URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2014, 19:04

Reprezentantul Comisiei Europene laudă modernizarea spitalelor publice din Oradea: "Este un model pentru întreaga ţară" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce a vizitat Cetatea Oradea, unde se desfăşoară ample lucrări de reabilitare finanţate cu fonduri europene în baza unui proiect al Primăriei, ambasadorul Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Filote, a vizitat şi Centrul Euroregional de Chirurgie Cardio-Vasculară Viva Anima din cadrul Spitalului Judeţean, inaugurat anul trecut, după o investiţie de 2 milioane euro finanţată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Hu-Ro, declarându-se impresionată de cele văzute.

Oficialul european l-a avut ca ghid pe managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp, care i-a prezentat secţia de Cardiologie, compusă din Centrul Viva Anima şi un compartiment de Terapie Intensivă Coronorieni, unde se fac din august 2013 toate tipurile de intervenţii cu două aparate angiograf, inclusiv operaţii de by-pass şi pace-maker, dar şi ultima achiziţie a Judeţeanului, un aparat de radiologie Discovery, unic în Europa de Est, caracterizat printr-o mobilitate totală a braţului şi mesei, precum şi prin faptul că poate fi comandat dintr-o încăpere alăturată celei de investigaţii, scutind personalul medical de supraexpuneri radiologice.

De asemenea, Carp i-a prezentat reprezentantului CE şi blocurile operatorii, aflate în modernizare, cinci din cele zece urmând să fie complet înnoite până la sfârşitul acestei toamne, tot datorită unui proiect de 2 milioane euro prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Hu-Ro.

În timpul vizitei prin spital, Angela Filote a vrut să afle câţi medici are unitatea şi s-a mirat aflând că, în loc să piardă medici, Judeţeanul reuşeşte să aducă specialişti chiar şi din străinătate, dar şi de faptul că sistemul sanitar public din Oradea reuşeşte să se modernizeze cu bani europeni într-un ritm accelerat.

"În multe locuri pe unde am fost oamenii sunt disperaţi, se plâng că nu au bani, aici văd că aţi găsit resurse. Aveţi întâlniri cu alţi manageri din ţară, să le împărtăşiţi din experienţa dvs?", l-a întrebat ea pe managerul Gheorghe Carp.

De altfel, la finele vizitei, Angela Filote şi-a reiterat impresiile pozitive: "Este un spital modern, chiar sugeram un transfer de expertiză către alte zone, pentru că dacă la Oradea se poate e clar că se poate şi în altă parte. Un lucru care m-a impresionat e că acest spital atrage doctori, nu pierde, şi cred că e un model de urmat. De aceea îi felicit pe toţi actorii implicaţi, pentru că e clar că există o implicare extraordinară şi la nivel local, şi la nivel transfrontalier", a spus reprezentantul Comisiei Europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Felicitari!
Domnule Adi Cris: FELICITARI! Ati dat un exemplu de bune practici fiind echipat cu "botosei" si halat ...pe santier...
Postat 06 Septembrie 2014, 10:34 de Adi Oradeanul
mea culpa
@oradean: AI DREPTATE! Doar ca atunci chiar credeam in el!
Postat 06 Septembrie 2014, 09:52 de TDS
tds si amicul bolojan
Vezi tu stimabile TDS CE OM FARA CARACTER POTI SA FII?IN CAMPANIE CAND ITI SPUNEAM DE ACEST" BOLOVAN " CA LOCUL LUI E LA AJUTATOARE LA TILEAGD,ACOLO UNDE DE FAPT A LUCRAT!DAR S-AU GASIT CATIVA"DESTEPTI" SA-L FACA MARE PE UN OM DE NIMIC!ACUM I-L CRITICI SI I-L FACI IN TOT IN FELUL DAR ATUNCI ERAI IN STARE SA BAGI MANA IN FOC PENTRU INDIVID!TE-AI ARSSS?Wow
Postat 05 Septembrie 2014, 22:01 de oradean
precautie
Nu va ambalati prea tare! Filote a laudat si Cetatea din Alba Iulia(la fel cum a facut-o si la Oradea). Iar daca s-a aratat entuziasmata de modernizarea spitalelor din Oradea sa ne imaginam cum sunt cele din tara? Sa nu uitam ca tot ea a declarat recent ca generalizarea CORUPTIEI risca sa cangreneze Romania! Dar cum la Oradea bantuie doar fecioare neprihanite, e clar ca iesim din cercul suspectilor! Totusi va recomand un articol intitulat Spalarea banilor: sistem de groaza! Il gasiti pe Huffington Post.de iar unul dintre personaje este Gheorghe Iaciu, actionar majoritar IMPACT, adica cel cu care Bolojan a semnat o TRANZACTIE urat mirositoare! Wow, Bolojan a semnat cu cineva care spala bani? Hmmm!
Postat 05 Septembrie 2014, 20:10 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON