URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2011, 15:46

Rectorul Antal îl acuză pe decanul de la Mediu: Bara a semnat ilegal arendarea unor terenuri ale Facultăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal, l-a luat la cătare pe decanul Facultăţii de Protecţia Mediului, Vasile Bara, după ce un control intern a relevat că acesta ar fi încălcat Regulamentul şi Carta Universităţii, dar şi legile statului, închiriind în condiţii oneroase un teren de 10 hectare pe care Facultatea orădeană îl avea la Carei, cu statut de bază didactică.

Antal către Bara: "Show me the money!"

Potrivit spuselor rectorului Cornel Antal, Bara a semnat arendarea terenului în 2004, deşi nu avea acest drept, deoarece el se afla în administrarea Universităţii. De asemenea, deşi firma sătmăreană cu care Bara a încheiat contractul de arendare s-a obligat să achite contravaloarea, în fiecare an, timp de cinci ani, a 1.000 de kilograme de porumb sau de grâu pentru fiecare din cele 10 hectare, banii nu au ajuns în conturile instituţiei.

"Nu ştim unde au mers banii. Mai mult, există suspiciuni că s-ar fi încasat subvenţii de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, dar banii nu au intrat în conturile Universităţii Oradea", a declarat presei rectorul Cornel Antal.

De asemenea, rectorul a afirmat că şi în 2011 Bara a mai încheiat un asemenea contract, dactilografiat, la care a fost adăugată o prevedere scrisă de mână, prin care Facultatea de Mediu îşi dă acordul pentru efectuarea lucrărilor agricole pe acest teren, şi că "nu există obligaţii băneşti din partea societăţii sau a Facultăţii".

Bara junior, şi el în colimator

Pe de altă parte, angajaţii Universităţii care au făcut auditul asupra patrimoniului instituţiei au descoperit că decanul Vasile Bara a permis fiului său, Lucian Bara, cadru didactic la aceeaşi facultate, să folosească un spaţiu din incinta instituţiei pentru propriul centru de xerocopiere, fără a încheia un contract cu Facultatea.

Cei doi protagonişti s-au ferit să detalieze în mod public dedesubturile scandalului, care nu face decât să reconfirme «bubele» vechi şi netratate ale Universităţii orădene. El va fi tranşat în spatele uşilor închise ale Senatului, unde capul lui Bara va cădea - sau nu - prin voturile colegilor şi prietenilor de până mai ieri...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Astia-s ”universitarii” oradeni !?
Comentariile de mai jos reflecta cel mai bine nivelul Sorbonicii! Agramati, needucati, badarani...Intr-adevar:JALNIC!
Postat 01 Noiembrie 2011, 19:29 de gojdistu
ptr. curioasa lili
Dece ? Dece? De p....a sa ma iei. Cand o sa fii Rector o sa iti raspunzi singura la intrebarile tale de tampita. Fiecarecu p....da masi asa este in Romania. Pana acum tu nu te-ai prins? Cred ca ai fost si tu la cules de capsuni in Spania pana acum. Unde traiesti nebuno? Asa le stii tu fata pe toate ca o fata mare. Ai grija la tramvai poate te tii de bara care nu trebuie si cazi pe sub vreo motocicleta (sau invers). Sorbonei tampiti care va muscati unul pe altul. Va trebuie voua unu ca Maghiar sa va conduca iar voi toti sa pupati mana slugoilor. Nu mai stiti altfel cu totii vreti sa fiti sefi fara sa fiti instare decat de pupat in cur. Huooooo. Jalnicilor.
Postat 01 Noiembrie 2011, 14:44 de pipi
@ochi si urechi
Nu este chiar asa. Partial cred. Cea despre care vb este Carmen Iancu este o taratura dar la Bara a ajuns cu mita. Printre altii si ea a platit lui Bara doar ca ea la si inregistrat si se lauda ca-l are la mana. Nu a intrat prin Luci la tatasu ce prin Maghiar care are obligatii la un prof din Cluj. Va ajunge? Are un sponsor generos si o fica care produce si ea undeva pe clujului. Sa stii ca este mai buna ca masa.
Postat 01 Noiembrie 2011, 11:20 de coleg
calmati-va
ca sa fie clar pentru toata lumea: 1. bara ca oricare manager....isi trage focul sub oala lui 2. deocamdata facultatea de mediu are singurele domenii de clasa 1 pe toata universitatea, de ce nu spune antal si chestia asta? sau il supara? 3. fratilor....vin alegerile pe universitate, ne rupem in picioare ne calcam, daca pana acuma a fost cam liniste.....acuma spargem tot, credeti ca nu s-a stiut de acel teren care produce cateva tone de porumb, 4. apropo pentru fondul de vanatoare de la mediu,....a trimis antal 1kg de porumb de cand e rector?
Postat 01 Noiembrie 2011, 10:43 de taranu
sa plateasca cei vinovati
Verificati si alti profesori de la Mediu! Antal vrea sa elimine vanzarea de lucrari de licente si disertatie intre studenti, dar nu s-a gandit ca poate chiar profesorii din Universitate vand studentilor certati cu cartea lucrari de licenta. Verificati toate catedrele si mai ales catedrele cu studenti multi, gen IMAPA sau ISBE. Acolo profesorii vand studentilor lucrari de licente!
Postat 01 Noiembrie 2011, 09:40 de in sfarsit
justitiar de conjunctura
Cum de au iesit doar acum la iveala aceste ilegalitati? Unde era pana acum rectorul si toata armata platita de comisii si comitete? Cum de astfel de lucruri se ”descopera” doar la indezirabilii lui Georgel? De ce nu reactioneaza la fel de prompt si in alte cazuri care i-au fost semnalate: plagiat, falsuri in statele de plata, delegatii false, detasari ilegale si multe altele. Pe cand un control si la prieteni?
Postat 01 Noiembrie 2011, 08:04 de lili
@dan
Am auzit ca este una Carmen care la turnat pe Felea si se pare ca ea la turnat si pe Bara. De curand ia bagat-o cineva pe gat lui Bara se pare ca fiul sau care o f...e pe acea Carmen. Este una nemaritata care se intretine din asta. Fraierul de Felea a muscat poate si Antal dar ramane sa divulge secretele mai tarziu Este data dracului fata am auzit de ea de la prieteni care au traso unul fraier sa procopsit cu ea si o intretine. Tot femeile o sa-i distruga pe toti.
Postat 01 Noiembrie 2011, 07:36 de ochi si urechi
curatenie
asteptam cu interes si cadavrele din dulapul lui Antal. Pana acum i-a iesit doar dosarul de la Secu.
Postat 31 Octombrie 2011, 20:09 de dan curiosul
Gunoiul
Da bine spus taran. Asta este. Vina lui Antal este ca nu la dat afara mai repede.
Postat 31 Octombrie 2011, 18:37 de fost student
Pentru taranul de Bara
Ohoo cate mai sunt de spus despre Bara. Vin ele la liman acusica, ca de prea multi si-a batut joc pe nedrept. Toti aceea o sa -si spuna ofurile despre mita, firme pe care lea exploatat in interes personal in numele institutiei, contracte de cercetare dubioase din mai multe puncte de vedere, autoturisme ale institutiei folosite in interes personal, contracte de donatii dubioase (progenitura lui are multe donatii in declaratia de avere) Cam multe matusi Tamara PSD istule. O sa platesti incurand omule cu sau fara Antal.
Postat 31 Octombrie 2011, 18:34 de angajat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON