URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2014, 20:01

Recital Octavian Bot: Johannis şi Alianţa "Cretin-Liberală" nu au nicio şansă să câştige prezidenţialele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sprijinit în cârje, Octavian Bot a susţinut miercuri cea de-a doua conferinţă de presă ca şef local al Partidului Liberal Reformator (al zecelea din cariera sa), subliniind că, întrucât gândeşte "cu capul, nu cu piciorul", speră "că o să mă descurc în campania prezidenţială" care urmează, dar nu s-a abţinut să-i descrie pe competitori cu cele mai descalificante epitete.

El s-a lăudat în primul rând că, deşi nu a fost prezent la Congresul PLR, din cauză că i-a interzis medicul, pe motiv de "fractură de col femural", iar asta "după diagnosticul greşit de unul din cei mai buni ortopezi din România", a fost votat, chiar şi în absenţă, "de o mie de oameni ca membru în Biroul Politic Central" al PLR.

PNL, graşi, proşti...

A doua grijă a lui Bot a fost, ca de fiecare dată când pleacă dintr-un partid, să-şi atace proaspăt foştii colegi. În colimator i-a luat, pe rând, pe reprezentanţi ai PNL care pretind "monopolul liberalismului", spunând că fostul ministru al Apărării din Guvernul Tăriceanu, Teodor Atanasiu, este "grasul ăla" care nu l-a salutat pe holurile Parlamentului după ce a dezertat la PLR şi că, deşi Iorga ne învaţă "să nu dăm replica proştilor", Ludovic Orban este "bun doar să cânte la chitară" fiindcă l-a descris ca "traseist".

Bot şi-a concentrat tirul, totuşi, pe Klaus Johannis, despre care a afirmat că este "neamţul care l-a trădat pe Antonescu", şi că nu are nicio şansă să câştige prezidenţialele, deoarece nu are "vocaţie pentru politică", venind din modesta postură de primar al Sibiului, un oraş care îi impresionează doar pe cei ce "vin din Calafat", dar nu şi pe cei din Oradea, care este "un oraş mult mai frumos".

"În politică, dacă nu eşti bun orator nu merge. La Primărie stai închis şi dai ordine", a spus Bot, zeflemisind recomandările "strategilor Alianţei Cretin-Liberale" ca Johanis să fie prezentat ca "bun gospodar", ceea ce nu e suficient să devină preşedinte al României, pentru că "nu are proiect de ţară". "N-o să ne certăm (n.r. - cei din partidul lui Tăriceanu cu Johannis) pentru că el nu are vocaţie polemică, nu are sare şi piper", a spus Bot, ironizând caracterul tăcut al prezidenţiabilului PNL.

Tăriceanu, the best. Băsescu, the beast

Octavian Bot a afirmat că, în schimb, Tăriceanu este cel mai potrivit "să aducă o democraţie liberală autentică", pentru că el promovează adevăratele valori ale liberalismului: "libertatea, despre care pot să le ofer cursuri gratuite celor din PNL", "individul", "raţiunea", "egalitatea de şanse şi "guvernământul constituţional".

"Tăriceanu este cel care a spus că România este a şaptea ţară ca mărime din UE şi că ar trebui să fie şi ca putere economică", l-a lăudat Bot pe şeful noului său partid, după care s-a luat de Băsescu, pentru că "România este considerată ţară de mâna a doua din cauza lui Traian Băsescu, şi eu aş sugera să dea înregistrările cu el la UE, unde nu-l bagă nimeni în seamă şi unde este doar sluga lui Angela Merkel".

"Strategii de la Alianţa Cretin-Liberală au acreditat ideea că Ponta are o înţelegere cu Băsescu (n.r. - coabitarea), tocmai ca să mascheze că ei au o înţelegere cu Băsescu, e o şmecherie pentru a distrage atenţia că PNL a dat mâna cu regimul Băsescu, cu cei pe care i-au contestat în 2012", a mai spus Bot, concluzionând că "cei din PNL sunt trădători, au trădat electoratul USL; eu vreau să rămân fidel acestui electorat, nu unui partid".

PLR în Bihor, înfloritor

În ce priveşte organizaţia judeţeană a PLR, a cărei dezvoltare şi-a asumat-o, Bot a spus că nu aşteaptă să îl contacteze foşti colegi din PNL, pentru că nu şi-a propus să "racoleze", dar nici nu îi refuză dacă aceştia îl caută. El a susţinut că PLR Bihor are deja "circa 860 membri", recent înscriindu-se în această formaţiune inclusiv un fost primar din Ştei, ex-PNL, Dorin Onea, despre care a recunoscut că i-a fost coleg de facultate.

În fine, întrebat dacă l-ar primi în PLR pe Cornel Popa, Bot a bravat, zicând că "nu l-aş primi", iar apoi continuând că "întâi i-aş da un test", iar despre Ilie Bolojan a refuzat să comenteze, ridiculizându-l că este "un băiat" pe care el l-a "crescut în politică", dar care "s-a purtat urât cu mine".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Hahaha
Stire..Acum e la partida romilor,e ultimul partid unde poate sa mai pacalesca pe cineva!Jos labele Bot de pe partidele din Romania!Jos labele!!!!!!!!!!
Postat 08 August 2014, 07:59 de Nea taticu
Sa putea sa rateze ......
Bot ,fost membru toate partidele romanesti din Romania pana in prezent se putea sa rateze noul partid .
Postat 07 August 2014, 20:57 de politicos
teai lins pe Bot javra
**** libidinoasa ... vorbeste hahaleaua
Postat 07 August 2014, 12:27 de Johny B
Din groapa-n bot
Era in carje fiindca tocmai iesise din groapa. Face parte din acelasi cartel al prostanacilor!
Postat 07 August 2014, 11:45 de uNCLE sAM
un om care crede ca e simpatic si iubit de divinitate
nenea bot a pus botu' la o noua conferinta de presa, ca sa-si faca intrarea in oradea. la jucaria lui preferata, pt. ca il baga lumea in seama mai mult ca in bucurvesti unde a fost ales din intamplare, aleatoriu, gratie unei legi fara vreo noima logica. probabil are vreun gand ascuns cu oradea. in fine. domnul bot se comporta ca un om afectat de tulburari dese de dementza, o treaba tot mai frecventa la varsta lui. nu e suficient sa citesti 2-3 carti de doctrini politice ori mai stiu eu ce, sa ai simtzul ridicolului si tupeul accentuat, ca sa crezi ca esti un bun om politic. omul simplu care voteaza cauta ceva mai bine concret, nu libertate ori democratie autentica. pt omu' simplu astea nu inseamna nimic, il bulverseaza :) total. prin ce promite, doar funar pare sa fi inteles ceva din politica optima de la noi si, in general. din cate se vede, dreapta noastra are prea multi lideri egosti si dornici de afirmare. dreapta noastra nu e unita si astfel nu va ajunge nici macar in turul doi. daca ar ajunge in turul 2 ar castiga probabil johannis, cu 2 de n, asa cum crede si basescu.
Postat 07 August 2014, 10:08 de veghe
???!!!
TariceanU??!!! intr-un an jumătate nu mai auziti de el...despre astalalt..nici nu merita discutat...asa stie el sa iasa-n evidenta! ce i-a promis Tariceanu???sanatate????
Postat 07 August 2014, 09:34 de dorel
@ SCORTOSUL
Ciocu mic si informeaza-te inainte de a latra...acest domn nu e parlamentar de Bihor sau Oradea...acu referitor la dl in cauza problema nu este la aparatul locomotor...ci la cap...lipsit total de bun simt...când te-au primit in pnl nu erau grasi ??? când te-au pus pe liste???urat...
Postat 07 August 2014, 08:38 de IO
????????
Oare cum a ajuns scursoarea asta parlamentar? Oare cine l-a votata? Nu voi, oradenii USL-isti? Ii mai bun ca Boc, Basescu & comp? Ti-ai pus speranta in el, in ei? Amarnica inselaciune ???? Somnul ratiunii naste mosnstri politici ca si asta ! EL te reprezinta, EL ne reprezinta . Este el ce e mai bun in noi ?????? Daca da atunci ne meritam soarta, vai de noi . Daca nu ce e de facut ?
Postat 07 August 2014, 08:27 de scortosul
Al 861lea
Umbla in carje din lipsa de coloana!
Postat 07 August 2014, 07:57 de WinDos
lepra
Gros obraz trebuie sa ai......
Postat 07 August 2014, 07:06 de oradeanul
vorbe din fund...al
Nenea Bot nu s-a saturat sa vorbeasca singur?
Postat 06 August 2014, 23:10 de kaboom
899999 membru
Se si vede ca l-ai crescut tu pe Boloban !! bravoooo amandurora..sper ca-ti plac dusurile reci pe care ti le trage invatacelul....
Postat 06 August 2014, 21:08 de ioncsi chioru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON