URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2015, 14:09

Referendumul pentru unificarea Oradiei cu Sînmartinul se reia pe 14 iunie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După eşecul scrutinului de duminică, privind unificarea Oradiei cu Sînmartinul, cauzat de faptul că orădenii nu s-au prezentat în număr suficient la urne, Primăria Oradea reia referendumul luna viitoare. Anunţul a fost făcut luni, într-o conferinţă de presă în care a analizat situaţia votului, de primarul Ilie Bolojan.

„Peste 36.000 de orădeni au mers la vot şi au votat masiv în favoarea unificării. Cei absenţi nu ştim dacă sunt împotrivă, nu sunt interesaţi sau nu au fost informaţi. (...) Având în vedere că locuitorii din Sînmartin s-au pronunţat favorabil unificării, respectiv că în municipiul Oradea, în ciuda unui vot masiv pentru, nu a fost atins pragul pentru validare, voi propune organizarea unui nou referendum, astfel încât pe 14 iunie orădenii să se mai pronunţe încă o dată", a spus edilul.

Potrivit acestuia, rezultatul votului din Sînmartin, unde referendumul a fost validat prin prezenţă, rămâne valabil. Adică, sînmărtinenii nu vor mai trebui să se prezinte încă o dată la vot.

„Referendumul se va organiza numai în Oradea. Vom cere clarificări de la Autoritatea Electorală Permanentă, astfel încât să oferim orădenilor încă o dată posibilitatea să voteze. (...) Nu există o prevedere legislativă care să spună că referendumul trebuie organizat simultan, dar nu putem trimite spre validare documentele referendumului dacă nu îndeplineşte pragul de 30% în ambele localităţi”, a mai arătat edilul.

Bolojan a mai afirmat că îşi asumă o parte din vină pentru eşecul scrutinului din Oradea, apreciind că trebuia o mai bună informare a cetăţenilor. O mai bună explicare a motivelor unificării ar fi convins mult mai mulţi locuitori ai oraşului de pe Criş să se prezinte la vot, a opinat el.

Pimarul a subliniat şi că bugetul oraşului nu va fi îngreunat de următorul scrutin. „Nu vom mai suporta nicio cheltuială. Reprezentanţii partidelor din secţiile de votare nu vor mai fi plătiţi, nu vom mai face nicio cheltuială cu publicitatea, vom modifica doar data referendumului pe materialele de campanie”, a declarat Bolojan.

„Cu o campanie de informare suplimentară, orădenii trebuie să se pronunţe o dată pentru totdeauna faţă de acest proces. Dacă acest referendum nu va trece, în mod definitiv acest subiect este încheiat", a precizat Bolojan.

Citiţi pe această temă articolele:

Referendum: Cea mai slabă prezenţă s-a înregistrat în cartierele Episcopia, Podgoria şi Velenţa

După eşecul referendumului, Mang spune că unificarea este „o idee bună”, doar momentul nu

DA covârşitor: 95,83% dintre orădenii care au mers la vot au aprobat unirea cu Sînmartinul

În vreme ce orădenii nu s-au prezentat la vot, locuitorii din Sînmartin au votat DA la referendum

Unirea a căzut! Referendumul va fi invalidat din cauza prezenţei la urne de sub 30% în Oradea (VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
58 Comentarii
Pe ultima suta de metri am intrat si in zona trivialului din presa scrisa. Aceste vorbe ... insa nu reprezinta oradenii si aceasta exprimarea nu este proprie celor 80% !
Dispar postarile incomode,neconforme ? Punct si de la capat.Platformele virtuale ,cum este si cea de fata ,sunt spatii de feedbak al cetatenilor la actiunile autoritatilor, reflecta opinia necenzurata a oradenilor exprimata rapid , direct si s-ar impune mai eficient decat audientele sau dezbaterile publice.Chiar mai mult ,exista posibilitatea de a fi luat " pulsul"prin reactiile celorlalti participanti .Nu-mi explic care oradean poate sa fie deranjat de o parere a altui concitadin care se exprima legat de niste organe sau exponentii lor.Cum poti sa fii atacat, jignit si injurat ,ca la usa cortului de un alt oradean " de bine " pentru ca pozitia ta nu este in asentimentul unei institutii precum primaria sau primarul ? Aceste persoane" de bine "... propaganda "pro" Bolojan sau .... orice intreprinde primaria , ce nu-si dezvaluie identitatea din motive ce ne sunt binecunoscute , ataca din pozitia " viteazului " anonim repetand obsesiv aceleasi texte ipocrite cu iz de spalare de creieri : " nu vor dezvoltarea urbei ! ", " niste tarani, puturosi, burtosi,leniosi ! ", "fac jocul partidelor :UDMR,PSD,PDL !"Ce oradean ,de bun simt,este deranjat de o alta opinie,cand aceasta este personala si este adresata cu tinta,cu subiect si predicat ? Cu regret constat ca locul unor confruntari de idei a fost ocupat de cu totul alt soi de manifestare de catre " corpul propagandei primariei " , activisti " zelosi in slujba primarului care prin aceste exprimari il demonetizeaza in si mai mare masura pe Bolojan.Revin si arat ca in conditiile in care primarul Bolojan nu este nici pe departe garantul unei bune gestionari ale tuturor avantajelor pe care le-ar putea oferi o unificare cu Sanmartinul ( avantaje de ale caror realitate nu suntem edificati ) ne abtinem in continuare. Dorinta de unificare va veni la momentul oportun de jos in sus si nicidecum sub aceasta administratie indoielnica.
Postat 23 Mai 2015, 11:56 de platona
wtf is wrong with you people
Referendumul nu are legătură cu politica, ci doar cu viața și viitorul orădenilor. Nu mă interesează dacă Bolojan are un harem de femei în dormitor sau dacă este fan Elton John sau George Michael și cu atât mai puțin nu mă interesează din ce partid face parte. Știu doar că avem un primar care are curajul să demareze proiecte mari și importante pentru comunitate și pentru acest fapt el trebuie sprijinit. Trebuie să fii rău voitor sau un îndoctrinat ce trâiește o realitate paralelă, indusă de partid, ca să nu vezi schimbările în bine ce au loc în Oradea. E foarte ușor să arunci cu noroi... și poți găsi 1000 de motive pentru a nu face sau a nu fi de acord cu ceva, mai greu e să faci ceva constructiv și să ieși din mocirla în care iți târăști jalnica existență.
Postat 20 Mai 2015, 08:33 de info41life
Aceeasi MARIE cu alta palarie: mai Animalule,mai Golalule !;versus -mai puturosilor,leniosi si prosti
Punct si de la capat. Dezvoltarea si ascensiunea unei comunitati poate fi infaptuita doar de personalitati cu o inalta tinuta morala , un puternic simt civic,si ravna profesionala - de asemenea oameni are nevoie Oradea , nu de gainari si vandali cu idei fixe lipsiti de respectul fata de propria familie.V-ati abandonat copii si sotia . Nabadaile dvs. amoroase nu sunt un exemplu de urmat si reflecta caracterul de care dati dovada. Va manifestati ca si peronajul de trista amintire care i-a etichetat pe opozantii ideilor dvs.paranoice - Animalule,Golani, facandu-i pe oradenii care v-au ignorat - puturosi , prosti si lenesi.Astfel,nu-mi inspirati increderea respectarii votului meu,deci voi IGNORA si de aceasta data incrancenarea de a vota asa cum vreti.Aseara la "prietena " TV Digi24,in emisiunea Vocile Bihorului nu ati reusit sa dezvoltati "binefacerile" si prosperitatea locuitorilor oradeni si sanmartineni,atat de clamata altfel.Totul se preconizeaza a fi in viitor,vom avea,se va face,rabdare.... este plin podul cu promisiunile dvs.,nerealizate pentru noi oradenii,ca utilitate si necesitate imediata.Canalizarea imobilelor din zona vaii Pasteur/Paris nici pana azi nu este rezolvata. Spitalul Judetean ,blocurile din zona spitalului deverseaza in continuare apa menajera in parauui Paris sub obladuirea APM Oreadea ,ABA Crisuri si a Garzii de Mediu. Ati initiat un Proiect cu accesare Frauduloasa impreuna cu dir.Pasztor Sandor de la ABA Crisuri,care nu rezolva nici pe departe preoblema depoluarii acestui parau, proiect sanctionat prin blocarea lui de care Miniusterul Fondurilor Europene ca necorespunzator.Urmeaza verificari si din partea Curtii de Contuyri Europene precum si OLAF.Aceste sunt realizarile Dvs,proiecte facute pe genunchi,fara avizele si autorizatiile necesaare,apoi fuserite pentru a fi gata latimp si a va inalta ode si multumiri pentru ravna si interesul manifestat pentru binele obstii,pentru "dezvoltare si prosperitate ".Aceste cuvinte,rostite de dvs.si-au pirdut de mult consistenta .
Postat 13 Mai 2015, 13:26 de platona
@valhalla-asgard
doamne ce imi e dat sa citesc! 1. sunt foarte pregatit sa platesc. cine vine dupa bani? cine imi face favoarea si ma cheama in judecata? tu, partidul liberal sau dl bolojan? 2. de 25 de ani astept schimbare in bine promisa. de atata asteptare si speranta s-a ofilit asa ca da ai mare dreptate ma asteapta vremuri grele, fara speranta 3. inca astept raspunsul la intrebarea mea 4. aici am sa pun capat monologurilor din "discutia" noastra. cred ca am reusit sa imi dau seama cine esti asa ca alte postari ar fi inutile. pa!
Postat 13 Mai 2015, 08:34 de unoradean
Felicitari..
...Roger,ai dreptate!Numai ca nea Ilie cu ciracii sai nu pricepe ca Oradia a spus NU visului sau tamp!Un referendum sa vedem cit la suta mai crede in Ilie birtinutz pe cind??????????
Postat 13 Mai 2015, 06:57 de grigore
@acesta
Vezi ca stii sa vorbesti si civilizat fara sa jignesti o natiune intreaga pt frustrarile tale. Ti-am explicat clar cum sta treaba.
Postat 13 Mai 2015, 00:10 de Valhalla-Asgard
TREBUIE
din toate punctele de vedere.. trebuie sa ne unim daca vrem sa dezvoltam orasul asa cum trebuie. nu e totul perfect si roz.. nu va fi rai imediat dupa.. dar trebuie!
Postat 12 Mai 2015, 21:47 de acesta
motive solide, tot noi platim curiozitatea/ambitia primarului
al doilea tur va fi platit tot din banii nostri, din impozite?! nu am fost destul de clari prima data?! cand va creste salariul mediu pe bihor si nu vom mai avea cele mai multe salarii minime din tara, ne vom gandi sa ne extindem interesele in felix. pana atunci, avem nevoie de motive solide sa credem ca asta e o idee buna. nu ma convinge ideea ca transportul va costa tot 70 lei ca sa ajungi in felix, cand intrarea la apollo costa 25 lei/pers, pt ca efectiv nu ne tine portofelul pt astfel de deplasari.
Postat 12 Mai 2015, 21:34 de roger
cine conduce familia vs orasul
bolo, nu ai inteles ca avem alte planuri mai importante decat unirea cu sanmartinul?! efectiv nu ne intereseaza, de asta nu am mers si nu vom merge la vot! plus ca nu ai reusit sa ne convingi de ce ar fi mai bine sa fie lipite cele 2 localitati. ce planuri de dezvoltare ai? ai zis ca vrei sa tai padurea de la felix, ca sa o pastrezi cea de la biharia. trebuie sa intelegi domnule primar ca in momentul in care ai ales divortul, cariera politica s-a dus pe apa sambetei. daca nu stii si nu poti sa ai grja de o familie, ce pretentii sa ai sa conduci un oras. familia reprezinta stalpul societatii si este o valoare maxima in politica.
Postat 12 Mai 2015, 21:30 de roger
@Valhalla-Asgard
copile... esti incurabil. eu nu mai am ce sa zic petnru ca ar insemna sa iti dau apa la moara. daca asta ai inteles tu din comentariile mele.. imi pare rau de tine..
Postat 12 Mai 2015, 21:11 de acesta
@acesta
Magarule, i-ai culpabilizat pe romani ca nu s-au dus la vot "treaba tipic romaneasca", cand in realitate ei sunt cei care au votat in majoritate pt aceasta unificare in vreme ce ungurii separatisti, izolationisti, retrograzi au spus din capul locului votantilor unguri sa nu se prezinte la referendum astfel incat acesta sa cada datorita absenteismului. Repet, data viitoare sau urmatoarele, referendumul va intrunii conditiile legale pt unificare.
Postat 12 Mai 2015, 20:23 de Valhalla-Asgard
@unoradean
I-ai jignit pe toti cei care voteaza "DA" la referendum! Pretinzi ca cei care voteaza "DA", nu au discernamant!!!! Adica, dupa tine, vreo cateva zeci de mii de oradeni sunt oameni fara discernamant: "in momentul intrunirii conditiei minime de participare atunci rezultatul va fi DA. si nu va fi pentru ca votanti au gandit ce au votat ci pentru ca asa a zis bolo si aparatul de manipulare". Lucruri extrem de grave. Calomnii si jigniri !!!! Va trebui sa inveti sa numai jignesti pe nimeni. Pt asta trebuie sa platesti !!!!! Primarul Bolojan are "aparat de manipulare" ?!? Asta inseamna ca primarul foloseste metode anticonstitutionale, impotriva principiilor statului de drept. ESTE DE O GRAVITATE EXTREMA !!!!!! Tipule, te asteapta vremuri grele !!!!!!!
Postat 12 Mai 2015, 20:14 de Valhalla-Asgard
@asta cu judecata
Foarte bine! Nu stiu cine esti dar pregateste-te sa platesti! L-ai acuzat pe pe primarul Bolojan ca are "aparat de manipulare", ceea ce e foarte grav. La fel de grav este si faptul ca i-ai jignit pe cei care nu voteaza asa cum ai vrea tu " toti incultii au drept de vot. asa ca singurul mod prin care reusesc sa blochez aceasta unire este absenta pentru ca in momentul intrunirii conditiei minime de participare atunci rezultatul va fi DA. si nu va fi pentru ca votanti au gandit ce au votat ci pentru ca asa a zis bolo si aparatul de manipulare". E FOARTE GRAV !
Postat 12 Mai 2015, 20:01 de Valhalla-Asgard
@valhalla-asgard
am o intrebare catre tine "domnule", cui ii este adresat comentariul postat la ora 17:17? deoarece eu, cosmin alias unoradea sunt o persoana iar "acesta" e alta persoana. si as vrea sa te gandesti bine deoarece daca imi este adresat si ai avut curajul sa oferi o adresa de email corecta nu creata doar pentru postari jignitoare sa sti ca ai o mare sansa de a plati pentru acele vorbe. da da, vorbesc de judecata. trebuie sa invatati odata ca nu poti arunca cu noroi fara sa platesti
Postat 12 Mai 2015, 18:42 de unoradean
@Valhalla-Asgard
tu ai probleme serioase..am fost de la inceput pro unire si sunt in continuare. daca tu ai inteles din mesajele mele ca sunt impotriva atunci esti serios certat cu logica si cu limba romana..
Postat 12 Mai 2015, 18:07 de acesta
Oradea
Referendumul pt unificare va avea rezultat pozitiv data viitoare.
Postat 12 Mai 2015, 17:36 de Control_Room
@acesta(unoradean)
Bai, dobitocule, esti un ungur separatist, izplationist frana sociala, retrograda. Voi si Mang, un escroc dovedit de "n" ori, va opuneti unificarii, dezvoltarii si progresului. Romanii, care nu au reusit sa mearga la votare duminica se vor duce data viitoare sau in urmatoarele. Ai inteles, hahalera, ca unificarea se va realiza oricum si din cauza asta ai inceput sa injuri, nemernicule.
Postat 12 Mai 2015, 17:17 de Valhalla-Asgard
@Valhalla-Asgard
ce dobitoc. nu sunt maghiar dar si daca as fi .. sa pui cei 80% din oameni ce nu s-au prezentat pe seama maghiarilor.. arata cat de putin gandesti..
Postat 12 Mai 2015, 17:00 de acesta
ungurii, "au predicat" in stanga si in dreapta sa nu se mearga la vot.
ungurilor le-au iesit doar pe jumatate socotelile pt ca data viitoare sau in urmatoarele, referendumul va avea rezultat pozitiv si unificarea se va realiza.
Postat 12 Mai 2015, 16:49 de Valhalla-Asgard
@acesta(un oradean)
Bai, strofocatule, ai facut deja un atac de panica. Unirea oricum se va realiza, dar tu tipic unguresc... esti o frana retrograda. ungurii,si tiganii nu au iesit la vot, ESCROCULE !
Postat 12 Mai 2015, 16:42 de Valhalla-Asgard
Votati
Votati ce va dicteaza creierul. dar votati..practica asta romanesca de a nu merge si de a nu face nimic .. de a sta pasiv si a comenta apoi tot ce se intampla in societate. vad multi mai jos caer stiu fiecare om in parte ce a facut, cand, cu cine.. toti au informatii dar nu spun de unde.. nu va mai luati dupa toti si toate si nu mai aduceti problema uniri pana la aceste detalii marunte. Eu votez pentru unire. voi, votati cum doriti dar votati.
Postat 12 Mai 2015, 16:36 de acesta
acesta
uimitor cati oameni mici sunt pe aici. cati cunoscatori intr-ale economiei si ale problemelor administrative. niste tarani de oras , complet neinformati.. dar care , tipic romanesc, stiu totul. pacat ca un oras frumos ca Oradea are parte de asemenea scursuri inutile. Mare pacat!
Postat 12 Mai 2015, 16:26 de acesta
@vlad_oradea
""" Iesiti toti anti-bolojan, sa fie 60-70% prezenta si sa fie 50%+1 cu NU si ii inchideti gura.Sunteti ca psdii, va bucurati pentru nereusita unui partid/individ chiar daca orasul/tara are de suferit, sunteti penibili. """ sti care e problema? problema e ca a iesit iliescu de 3 ori presedinte iar basescu de 2. asta arata ca sunt ata de multi naivi in tara incat daca le povestesti frumos ies la vot si voteazza dupa cum le-ai cantat. nu depun un minim de efort pentru informare. cum s-ar zice toti incultii au drept de vot. asa ca singurul mod prin care reusesc sa blochez aceasta unire este absenta pentru ca in momentul intrunirii conditiei minime de participare atunci rezultatul va fi DA. si nu va fi pentru ca votanti au gandit ce au votat ci pentru ca asa a zis bolo si aparatul de manipulare. am mai spus: veniti cu cifre nu doar cu: o sa avem crestere economica, ne putem inscrie la mai multi bani etc. nu domnule nu! vino ci cifre, planuri studi si arata-mi cum vrei sa ma ajuti
Postat 12 Mai 2015, 14:54 de unoradean
si stai ca uitai ...
cand repetam aveloparea blocurilor? cand va fi finalizat acel imens parc de pe liszt ferenc? (ca acum e departe de ce promisesi in campanie) cand frezam si asfaltam leonardo da vinci? trecura si aici vreo 3 ani de la promisiune!!! pe cand un oraselul copiilor si in nufarul? pe cand astupam si noi gropile ca la manual? am doua exemple in apropierea blocului ce stau asa de 15 ani si mai rau e ca in iarna fusese avarie la punctul termic, au venit au spart au acoperit si asfaltat dar asa cum era adica tot cu denivelare de vreo 17 cm ce sa spun au "readus carosabilul la stadiul initial" da de reteaua de apa si termoficare nimic? s-a finalizat modernizarea? probabil ca a platit sanmartinul datoria catre cao si s-a rezolvat iar cet-ul a fost scos din insolventa si acum avem bani sa le facem strazile si saracilor oameni bogati ce nu isi permit sa locuiasca decat vile si pensiuni incalzite cu apa termala si piscine umplute gratis de cao sa ma scuze cei din satele arondate comunei ca i-am bagat oarecum in aceeasi oala. ei sunt propabil singurii care ar merita ajutati. iar daca vrei sa ma convingi vino cu date concrete nu cu povesti ca nu sunt un roman banal. nu mai cred in povesti de pe la 8 ani
Postat 12 Mai 2015, 14:31 de unoradean
deci baieti, repetam pana ne iese! ati inteles?!
deci nea bolojan, personal sunt multumit ( chiar foarte multumit) de cum se dezvolta orasul sub a ta domnie; dar trebuie sa te intreb: e musai sa ne unim??? daca e musai nu mai fa nene referendum ci vorbeste pe la bucuresti sa faca o unire cu forta. da cu forta pentru ca nu te prea intereseaza ce vrem noi in chestunea asta. trebuie sa sti ca si lipsa la vot e un raspuns iar acel raspuns e un NU cat casa poporului. altfel repetam pana iese cum trebuie
Postat 12 Mai 2015, 14:09 de unoradean
ESTE FOARTE CREDIBIL SONDAJUL! NU?
La ora 13:02 votasera inca 1876 de sustinatori (in 17 minute)
Postat 12 Mai 2015, 13:05 de eutanasiu
SONDAJ
Azi, intre ora 12:00 si ora 12:45, la sondajul de opinie privind referendumul, ADMINISTRATORUL site-ului a votat in favoarea unificarii de 2264 de ori.Seamana a manipulare. In cazul vostru se poate scrie si cu cratima.
Postat 12 Mai 2015, 12:52 de eutanasiu
NU VA PANICATI nici unii nici altii (mai ales adversarii unificarii).
Unificarea se va realiza. Referendumul trebuie organizat saptamanal. Facem repetii pana cand iese. Repetitia este mama invataturii.
Postat 12 Mai 2015, 12:51 de Valhalla-Asgard
sa nu indrazniti sa ne faceti lenesi si prosti
Nici macar niste statii de autobuz ca lumea nu avem in Oradea, o placa batuta pe stalp , asta e toata statia.Ati mutat statia terminus pt.autobuzul 12 unde ati vrut voi, atunci nu ne-ati intrebat. Populatia din satele astea, cu referendum e cam inapoiata, multi asistati social, nu faci din ei oraseni in zece secole, tot tarani raman.De aceea nu am fost la referendum.
Postat 12 Mai 2015, 11:27 de User anonimizat
?????????????????????
Chiar nu mai exista niciun medic pentru acest vizionar extraterestru?Da,mergem la vot votam..NUUUUUUUUUUUUUU-NUUUUUUUUUUU-NUUUUUUUUUUUUUUU!Ce zici nea Ilie?Te oftici???????
Postat 12 Mai 2015, 11:14 de grigore
Ti se rupe in paispe
Daca ar fi un primar vizionar ar propune un referendum de fuziune cu E60 (DN 1). Asa am putea sa-i anexam pe toti riveranii dupa nevoi si caz. Inevitabil am ajunge si la Birtin. Ce zici Bolojan?
Postat 12 Mai 2015, 11:04 de eutanasiu
FEUDA
O chemare nouă-n Oradea răsună/REFERENDUM-uri în fiecare lună!/Hei, hei, hei, hei, IOBAGII MEI/Oradea-i feuda mea/Nu face cine ce vrea/ Faceți doar ce vreau eu/Pentru că-s STĂPÂNUL-ZEU!/Nu iese a doua oară/Repetăm că doară doară/Va ieși precum spun eu/Că-s de bază-n peneleu/Știu că nu am prea mult tact/Dar sunt primar de...impact!
Postat 12 Mai 2015, 10:17 de TDS
Iesiti la vot
Dragi concetateni...iesiti la vot indiferent de opinia voastra.Incercati sa va ganditi si la viitorul copiilor nostri.Daca nu mergeti la vot sa nu va mai plangeti.Ne meritam soarta.
Postat 12 Mai 2015, 08:52 de delmar
RUSINE
SE VA REPETA DE ATATEA ORI (intr-un fel sau altul) ACEST "REFERENDUM",PANA "SE VA VOTA " PENTRU MAREA UNIRE ORADEA-SANMATIN !! INDIFERENT CAT COSTA,SI INDIFERENT CE VOR LOCUITORII DIN ORADEA/SANMARTIN !
Postat 12 Mai 2015, 07:36 de Citizen
Esec
Pana cand se vor gandi si ceilalti 80% de oradeni ca ar fi mai bine ca Oradea sa fie mai mare, va trebui sa ne unim si cu Osorheiul, Scadatul, etc, pana la Alesd ca sa fim vro doua sute de mii "tăţi cu tătu'".
Postat 12 Mai 2015, 05:34 de Control_Room
vot democratic
@tds daca un timpit iti zice sa te arunci de la etajul 8, nu o faci, ca e psd,pnl,pdl,iohanis,ponta,bolojan. Chestia asta am invatat-o cand eram de vreo 6-7 ani asa.Democratie nu se face prin neprezentare la vot, intelege odata omule. Fiind pasiv incurajezi niste lupi de orice culoare politica sa intre in stana cu oi si sa faca macel. Repet iesiti si votati NU daca asta va este optiunea.
Postat 12 Mai 2015, 00:15 de vlad_oradea
BOICOT
@vlad_oradea: NU, NU, NU! PNL(prin PDL)ne-a invatat in 2012 ca REFERENDUM-urile se pot BOICOTA! Cu SUCCESURI CHIAR! Asa ca BOICOTEZ! Nu ma abat cu nici un cm de la linia trasata de PNL!
Postat 11 Mai 2015, 23:57 de TDS
Nici o luna ..fara un referendum !
De la Bolojan citire : se preconizeaza pentru Sanmartin, Baile Felix si 1 Mai, realizarea unor proiecte marete - piste pentru biciclete, piste de alergare,Aquapark-uri,terenuri de sport,terenuri de joaca,spatii verzii.Vom fi nevoiti sa procedam insa si la cateva exproprieri,in functie de amplasarea obiectivelor amintite . Este vorba de 10 pensiuni,14 vile si 25 de case si anexe gospodaresti.Despagubirile vor fi negociate si asigurate de serviciul Primariei Oradea, AIO prin dir. nostru de mare caracter si de voie buna, Cristian Popescu,asa precum s-a procedat si in Oradea.Exproprierile, nu au fost introduse in protocolul de unificare dintr-o regretabila eroare.Ne-o asumam . Pentru cei nemultumiti,va spun de pe acum : URA SI LA GARA. Toate acestea,numai si numai pentru dezvoltarea urbei si prosperitatea dvs.Este sansa vietii Dvs.Nici o luna fara un referendum ! Aveti incredere in noi, prietenii stiu de ce ! Bergenbier,pardon Bolojan.
Postat 11 Mai 2015, 23:51 de platona
Intelegeti odata
Intelegeti odata ca nu vrem mizeria voastra de unificare. Pomeni electorale fara valoare juridica si fara vreo argumentare solida. Votati NU unirii mincinoase!
Postat 11 Mai 2015, 22:14 de cartisalex
Propaganda pro Bolojan....pe locuri,fiti gata,START !
Propaganda Pro Bolojan,pro proiecte frauduloase,fara utilitate publica imediata,fara avize si autorizatii conforme legilor din Romania si UE.... la atac,muscati din orice pozitie,asa nu mai merge.Cu Bolojan inainttteeeeeeeee !!!!!!!!! Dezvoltarea si ascensiunea unei comunitati poate fi infaptuita doar de personalitati cu o inalta tinuta morala , un puternic simt civic,si ravna profesionala - de asemenea oameni are nevoie Oradea , nu de gainari si vandali cu idei fixe lipsiti de respectul fata de propria familie.Despre ce vorbim d-le Bolojan ?Cand nu-ti poti gestiona familia ta,ce sa mai vorbim de o comunitate .SIMPLU,nu ? De ce ii faceti prosti pe concetatenii Dvs?De ce ii faceti lenesi pe concetatenii Dvs ? Faptul ca cei multi au refuzat sa inghita sloganurile manipulatoare va supara ? E o palma pe obraz ca ati fost ignorat.Referendum de fuziune la anul,cu un alt primar.Ce-i cu graba asta ?
Postat 11 Mai 2015, 22:11 de platona
Simplu
Nu e vorba de politica ci de existenta unui oras, daca nu poti sa dovedesti ca esti important esti tratat ca un oras de rangul doi sau trei. Vrei sa atragi fonduri trebuie sa spui cine esti. Din pacate in Oradea s-au mutat pre multi fara sa stie ce inseamna oras. Primaru, cu bune cu rele poate dovedi ca a devenit orasean. Voi cei multi care nu v-ati prezentat la vot, indiferent de votul pe care l-ati fi dat, cum puteti dovedi ca va pasa de orasul vostru ?
Postat 11 Mai 2015, 21:52 de UrbanOradea
Oradea Mare
@tds, @platona, dupa logica voastra un procent de 95% din cei prezenti la vot inseamna ca orasul nu doreste fuziunea? Sau inseamna ca pe oradeni nu ii intereseaza dezvoltarea orasului ca prefera sa nu se implice in viata orasului? Degeaba va bucurati ca va bucurati prost. Trist este ca orasul Oradea nu mai are initiativa. Iesiti toti anti-bolojan, sa fie 60-70% prezenta si sa fie 50%+1 cu NU si ii inchideti gura.Sunteti ca psdii, va bucurati pentru nereusita unui partid/individ chiar daca orasul/tara are de suferit, sunteti penibili.
Postat 11 Mai 2015, 21:46 de vlad_oradea
Hai Oradea
Simplu, clar, fara nici o imixtiune politica. ORADEA, trezeste-te. Hai la referendum si spune-ti parerea:.. biziday.ro/2015/05/06/clubul-celor-care-muncesc-in-romania-episodul-20-cand-linistea-inseamna-somaj/
Postat 11 Mai 2015, 21:21 de OradeaCivitas
Numai in consens,primarul,jurnalistii.... si spuma Oradiei.
"Primăria Oradea reia referendumul luna viitoare.".... citeaza Bihoreanul !!!??? din Bolojan Ilie care spune de fapt asa .."..voi propune organizarea unui nou referendum, astfel încât pe 14 iunie orădenii să se mai pronunţe încă o dată".Campania desfasurata de Primaria Oradea nu a fost suficient de agresiva ? La ce ne mai putem astepta ?Nichita Bolojan ,pune Politia pe noi!
Postat 11 Mai 2015, 20:32 de platona
112 ! Alo ,Salvarea ? Repede la Primarie..
"Cei absenţi nu ştim dacă sunt împotrivă, nu sunt interesaţi sau nu au fost informaţi" - de urgenta un neuropsihiatru la Primaria Oradea !
Postat 11 Mai 2015, 19:33 de platona
toti platim pentru faptele noastre !
Se vorbeste mereu de bani...Da !Pe mana cui sa incapa ? Pe mana celor ce fac proiecte pe genunchi fara avize si autorizatii,fara consultarea reala a oradenilor ? "Sa vina banii sa-i imprastiem intre noi cat mai repede sa ne burdusim buzunarele !" Ce procent finanteaza UE si cat se aloca din banul public ? Cate proiecte sunt blocate pentru neregului ? ( vezi Amenajare valea Pasteur) despre asta nu vorbeste nimeni ... Dezvoltarea si ascensiunea unei comunitati poate fi infaptuita doar de personalitati cu o inalta tinuta morala , un puternic simt civic,si ravna profesionala - de asemenea oameni are nevoie Oradea , nu de gainari si vandali cu idei fixe lipsiti de respectul fata de propria familie.Despre ce vorbim d-le Bolojan ? De ce ii faceti prosti pe concetatenii Dvs?Faptul ca cei multi au refuzat sa inghita sloganurile manipulatoare va supara ? E o palma pe obraz ca ati fost ignorat. Sunteti asemenea celor lipsiti de randuiala carora de oameni nu le este rusine si de Dumnezeu nu le este frica !
Postat 11 Mai 2015, 19:19 de platona
RUSINICAAAA...
In urma lui Bolojan incepe sa puta! RAU DE TOT! Trebuie sa ne tinem de nas(ca sa-l citez pe "ursuletul" Atanasiu!). Ce e asta? Alti bani, alta distractie? Re-facem REFERENDUM-ul pana iese cum vrea Maria Sa? RUSINE! RUSINE!
Postat 11 Mai 2015, 18:59 de TDS
Da pt unire
Cel mai important argument pentru aceasta unire este revenirea orasului Oradea in rangul 1 (adica populatie peste 200 mii). Avantajele sunt evidente: impartirea banilor de la buget se face in functie de rangul orasului (acum Oradea e rangul 2, si trecand la rangul 1 va primi mai multi bani), accesarea fondurilor europene (orasele de rang 1 vor avea mai multe fonduri la dispozitie). Avand mai multe fonduri, rezulta o dezvoltare mai buna a orasului Oradea (inclusiv in Sinmartin). Daca asta nu e important, atunci nu stiu ce ar putea fi. Poate doar un castig la LOTO. Prin validarea acestui referendum apar avantaje evidente pentru Oradea.
Postat 11 Mai 2015, 17:07 de Oanaaa
Decizia oradenilor
Oradenii au decis sa se supuna majoritatii si sa-si decline competenta in materie de vot, nu sa nu se uneasca cu Sanmartin!
Postat 11 Mai 2015, 16:40 de Iulian_Kaiel
Din greseala in greseala, pana la victoria finala !!!
Cantecul de "lebada" al edilului, rezultat al icnetului de bour care nu mai vrea in jug !!!
Postat 11 Mai 2015, 16:36 de WinDos
modificari
1. sa voteze numai membrii de partid PNL 2. populatia de etnie maghiara sa nu fie luata in considerare la totalul votantilor 3. daca votezi DA, mai ai dreptul la un vot gratuit 4. voturile "neprezentatilor" se considera automat DA 5. noul slogan al referendumului sa fie "Repetam pana iese cum vrem noi" si sa fie trecut pe stema "noii" localitati in latina
Postat 11 Mai 2015, 16:10 de neajean
confuzie
Faceti o mare confuzie, neprezentarea la vor inseamna doar un singur lucru, nepasare, nu vot de blam, nu nimic. Inseamna lipsa de spirit civic, de atitudine democratica, inseamna cand tara merge rau, noi sa povestim la o bere "domne' in tara asta nu merge nimic" dar nu mergem la vot, nu mergem sa protestam, ca afara ploua.Pentru "gigei contra", va bucurati ca tembelii, ca o natie/oras ramane fara valori si identitate. Trist.
Postat 11 Mai 2015, 15:31 de vlad_oradea
Si dacă nu votăm?
Se poate să se respecte decizia orădenilor de a nu se tranșa în aceste vremuri unificarea? Adică 90% din 20 % fac 18% din populația orașului...care vor unificarea acum...
Postat 11 Mai 2015, 15:16 de Adi_Oradeanul
Au murit oameni ca noi sa putem vota!
Foarte bine. De data asta lumea va fi in tema, INDIFERENT daca se va vota sau nu. Haideti sa transam odata aceasta problema, sa iesim la vot si sa votam, ca niste cetateni adevarati. Au murit oameni pentru ca ideea de vot liber exprimat sa se materializeze si in Romania!!! Indiferent ce veti vota, va rog iesiti la vot!
Postat 11 Mai 2015, 14:46 de OradeaCivitas
propunere
Eu zic ca sa se adune numarul de voturi exprimat in 10 mai....cu cel care o sa vina in 10 iunie. Si atunci o sa fie bine poate. Ce plm...democratie originala de Oradea :)))
Postat 11 Mai 2015, 14:29 de neajean
CHEF
De data asta cine o sa cante? Si cat o sa coste? Da si mici de-a moaca?
Postat 11 Mai 2015, 14:24 de User anonimizat
:))
da-o dracu de treaba :))) Asta e de antologia "democratiei". Domn' primar esti mai rau ca aia de la Antena3 bre :))). Un om de onoare si-ar fi dat demisia dupa ce 80% dintre cei pe care ii administreaza sau "cuvant urat" pe ideile lui...dar uite ce face asta. Asta e "Romania lucrului bine facut"?
Postat 11 Mai 2015, 14:21 de neajean
apel
"Diaspora" oradeana pana pe 14 iunie aveti timp sa va refaceti actele pentru Oradea. Nu stiu cine a mai rama acolo , dar daca vrem sa ne mai intoarcem fie si la batranete acum e momentul sa luptam pentru acest oras!
Postat 11 Mai 2015, 14:19 de Iulian_Kaiel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON