URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2013, 12:15

Repus la şefia Direcţiei Agricole Bihor, PDL-istul Nicolae Hodişan se îndreaptă spre PC

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă surpriză în politica locală: printr-un ordin al Ministerului Agriculturii, Daniel Constantin, intrat în vigoare joi, 13 iunie, PDL-istul Nicolae Hodişan a fost repus pe funcţia de director executiv al Direcţiei Agricole Bihor, pe care a deţinut-o între 2009-2012.

În rotaţia cadrelor

Fost membru PNL şi PSD, Nicolae Hodişan a tras lozul câştigător al carierei în 2009 după ce a aderat la PDL, partid căruia îi datorează numirea ca director executiv al Direcţiei Agricole Bihor.

Postul şi l-a pierdut anul trecut în octombrie, când ministrul PC-ist al Agriculturii, Daniel Constantin, l-a detaşat pe aceeaşi funcţie la Bistriţa, în locul său de la Oradea numindu-l pe un alt PDL-ist, Ştefan Ioan, din Hunedoara.

De altfel, ambele detaşări au făcut parte dintr-o "rotaţie a cadrelor" prin care ministrul a sperat să-i determine pe directorii PDL-işti să demisioneze, astfel încât să nu rişte să fie dat în judecată, obligat să-i repună în funcţii şi să le achite salariile retroactiv.

La acea vreme, Hodişan a acceptat detaşarea la Bistriţa, dar o lună mai târziu, în noiembrie, sătul de navetă, a cerut mutarea pe o funcţie de execuţie la Oradea, cerere care i-a fost aprobată.

Discuţie decisivă

De joi, 13 iunie, Hodişan a fost repus însă în mod surprinzător pe funcţia de director executiv al Direcţiei Agricole Bihor, iar Ştefan Ioan a beneficiat şi el de o decizie similară, fiind repus pe postul de conducere de la Direcţia Agricolă Hunedoara.

Culmea e că Hodişan nici măcar n-a trebuit să dea în judecată Ministerul Agriculturii, totul rezolvându-se într-o discuţie cu "conducerea Ministerului". "N-am depus nicio cerere, ci aşa a decis domnul ministru Daniel Constantin, în urma unei discuţii pe care am avut-o la Bucureşti cu conducerea Ministerului, adică cu şeful de cabinet al domnului ministru şi cu alte persoane", a declarat Hodişan pentru BIHOREANUL.

Acesta a precizat că a fost numit provizoriu, pe şase luni, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului.

De la PDL la PC

Întrebat dacă mai este membru PDL, Hodişan a dat de înţeles că îşi negociază, de fapt, adeziunea la PC, formaţiunea condusă de ministrul Agriculturii. Motivul transferului? Subita nepotrivire de caracter cu viitorii foşti colegi din PDL, dar şi dorinţa sinceră de a contribui la aplicarea politicii Guvernului în materie de agricultură, obiectiv pentru care calitatea de membru PC ar fi ideală.

"Sincer să fiu, după alegerile parlamentare de anul trecut, am suferit o mare dezamăgire faţă de PDL, aşa că n-am mai activat în acest partd. Nici nu mi-am dat demisia oficial, că eu nu cred că o hârtie îi leagă pe oameni. Sigur, acum fiind într-o poziţie de conducere la o instituţie deconcentrată a Guvernului, va trebui să aplic politica agricolă a Guvernului, şi s-ar putea să mă îndrept spre PC Bihor, să nu fiu paralel, să zic aşa, cu ceea ce înseamnă politica guvernamentală", a declarat Hodişan.

Noul şef al Direcţiei Agricole pune în pericol agricultura bio. Citeşte de ce pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
tine curu ca vine pc ul
foarte competent nicu mancalar guta isi trimite catei prin piete si marketuri sa amendeze producatori cu diverse tertipuri si pe samsari nu ii poate controla vezi doamne ca nu intra in atributiile lor ce a facut cacatu asta cat a fost seful DAB ce realizari are ce caracter el are caracter traseist politic fuge dupa functii ca si curvele din pom in pom ce politician cred ca si acum mai are vaselina pe cur de cata p a primit mars de aici doctor de vaci ce esti.
Postat 16 Iunie 2013, 19:03 de bizgu
Pdl,,,
Urmeaza R Tarle si altii"
Postat 15 Iunie 2013, 16:55 de Pdl,,,,
competenta
Felicitari NIcu !!! nu-i baga in seama pe frustrati , cainii latra ursu merge :)
Postat 14 Iunie 2013, 23:28 de tranquilla
ha ha ha
P.S La nea Mang, el e dealeru de posturi !!!
Postat 14 Iunie 2013, 22:49 de Emilut din Germania
rusine
cat a costat postul?la cine ai dat banii,la bodea sau la ministru?
Postat 14 Iunie 2013, 22:11 de RISC
Bravooo
Sa spart furtunul cu PDL-isti!!! Oricum nu m- ai au nici un viitor.
Postat 14 Iunie 2013, 21:04 de Didi
MANG NU TE LASA ! CA TE LASAM NOI !
Cei cu ,,rezidurile'' fostului partid de ,,torturare a cetateanului'' in USL.! Mang ,nu te lasa da de nu te lasa-m noi !!
Postat 14 Iunie 2013, 19:29 de diplomat
Mincinos !
Auzi la el tupeu ! Nepotrivire de caracter cu colegii de la PDL ! Individ abject trebuie să fi dacă spui aşa ceva, după ce ai depus deja adeziunea la PC, iar conducerea conservatorilor ţi-a dat ţidula de susţinere politică cu care ai păşit pragul la Daniel Constantin. Ministrul nici nu avrut să te vadă, de scârbit ce a fost de situaţie, aşa că ai stat să primeşti numirea de la şeful de cabinet, ai ţinut-o de vorbă pe blonda care face cafele şi redactează actele cabinetului, respectiv cu jandarmul şi poliţistul de la poartă, care ţi-au spus şi cu o zi înainte dar şi cu o săptămână în urmă, că trebuie să stai la rând până primeşti programare la şeful de la resurse umane, sau cadre cum le ziceaţi voi pe vremuri.
Postat 14 Iunie 2013, 18:20 de Care
:)
Hodisan nu te bucura prea tare, cand nu ai sa te astepti te schimba Bodea iarasi, deocamdata esti pe sase luni si dupa.....
Postat 14 Iunie 2013, 14:38 de Carp
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON