URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2017, 16:45

Reacţia Episcopiei Greco-Catolice: Expoziţia Muian a fost anulată fiindcă Palatul Episcopal nu e autorizat ISU

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Episcopia Greco-Catolică de Oradea a transmis, miercuri după amiază, o reacţie după ce controversatul Gabriel Miloia, proprietarul galeriei Visual Kontakt, a anunţat că episcopul Virgil Bercea i-a anulat expoziţia Apocrypha 2, care urma să aibă loc în Palatul Episcopal, ba chiar i-ar fi şi redirecţionat un mesaj cu limbaj trivial.

Reprezentanţii Episcopiei spun că, de fapt, expoziţia a fost anulată deoarece Inspectoratul pentru Siuații de Urgență Crişana le-a transmis că Palatul Episcopal nu poate găzdui nicio manifestare publică. Potrivit comunicatului semnat de Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, adresa 705/17/SU-BH a fost primită miercuri, 29 noiembrie, deci în aceeaşi zi când Miloia a anunţat anularea expoziţiei, de la ISU Crişana.

"Am fost înştiinţaţi că în Palatul Episcopal Greco-Catolic, situat în Piaţa Unirii nr. 3, având în vedere că este încă un şantier deschis nu se poate organiza nicio manifestare publică, nefiind întrunite condiţiile legale şi minime de securitate contra incendiilor ("Punerea în funcţiune a unor spaţii în cadrul clădirii Palatului Episcopal care a făcut obiectul unui proiect avizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fără implementarea tuturor măsurilor cu rol de securitate la incendiu, fără a fi admisă recepţia la terminarea lucrărilor şi fără autorizaţie de securitate este contrară legii" - Adresa ISU nr. 705/17/SU-BH)", se arată în comunicatul transmis presei.

În aceeaşi informare se precizează că "în consecinţă S.C. Visual Kontakt S.R.L., reprezentată de domnul Gabriel-Cristian Bako (n.r. - adică autointitulatul Gabriel Miloia), a fost notificată să înceteze acţiunea de organizare a expoziţiei".

Episcopia Greco-Catolică de Oradea nu confirmă, dar nici nu infirmă afirmaţiile lui Miloia, conform căruia episcopul l-ar fi anunţat personal, prin SMS, că expoziţia nu mai poate avea loc, ba mai mult că i-ar fi redirecţionat şi un mesaj cu cuvinte triviale, scris pe Facebook de o persoană nemulţumită că Episcopia acceptase organizarea în Palatul Episcopal Greco-Catolic a unei expoziţii din proiectul Muian.

De altfel, reprezentanţii Episcopiei nu vorbesc nici despre motivele pentru care a fost acceptată organizarea expoziţiei Apocrypha 2 tocmai în Palatul Episcopal.

După cum se ştie, Proiectul Muian a scandalizat în ultimii ani comunitatea. Gabriel Miloia şi-a ştampilat chipul pe peste 200 de clădiri din oraş, ulterior a organizat un vernisaj în care şi-a expus inclusiv o bucăţică de piele "decupată" de pe propriul corp. În 2016, "Muianul" a deschis o expoziţie cu imagini vulgare în care apărea masturbându-se.

Citeşte aici şi articolul: Expoziţia Muian de la Palatul Episcopal, anulată. Vezi ce SMS cu conţinut trivial i-ar fi trimis episcopul Virgil Bercea lui Miloia

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
DE CE?
Nu înteleg de ce s-a băgat Episcopia in așa ceva! Cand știai ca i se spune " MUIAN " ( dacă alt motiv de a nu te băga nu era). Aș mai scrie ceva dar nu am probe! Eu pe acest individ l-am văzut în octombrie într-o sâmbătă sau duminică ( dar aș inclina pentru sâmbătă) seara iintrând undeva! Atunci nu mi-am dat seama că e el! Acum sunt sigur!
Postat 29 Noiembrie 2017, 17:53 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON