URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2014, 17:02

Restructurarea Bolojan: Municipalitatea reduce încă 56 de posturi!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Primarul Ilie Bolojan pregăteşte un nou val de disponibilizări. Consiliul Local va lua marţi în discuţie reducerea organigramei municipalităţii cu încă 56 de posturi. "Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a aprobat noile organigrame ale Primăriei şi Poliţiei Locale, care urmează să fie aprobat în şedinţa ordinară a Consiliului Local", a anunţat luni Ilie Bolojan.

Edilul a spus că în urma restructurării celor două instituţii vor fi reduse 39 de posturi vacante şi vor fi disponibilizaţi 17 angajaţi. "Vor fi disponibilizaţi 5 angajaţi din Poliţia Locală şi 12 din Primărie. Printre aceştia din urmă se numără şapte angajaţi ai Direcţiei Juridice şi câte una sau două persoane din alte direcţii. La AIO şi ASCO, instituţii care au mai făcut disponibilizări, se vor reduce doar din posturile vacante", a declarat primarul.

Bolojan a explicat şi că disponibilizările se vor face în urma unor testări. "Vrem să evităm, pe cât posibil, situaţia de a fi daţi în judecată şi câştigaţi în instanţă. Dacă dintr-un birou, de exemplu, se reduce un post de jurist, iar acolo lucrează trei jurişti se va organiza o testare constrând în probă scrisă şi interviu", a spus edilul.

Potrivit primarului, disponibilizările care vor urma au ca scop reducerea cheltuielilor de personal ale municipalităţii, în contextul în care anul 2014 este unul de vârf de sarcină din punct de vedere al ratelor pe care le are de plătit oraşul şi al proiectelor europene la care trebuie să contribuie cu cofinanţări.

În urma disponibilizărilor care vor avea loc în perioada următoare, organigrama municipalităţii va cuprinde 290 de posturi, din care 32 de conducere şi 258 de execuţie, în vreme ce Poliţia Locală va număra 67 de posturi, din care 4 de conducere şi 63 de execuţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
azi
De ce vorbiti fara voi nenorocitilor dl.Stanciulescu Marin este o persoana remarcabila atat prin comportament cat si prin modul de a vorbi cu o persoana,si pe mine m-a amendat ! Am gresit am platit,nu este de vina politia pentru ca da amenzi caci noi gresim,el si ceilalti colegi isi fac datoria!
Postat 15 Ianuarie 2014, 11:32 de florin
azi
De ce vorbiti fara voi si pe mine ma amendat politia locala dl.Stanciulescu Marin si este o persoana remarcabila ,la comportament,la tinuta,la modul cum a vorbit,etc. Am gresit si am platit.
Postat 15 Ianuarie 2014, 11:22 de florin
Realitatea
Cel care a lasat un comentariu despre Stanciulescu,da despre Stanciulescu si NU STANCULESCU , incultule nici macar nu stii sa scrii un nume corect cat despre Diploma, esti foarte, foarte neinformat nu stiu cine te-a fraierit sa lasi acest comentariu este un frustrat si un incult, la fel ca si tine gunnoiule, informeaza-te mai intai si nu posta prostii. Nu sapa groapa altuia ca s-ar putea sa cazi tu in ea. Respectati legea si nu va amendeaza nimeni,politia nu este de vina ca nu respectati legea, civilizativa odata.
Postat 15 Ianuarie 2014, 09:41 de Adevarul
Obs
Gabi, vezi ca se scrie "intretinute" si nu "antretinute". Si virgula sta un pic fortat. In rest, ai dreptate.
Postat 14 Ianuarie 2014, 20:35 de Pt gabi
lumina
stanciulescu marin se numeste fostul portar de la fabrica de ulei care acum este politist(fara diploma de bacalaureat) si care fura ulei din fabrica cu baxurile
Postat 14 Ianuarie 2014, 18:54 de negru
vrajala
DAR PE PRASTIILE ALEA DIN PIRAMIDA NU LE DA AFARA ,AU NISTE AERE DE VEDETE ,ANALFABETE ANTRETINUTE CU PILE SI RELATII
Postat 14 Ianuarie 2014, 15:43 de gabi
de ce nu lasi comentariul?
Bihorele, dar de ce nu lasi comentariul sa apara? Trebuie sa cunoasca poporul, in politia locala oradea exista cea mai mare lepra umana - Stanculescu Marin, **** spurcata. afara cu stanculescu marin!
Postat 14 Ianuarie 2014, 11:36 de bihorele ?
Sa mai facem niste someri care sa voteze cu PNL!
Testul oral o sa fie cu martori sau tete-en-tete!
Postat 14 Ianuarie 2014, 10:39 de Zoom
vai,vai..
..era si timpul!Va rog nu-l uitati pe pol local ce a facut scandal la Vandana..Ce cauta asta la politia locala?Mai e unul care mansardeaza blocul de garsoniere vis a vis de casa mov pe Sovata!Sef de bloc,sef de santier,politist local-comunitar...Si cheama masina ce ridica auto pt toti vecinii lui..Cum il cheama pe politistul sef de bloc ce etajeaza-mansardeaza blocul de garsoniere?????
Postat 14 Ianuarie 2014, 08:15 de un vecin
Nea, ilie, dom. perfect, uite ce trebuia restructurat !
Uslamistii, cand nu mint prin vorbe, mint prin omisiune. In urma referendumului din 2011 s-a constatat ca populatia Oradiei a scazut sub 200.000 de locuitori. Drept urmare, numarul consilierilor locali trebuia redus de la 27 la 23, adica 4 trantori trebuiau sa plece, sa nu-i mai platim degeaba si fara temei legal. Art.29 din Legea 215/2001.De ,,restructurarea" consiliului local trebuia sa se ocupe perfectul, dar asta se ocupa de orice, numai de ce trebuie nu ! As fi preferat sa ramana cei 56 si sa plece 4 tantalai din consiliul local. Desi nu pare, ne-ar fi costat mult mai putin
Postat 14 Ianuarie 2014, 07:02 de DlGoe
Florin
Cei concediati vor ajunge probabil din nou la fostele regii autonome ca anterior. Reducere de ochii lumii. La regii insa vor fi nevoiti sa concedieze alti muncitori si nu TESA. Asta inseamna reducerea personalului din primarie.
Postat 13 Ianuarie 2014, 23:51 de Ion
si boolo ?
si pe superbolo cand il reducem ? sau el e deja redus, inca de la nastere ...
Postat 13 Ianuarie 2014, 17:31 de Romanul sictirit
INTERESANT !
Ilie Bolojan STIE ca-n urma testarilor cu pricina un numar de angajati nu vor corespunde...E o premiera mondiala in materie de selectie de personal.[Autorul japonez preferat in Primarie n-are nicio vina,niciun merit.]
Postat 13 Ianuarie 2014, 17:16 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON