URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2014, 16:49

RDS&RCS investeşte 45.000 euro în parcul Xenopol, ca să compenseze mizeria făcută cu lucrările de canalizaţie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Halda de betoane şi gunoaie rămasă după demolarea fostei fabrici Sinteza din zona Alexandru Xenopol va fi parc. Compania orădeană RDS&RCS investeşte circa 45.000 euro în reamenjarea amplasamentului delimitat de pista de biciclete din strada Oneştilor.

"Municipalitatea s-a ocupat de proiectarea lucrării, a amenajat aleile, jocurile pentru copiii şi coşurile de gunoi, iar firma RDS&RCS suportă costurile cu amenajarea instalaţiei de irigat şi plantarea materialului săditor. În premieră, au fost plantaţi arbori gata crescuţi, la o înălţime de circa 4 metri. Un astfel de copac costă circa 500 de euro şi nu am fi putut să îi cumpărăm niciodată pe banii municipalităţii", a declarat primarul Ilie Bolojan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în teren.

Potrivit edilului, lucrările de amenajare a parcului, executate de firma Adenandra, vor fi terminate în zilele următoare, pentru ca acesta să poată fi dat în funcţiune începând din 1 decembrie.

"Intenţia noastră a fost să oferim locuitorilor din cartierul Rogerius o compensare pentru lucrările de amenajarea a canalizaţiei tehnice care nu au decurs întotdeauna atât de repede cât am fi vrut. Am cerut un parc pe care să îl amenajăm în acea zonă, dar Primăria ne-a răspuns că nu are nici un loc disponibil în Rogerius şi ne-a pus la dispoziţie acest amplasament", a declarat Nelu Dumea, director regional RDS&RCS.

Parcul din zona străzii Xenopol are o suprafaţă totală de 8.729 metri pătraţi, din care circa 7.000 metri pătraţi o reprezintă spaţiile verzi, iar 880 metri pătraţi este suprafaţa totală a aleilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Mai DOS
Tu esti tot timpul asa prost, sau doar faci un efort cand postezi? Cum naiba e parcul in afara orasului?
Postat 29 Noiembrie 2014, 15:51 de User anonimizat
Şi cine o să se plimbe pe acolo ???
Să faci parc în afara oraşului e ca şi când ai vrea să muţi Primăria Oradea la Sânmartin !!! Mulţumim RDS&RCS, te făcuşi cu un parc în care, din lipsă de clienţi, o să poţi să-ţi faci o sală de tir cu arcul spre exemplu sau o vilă pentru Teszari !!!
Postat 28 Noiembrie 2014, 17:32 de WinDos
@Scortosul
Omule, citeste ce scrie acolo! Spune cu 3 randuri mai jos ca nu era teren disponibil in Rogerius! Si au primit aici! Ne place sa criticam, sa ne bagam in seama, dar chiar sa fim si orb, si ipocriti?
Postat 27 Noiembrie 2014, 20:42 de Universitarul_autentic
Ne vedem la 1 Decembrie... Aducem cizme?
dar 4 kilometri... Oricum am aflat că pomii de 4 metri sunt pe la vreo 500 EURO!!! Oare RDS a trecut deja pe acolo cu canalizația sau sapă după ce crește iarba....
Postat 27 Noiembrie 2014, 20:01 de Adi_Oradeanul
????
Singura obiectie este ce are cartierul Rogerius cu parcul Xenopol!!???? In despart doar Crisu si 1000-2000 de metrii, in rest sunt in vecinatate :)
Postat 27 Noiembrie 2014, 19:48 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON