URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2010, 13:01

RER Ecologic îndeamnă orădenii să reclame neregulile direct societăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi consideră demersul Primăriei de a ruga cetăţenii să apeleze la Direcţia Tehnică a instituţiei pentru sesizarea neregulilor legate de salubritate, ca unul "de bună credinţă", conducerea RER Ecologic Service recomandă clienţilor dialogul direct cu operatorul.

În cazul în care întâmpină vreo problemă în colectarea deşeurilor de către operator, cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze direct la numărul de telefon 0259/433.044. "Nu de alta, dar o comunicare directă reduce semnificativ timpul de rezolvare a problemelor semnalate şi numai aşa RER Ecologic Service va putea lua urgent măsurile adecvate în fiecare caz", spun reprezentanţii RER.

Operatorul de salubritate licenţiat în Oradea este dispus să intervină ori de câte ori i se cere, astfel încât să remedieze orice problemă semnalată de către clienţi. Însă pentru acest lucru, orădenii trebuie să dea toate informaţiile corecte cu privire la deşeurile neridicate, respectiv tipul acestora şi locul exact în care se află, astfel încât operatorul să trimită la faţa locului tipul de utilaj adecvat, care să facă acţiunea de colectare.

"Maşinile care colectează gunoiul menajer nu pot ridica, de exemplu, moloz sau deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice, ori piese de mobilier. Şi nici deşeurile vegetale rezultate din curăţatul spaţiilor verzi din jurul imobilelor nu pot fi ridicate de către autocompactoarele ce strâng deşeurile menajere", atrage atenţia operatorul de salubritate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sesizari
Noi, cetatenii acestui oras platim RER sa execute un serviciu public. Nu e treaba noastra sa le dam telefoane sa le spunem pe unde a ramas gunoi neridicat. Cu atat mai mult sa le descriem tipul de gunoi si locatia exacta. Se pare sa sunt cam "subtiri la nas" astia de la RER. In plus, Primaria are inspectori care au atributii de serviciu in acest sens. Zonele pubelelor ar trebui igienizate. Ca sa poti arunca gunoiul in pubela trebuie sa calci in toate mizeriile din jurul pubelelor.
Postat 19 Mai 2010, 02:12 de gunoierul de servici
www.obiectia.blogspot.com
o initiativa buna.. daca va curge cu reclamatii, vom putea spera si noi la un oras mai frumos..
Postat 18 Mai 2010, 14:37 de polo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON