă și pe Boc ce-a făcut cu banii? Să-l întrebe și pe Berceanu sau chiar pe Udrea! Pe ei de ce nu-i întreabă? Sau să-i întrebe pe prietenii americani de ce Bechtel a făcut ce a făcut! Și în eventualitatea unei guvernări peneliste prioritatea va fi tot legarea SIBIU-lui ( orașul number one al României! )de anumite localități și nicidecum a municipiului Oradea! Dar cu peticul Nădlac-Arad cum a fost? Nelu Iordache o fi vreun afacerist de stânga și nu știam eu? Cât de cât s-au mai mișcat lucrurile pe traseul Borș-Suplacu de Barcău! Deși INSUFICIENT, asta e clar! Până la urmă chiar aștept o guvernare de dreapta să văd ce lucruri mărețe se vor realiza!
Postat 31 Iulie 2015, 13:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON