URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2011, 09:46

Remorcă încărcată cu carne de porc de peste 140.000 lei, descoperită la Palota

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O remorcă de TIR încărcată cu carne de porc şi ascunsă în localitatea Palota a fost descoperită, joi, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, într-o acţiune comună cu Garda Financiară şi inspectorii Serviciului de Igienă şi Epidemiologie Veterinară din cadrul DSVSA Bihor, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Remorca în care se afla 14.637,5 kg de carne de porc era ascunsă de câteva zile în incinta Complexului zootehnic Palota şi aparţine unei firme de transport din municipiul Satu Mare. Audiat de poliţişti, administratorul societăţii a pretins că nu-i cunoaşte pe proprietarii mărfii, fiind angajat de un intermediar care i-a cerut să parcheze vehicolul în locul unde acesta a şi fost găsit.

"Pentru marfa în valoare totală de 146.637,15 lei, societatea transportatoare nu a putut prezenta documente de provenienţă sau de transport", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Din investigaţii a mai reieşit că întreaga cantitate de carne a fost achiziţionată din Spania, însă fără factură, şi a fost preluată de firma sătmăreană care a introdus-o în ţară în lipsa vreunui document însoţitor.

"Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenientă nu este dovedită. Se fac cercetări pentru identificarea destinatarului mărfii şi tragerea acestuia la răspundere", a mai arătat inspectorul principal Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
”Epoca portocalie.” Ep. Aşa Epocă, aşa ”Vamă” şi zootehnie!
I. ”Din investigaţii a mai reieşit că întreaga cantitate de carne a fost achiziţionată din Spania, însă fără factură, şi a fost preluată de firma sătmăreană care a introdus-o în ţară în lipsa vreunui document însoţitor.” 1. Cum a putut ieşi TIR-ul din Spania? II.”...Se fac cercetări pentru identificarea destinatarului mărfii şi tragerea acestuia la răspundere" 1. Un inspector competent din cadrul Serviciului de Igienă şi Epidemiologie Veterinară = un bun specialist şi în procedura de trasabilitate. Carnea achiziţionată din Spania (comerţ intracomunitar), a trecut şi prin alte ţări/vămi. III. În loc de (unele) concluzii: 1. Întrebare pentru actualii guvernanţi: Şi pe vremea când ISCIP Palata era condusă de dr. Hirţe şi ”Comtim” Timiş ”duduia” din plin, se aduceau semicarcase de porc din Spania? 2. Dlor senatori Mang şi Popa: Sper ca viitorii guvernanţi să nu mai neglijeze (şi) sectorul zootehnic românesc.
Postat 06 Februarie 2011, 16:12 de stefan
pai daca e PDL deabia asteapta BASE
sa i prinda pe cei din TRANSEE, asa se fac banii fratiilor si sa nu mai aderi la un partid cu un asemenea tun, din 10 date le dai si lor 5 :))
Postat 05 Februarie 2011, 19:58 de upssss
ce fraieri
Auzi ce fraieri,era la Paalota si nu stiu a cui este marfa.Poate Pazuric nu mai creste porci si creste struti mai nou.Este simpla treaba.Porcii sunt de la Pazuric si destinatia este Unicarm Satu Mare.Ce greu e sa ganditi putin si sa inchideti una din marile filiere de evaziune din Romania.Cred ca trebuia confiscata marfa,remorca TIR si arestat patronul firmei unde s-a gasit marfa ca asa se duce lupta cu coruptia.De fapt se aresteaza numai la TV si din opzitie,iar pazuric e PDL
Postat 05 Februarie 2011, 16:57 de tero
se face evaziune in prostie la combustibil
finantele ar trebui ca toti (persoane fizi si persoane juridice ) posesorii de autoutilitare si autoturiseme sa depuna anual Kilometri parcursi la masini sa vada evaziune reala de la plata accizelor de catre furnizori, se sacrifica o ramaura ca sa prospere alta ramura, tot asa inainte, praf in ochii ! pe mine ma uimeste de ce sa intri in ROMANIA fara acte, de ce? hai sa fim seriosi e tot o forma de spaga prin PREMII? MODA se schimba:))
Postat 05 Februarie 2011, 10:52 de da praf in ochii
in tot raul e si un bine
la ce marfa se confisca sper sa asigure in 2011 amenzi date pe drept din partea autoritatiilor nu sa se mai faca abuzuri ca in anii precedenti amenda minima fiind obligatorie, unde se va vinde marfa? asta e important pentru noi cetatenii , mai sunt pe piata destui banii la negru din cata coruptie EXISTA doar satul nu are fonduri, FELICITARI!
Postat 05 Februarie 2011, 10:26 de cetateanul roman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON