URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2015, 18:08

Referendumul a "trecut" la Sînmartin. 32,8% din populaţia cu drept de vot a fost deja la urne

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Referendumul pentru unificarea Oradiei cu Sînmartinul a "trecut", cel puţin din punct de vedere al prezenţei la vot, la nivelul comunei.

Potrivit primarului Lucian Popuş, 2.684 dintre cei 8.182 alegători cu drept de vot, reprezentând 32,8%, au trecut duminică, până la ora 17, pe la urne. Iar cum pragul de validare este de 30%, la Sînmartin, cvorumul a fost atins.

Popuş a mai precizat că, indiferent dacă la Oradea se va strânge necesarul de votanţi, rezultatul referendumului la Sînmartin rămâne valabil. "Oamenii sunt sârguincioşi, ştiu pentru ce votează. La noi referendumul rămâne valid. Dacă va trebui, cumva, reluat la Oradea, noi nu va trebui să îl repetăm", a declarat Popuş pentru BIHOREANUL.

Rămâne, însă, de văzut dacă sînmărtinenii au votat pentru unificare sau contra ei, aceste rezultate urmând să fie făcute publice abia după încheierea scrutinului, la ora 23.

Popuş este optimist că referendumul va trece, apreciind că până la închiderea urnelor peste 50% dintre cetăţenii cu drept de vot ai comunei vor merge să voteze.

În timp ce pentru validarea referendumului la Sînmarin erau nevoie de 2.455 de voturi, la Oradea trebuie să îşi exprime opţiunea nu mai puţin de 56.757 votanţi.

Citiţi pe această temă şi articolul "Prezenţă sub aşteptări la referendum. Doar 10,68% dintre orădeni au fost să voteze până la ora 16"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
LUI VASYION,
PE CE TE BAZEZI, VASYION?????? ARGUMENTE LOGICE, CEVA?????? DE CE CREZI TU CA AM NORMĂ LA PRIMĂRIE???CARE PRIMĂRIE?????? EŞTI SLABIST RĂU!!! ŞI BĂ, ŞINA NU ARE A FACE NIMIC CU ŞINA!!! IA CARACTERU' ... SCRIPTIC, BINEÎNŢELES!!! ŞI VEZI CÂTE CLASE AI!!! EU AM ÎNTRECUT TRENUL, BĂIETE!!!
Postat 10 Mai 2015, 21:59 de ADINA
Referendumul a "trecut" iar majoritatea a pus stampila pe NU ... pacat de efort !!!
De unde rezulta ca mama prostilor e vesnic gravida ... la asa argumente pro, asa rezultat !!!
Postat 10 Mai 2015, 21:43 de WinDos
Adina draga...
Zi-ne si noua, sunt mari salariile in primarie, sau mai si pica ceva pe langa... Pupa-ne in cur sau intre doua (ba)sine cum preferi, daca tot iti arde de pupat.
Postat 10 Mai 2015, 21:19 de vasyion
p.s.
AU AJUNS INDIVIZII DIN CORDĂU, BETFIA ŞI HAIEU SĂ FIE MAI EUROPENI ŞI CONSTRUCTIVI ŞI SĂ VADĂ MAI BINE CUM STAU LUCRURILE DECÂT ORĂDENII CARE SE CRED ŞI ACUM ÎN MICA VIENĂ FĂRĂ BĂILE FELIX ŞI 1 MAI !!!! PE BUNĂ DREPTATE CĂ PLEACĂ TINERII DIN TÂRGUL UNDE NU SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC!!!
Postat 10 Mai 2015, 21:13 de ADINA
deci...
FĂRĂ SUPĂRARE, ĂŞTIA ÎS ORĂDENII: NIŞTE INDOLENŢI PUŞI PE ECONOMISIT ORICE, DE LA TIMP PÂNĂ LA BANI, FĂRĂ PIC DE INIŢIATIVĂ, ALTRUISM, VIZIUNE ORI SPIRIT ANTREPRENORIAL, CIVIC ETC.!!! AŞA VEŢI RĂMÂNE CA UN RAHAT ÎNTRE DOUĂ ŞINE: CLUJ ŞI TIMIŞOARA!!!!!VĂ PUP, PA, PA!!!
Postat 10 Mai 2015, 21:07 de ADINA
întrebare
Vă vine să credeţi, am întâlnit oameni, deloc ramoliţi, care habar n-aveau de referendum? sau oameni care afirmau cu nonşalanţă că nu-i interesează sau că ... au uitat!!! dar în ceea ce priveşte situaţia copiilor lor, sunt nemulţumiţi că nu au locde muncă sau sunt prost plătiţi!!!!!! cam aşe am găsit!!! chestiile pe care le invocaţi voi din orgoliu cu Bolojan, Popuş sau Filip sunt departe de marea masă, sunt pentru cei câţiva angrenaţi direct în jocul la vârf!!!
Postat 10 Mai 2015, 20:58 de ADINA
@ Profesorul
Te rog nu evita intrebarea si nu ne lua de prosti cu negatia. Ti-am scris: DACA AVEAI TU PUTEREA, in ultimii 8 ani, post epoca FILIP, ce masuri concrete ai fi luat pentru a dezvolta orasul????? Inteleg ca ai o obsesie cu Bolojan, dar scrie clar cum ai fi dezvoltat tu orasul? Ce proiecte ai fi implementata? NU VREAU CRITICI, vreau sa vi cu idei concrete. Fa abstractie de contextul actual. CUM AI FI DEZVOLTAT TU ORADEA post 2006??? Idei concrete, nu ca vii idei de genul: asi fi dat curent si apa pe gratis la toata lumea, si miere gratis.
Postat 10 Mai 2015, 19:27 de OradeaCivitas
troll sau cum sa-ti dai cu parerea
@vasyion tu asta ai inteles? Petru Filip a fost prezent in calitate de presedinte fondator al ZMO. Toti primarii din ZMO au fost invitati. Si-a dat si el cu parerea asa um a facut-o: Claudiu Pop, Ovidiu Muresan si altii... Daca tot deschizi gura, scoate ceva idei intelgente despre cum crezi tu ca ar trebui facut in Oradea. De pareri suntem toti satui.
Postat 10 Mai 2015, 19:04 de gigi1
@OradeaCivitas
Sunt de acord ca Oradea dupa Petru Filip a fost un dezastru, dar am si "EU DOAR 1 intrebare sa iti spun:" DE CE Bolojan s-a fotografiat si a facut campanie pro-unire impreuna cu Filip?
Postat 10 Mai 2015, 18:51 de vasyion
DA !
Bolovanul nu merita dar orasul, Oradea..... uite acu ma duc sa votez DA !
Postat 10 Mai 2015, 18:42 de scortosul
@ Profesorul Mang
@Profesorul. De 1 saptamana spamezi la greu pt orice articol care are ca subiect referendum-ul, culmea, pretinzand ca esti "apolitic". EU AM DOAR 1 intrebare sa iti spun: DA EXEMPLE CLARE DE CUM AI FI DEZVOLTAT TU ORASUL dupa dezastrul PETRU FILIP??? Vino cu niste planuri, cu idei si exemple clare (altfel semeni de la o posta cu seful tau, Ioan Mang) despre cum ai fi dezvoltat tu orasul, daca nimic din ce a facut Bolojan nu e bine. Iti respect parerea, dar vino tu cu idei. CONCRET, cum ai fi dezvoltat tu orasul?
Postat 10 Mai 2015, 18:33 de OradeaCivitas
Eu nu voi vota!
Îi sfătuiesc pe toți cei care gândesc cât de cât, pe toți cei care s-au săturat de abuzurile, de prefăcătoria și de jocurile murdare ale reprezențamților administrației noastre locale, să facă același lucru - sa nu participe la referendumul de duminică (cei din Oradea) și să voteze cu NU (cei din Sînmartin)!
Postat 10 Mai 2015, 18:15 de Profesorul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON