URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2014, 13:30

Răzbunare ţigănească: 19 persoane reţinute pentru un scandal în Velenţa!

Răzbunare ţigănească: 19 persoane reţinute pentru un scandal în Velenţa! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

19 persoane au fost reţinute în noaptea de duminică spre luni în Arestul Poliţiei Bihor în urma unui scandal petrecut pe strada Seleuşului din cartierul Velenţa şi care a avut drept protagonişti mai multe familii de romi din zonă.

Incidentul a fost reclamat duminică pe numărul unic 112 în jurul orei 20, de mai mulţi martori, locuitori în zonă. "Potrivit sesizărilor primite, şi pentru care Poliţia bihoreană transmite mulţumiri opiniei publice, doi tineri de 22 respectiv 25 ani au fost atacaţi de un grup mare de persoane, înarmate cu obiecte contondente", a declarat, luni, BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Atacul a fost scurt. Agresorii, care au coborât din două autoutilitare, au tăbărăt pe băieţi cu pumnii şi picioarele, până când unul dintre ei şi-a dat seama că au greşit ţinta. Atunci au dispărut. N-au reuşit, însă, să ajungă departe căci, în urma apelului, la locul incidentului au descins în scurt timp mai multe echipaje de poliţişti şi mascaţi care, în scurt timp, i-au găsit pe atacatori.

"Au fost ridicate 26 de persoane bănuite că ar fi fost implicate în agresarea celor doi tineri orădeni, dar şi maşinile, respectiv armele albe pe care le-au avut asupra lor în momentul atacului, care au fost expertizate criminalistic", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Poliţiştii au aflat că cele 26 de persoane au tăbărât pe cei doi tineri vrând să-şi facă dreptate după ce, sâmbătă seară, în acelaşi loc, o persoană din anturajul lor a fost atacată de doi orădeni care semănau cu tinerii agresaţi.

"Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a 19 persoane", a mai spus subcomisarul Alina Dinu. După expirarea celor 24 de ore, scandalagii vor fi cercetaţi sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire.

La acţiunea de duminică seară au participat 45 de poliţişti de la Biroul de Ordine Publică, ofiţeri de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, precum şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
TIGANI GUNOI
Dar-ar dracii in burile voastre de tigani. Carati-va la dracu in india de unde ati venit. Nu este loc pt voi in tara asta derbedeilor. Tiganii sunt un pericol public, nu mai ai siguranta in tara asta. UE mai cere sa ii integram. Sa ii integreze in restul tarilor, ca noi nu avem nevoie de tigani. Animale de cea mai joasa speta.
Postat 09 Iulie 2014, 12:00 de Hitler
Velenta
POLITIA = un mare 0
Postat 08 Iulie 2014, 13:55 de Ion
ptr.Goering Goe
Mai corect AR fi sa treci mai des pe la scoala
Postat 08 Iulie 2014, 06:54 de Adolf
Can
Bai io am vazut politia locala cum ii urmarea si cum i-a oprit si dupa 5 min or venit mascatiii , de ce nu scrieti adevarul nu basme doar am fost martori
Postat 07 Iulie 2014, 22:15 de Dgd
PRIMA???
S-A MAI FĂCUT UN BLOC PRIMA, PE ZIMBRULUI ! ACOLO CE SE GĂSEŞTE??? CEVA DE ZIMBRIT???
Postat 07 Iulie 2014, 15:57 de ION ION
inchisoare pt toti rromii care au participat la scandal
asa ceva doar in congo se mai poate intampla...cum sa confunzi doua persoane si sa la bati? ar trebui sa fie batuti toti cei care au participat la bataie si condamnati RUSINE TIGANILOR < NE FACETI SA VA URAM DIN CE IN CE MAI MULT>
Postat 07 Iulie 2014, 15:41 de alin
Maine kampf
corect a-r fi sa-i indese cineva din greseala in tomberoane ca seamana toti 19 izbitor cu niste gunoaie.
Postat 07 Iulie 2014, 15:23 de Goering
LA KOPANY DE LA CARTIERUL PRIMA DE CE I SE PERMITE SA AMENINTE PE TOATA LUMEA
am vazut cu ochii mei cum KOPANY patronul de la CARTIERUL PRIMA CASA a amenintat un om in plina strada de ce se intampla asa ceva in Oradea si nimeni nu ia nici o atitudine de aici pana la ai aplica omului o corectie e un pas si clanul de tingani care au producatoare in prima il cauta pe om la comanda lui KOPANY
Postat 07 Iulie 2014, 13:52 de agresat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON