URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2013, 09:48

RCS&RDS a cumpărat proiectul unui parc solar din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania controlată de omul de afaceri orădean Zoltan Teszari continuă achiziţiile pe piaţa energiei solare.

Potrivit Ziarului Financiar, RCS&RDS a prelat firma Novitas Electro, care are în dezvoltare un parc solar de 4MW, la Gepiu, în valoare de 6,2 milioane de euro. Novitas Electro era deţinută de două persoane fizice din Bihor, Carmen Popa şi Valentin Micoriciu, acesta din urmă patronul Hotelului Perla din Băile 1 Mai şi al caselor de schimb valutar Leul.

Cu noua achiziţie, RCS&RDS ajunge la un portofoliu de 7 parcuri solare, cu o capacitate de 23,4 MW, care înseamnă investiţii de peste 36 milioane de euro.

Primul pas făcut de Teszari în domeniul energiei solare a fost la finele anului trecut, omul de afaceri continuându-şi campania de achiziţii chiar şi în ciuda modificărilor legislative. Pentru un MWh obţinut din surse bazate pe electricitatea producătorii primesc şase certificate verzi, care se tranzacţionează pe piaţa contractelor bilaterale şi pe piaţa centralizată. Valoarea unui certificat verde este cuprinsă între 27 şi 55 de euro.

Potrivit celor mai recente date publicate de Transelectrica, la finalul lunii iunie în România funcţionau parcuri solare de circa 378,5 MW, echivalenul unor investiţii de aproape 600 de milioane de euro. Saltul făcut de domeniu este semnificativ dacă se ia în considerare faptul că la finalul anului 2012 în România se produceau numai 49 MW în proiecte solare, iar în 2011 era un singur megawatt.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
:)
Hmm deci a cumparat de la Carmen Popa , oare cine e Carmen Popa ?
Postat 29 August 2013, 01:18 de Simion Bolojan
sa incapa curatenia de toamna!!!
mama da de unde atata prostie la tine mai copilas???eu cred ca tu nici nu erai in proiect cand tatal lui zoltan a infintat TVS oradea!!!eu cred ca tu esti un fost angajat al lui care nu l-a putut fura cat a vrut (asa cum incearca toti romanii)si atunci vii aici sa-ti versi frustrarea in cel mai idiot mod!!acum o sa-ti dau o evaluare a ceea ce inseamna RDS&RCS: Actionarii principali RCS&RDS SA sunt: - Cable Communications Systems N.V. (Olanda) - 88,5% - RCS&RDS SA - 7,8% - Zoltan Teszari - 1,7% Actionarii Cable Communications Systems N.V. (Olanda): - RCS Management SA - 57,8% - Carpathian Cable Investment Limited - 19,6% - Cable Communications Systems N.V. - 8,7% - Zoltan Teszari - 4,6% Actionar principal RCS Management SA: Zoltan Teszari - 59,2% Desi participarea directa e redusa, se poate face un calcul pentru cifrele reale!!!Acum daca ai fost si pe la scoala si nu esti total analfabet(ca cei 70% dintre rumunski)faci un mic calcul si realizezi ca domnul teszari detine una din cele mai profitabile companii din romania!!!
Postat 28 August 2013, 13:14 de marius
Mai terminaţi cu tâmpeniile
Zoltan nu contolează nici un RDS, care e o firmă ce aparţine 98% unui grup de olandezi care deţin şi ING Bank. Tipul e pus director general/executiv şi are câteva acţiuni la teşcherea, rămase după vânzarea firmei în urmă cu peste 10 ani. Cum îşi imaginează cineva că un cetăţean român care ar controla o firmă cu datorii de 1 miliard euro la buget şi la terţi, ar mai exista pe piaţă, dacă nu ar fi negocierile bancare şi financiar-strategice la nivel înalt cu partea olandeză? Iar intrarea pe piaţa energetică a parcurilor fotovoltaice face parte din strategia de finanţare a ING Bank Amsterdam, nici pe de parte a imberbului Teszari care e încă la faza de gândire de grădiniţă a mentorului său, cel care a condus guvernul Ungariei înainte de Orban-izarea maghiarimii. Mai studiaţi, înainte de a scrie asemenea tembelisme, organigrama RDS&RCS şi poate o să fiţi în stare să citiţi printre rânduri cine se ocupă de acest proiect energetic şi care e rolul lui Zoli în toată schema care, săracul, nici nu ştie cu ce se mănâncă frunza din acele parcuri. Mai aveţi puţin şi cu mintea voastră multă o să-l comparaţi pe Teszari cu Banca Naţională a Ungariei.
Postat 28 August 2013, 12:23 de Hope
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON