URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2013, 10:23

Războiul penibil PDL - Cornel Popa continuă

Politicienii noştri n-au altceva mai bun de făcut decât să se războiască prin declaraţii fără miză. Cel mai bine o dovedeşte conflictul între PDL-işti, mai cu seamă între Ionel Avrigeanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cornel Popa.

Într-un comunicat transmis presei joi, "urmare a ultimelor declaraţii ale preşedintelui CJ Bihor, preluate de o parte a media locală", Biroul de presă al PDL Bihor îl critică în termeni pamfletari şi plin de apropouri pe şeful CJ, zicând că pe Popa "îl cam lasă nervii, apostrofându-i public pe cei care au avut îndrăzneala să constate - şi să declare ulterior - că "Împăratul e gol!"".

"Îi reamintim domnului profesor Cornel Popa că nu ne-am permis vreodată să-l asociem în public cu nici una dintre poreclele pe care folclorul local i le-a născocit, "Popa-Prostu'" sau "Ciordel Popa" fiind doar câteva dintre cele mai uzitate, preferând să-i acceptăm tacit titulatura de autoproclamat "Părinte al Autostrăzii Transilvania". În acelaşi timp, îl asigurăm că am fi fost primii care ne-am fi scos pălăria dacă panoplia sa de titluri onorifice ar fi fost completată, dar, măcar de această dată, pe merit, cu cele de "Verişor al Aeroportului Oradea", "Unchi al Muzeului Ţării Crişurilor" sau "Naş al DN 76"", arată comunicatul.

La fel cum a făcut-o în conferinţe de presă liderul PDL Oradea, Ionel Avrigeanu, documentul aminteşte din nou de "startul ratat de domnul Cornel Popa în această legislatură", care "se răsfrânge nemeritat asupra tuturor bihorenilor", "cărora parcă li s-a promis că judeţul lor - natal sau adoptiv - va fi pus pe primul loc, nu scos cu totul de pe hartă!".

PDL-iştii spun că nu se vor lăsa intimidaţi de atitudinea "dictatorială, mai degrabă "demnă" de un prim secretar PCR decât de un preşedinte al PNL Bihor". "Pentru prestaţia de până acum a preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, ne rezervăm dreptul să-i cerem din nou demisia, fie şi numai pentru că este incompetent şi impulsiv, dacă nu cumva şi incompatibil...", încheie comunicatul.

Şobolani, oameni mici...

Comunicatul transmis joi de PDL-işti este doar un nou episod din replicile Avrigeanu-Popa. Săptămâna trecută, joi, în conferinţa de presă de la partid, Avrigeanu l-a atacat pe Popa afirmând, între altele, că: nu are abilităţi de lider în administraţia locală, că de la începutul mandatului, nu a prezentat niciun proiect major, că are doi vicepreşedinţi "decorativi" şi că "ar fi o mare realizare" dacă ar termina măcar proiectele începute de predecesorii săi, respectiv pista Aeroportului şi clădirea Muzeului.

În replica, liberalul a răspuns recent, într-o publicaţie locală, că Avrigeanu "aruncă cu noroi" şi că este "interfaţa lui Ghilea". "Ghilea nu zice nimic, stă în poziţie de şobolan şi bagă în faţă piticaniile astea. Pe mine mă înjoseşte să comentez în fiecare moment ce i se pare unuia că se întâmplă sau nu se întâmplă. De acum încolo o să tratez cu totală lipsă de atenţie. Nu am vreme să stau la şuete, la barfe. Cei cu bilete de papagal aşa vor muri", a spus Popa, ironizându-l pe Avrigeanu, căci "vorbeşte total pe lângă subiecte".

"Acesta e tipul de intelectual al lui Avrigeanu, care citeşte trunchiat. Dacă nu înţelege ce se întâmplă, ce să-i fac eu lui? În Bihor nu s-a făcut până acum politica asta de oameni micuţi. Dar pe Ghilea şi pe Avrigeanu îi doare în pălărie de judeţul Bihor. Pentru că nu sunt de pe aici", a spus preşedintele CJ.

Citiţi pe această temă şi articolul "Ionel Avrigeanu, un nou atac la Cornel Popa: Nu are abilităţi în administraţia publică"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Să ne facem că lucrăm. Ep. Mr. Avrigeanu, alt portocaliu cu ciocu’ mare.
I. Când tov. Avrigeanu era şefuleţ la CJ Bihor, nu actualul Preşedinte CJ l-a împiedicat pe acesta să devină: ”Părinte al Autostrăzii Transilvania”, ”Verişor al Aeroportului Oradea”, ”Unchi al Muzeului Ţării Crişurilor”, sau ”Naş al DN 76”. 1. Poate ne spune tov. Avrigeanu ce (deloc) măreţe realizări a avut în aceea perioadă. 2. Ceea ce uită simpaticul politruc PDL este faptul că echipa Popa&Mang mai are vreo 3 ani de stat la cârma CJ Bihor. II. ”De acum încolo o să tratez cu totală lipsă de atenţie. Nu am vreme să stau la şuete, la barfe. Cei cu bilete de papagal aşa vor muri”, a spus Popa, ironizându.l pe Avrigeanu, căci ”vorbeşte total pe lângă subiecte”. 1. Aşa să faceţi. 2. Bihorenii au nevoie de un: ”Părinte al Autostrăzii Transilvania”, ”Verişor al Aeroportului Oradea”, ”Unchi al Muzeului Ţării Crişurilor” şi ”Naş al DN 76”. Recomandabil, până în 2016.
Postat 23 Septembrie 2013, 16:11 de stefan
punem bh pe primul loc
PNL -ul conduce tot Bihorul,au primari in majoritatea oraselor si vor sa-l puna pe primul loc.Au reusit!!! ..cu conditia sa privesti clasamentul invers.
Postat 23 Septembrie 2013, 14:59 de huuuo
consiliul judetean
Carp lll : trist si adevarat tot ce zici !
Postat 23 Septembrie 2013, 08:43 de suparatu
Avrigeanu
Avrigeanu e cuscrul lui Mang (plagiatore), asa ca nu-i greu sa ne dam seama ce-l doare pe olteanul asta.Sper ca nu v-ati inselat si ati crezut ca-l doare undeva de bihoreni...
Postat 22 Septembrie 2013, 20:39 de unul
Nimic penibil în a trata politica ca pe o permanentă confruntare între putere şi opoziţie !?!
Din nefericire pentru părţi, 1). PDL nu a reuşit decât pe alocuri să facă ceva-ceva pentru bihoreni în perioada când s-a aflat în vârful ierarhiei consiliului judeţean (1992-1996 şi apoi 2000-2008 prin Seremi, Avrigeanu, Ghilea şi apoi Ţîrle care a revenit ca PDL-ist în 2012 din propria căutare doctinară), iar 2). PNL nu a reuşit să înscrie nici o realizare de remarcat în capitolul existenţei sale în aceaşi structură (2008-2013, prin Ţîrle care s-a plimbat un pic ca PNL-ist, Voloşeniuc şi mai recent, dar nu ultimul în ordinea imposturii, Popa). De fapt, singurii care au făcut ceva pentru etnia lor, în perioada 2000-2013, au fost maghiarii cu a lor de neclintit Kiss, care stă în umbra administrativă a tuturor pentru a părea că ţine echilibrul balanţei simţului umorului. PDL-iştii mai au din când în când intervenţii verbale care măcar amuză publicul, în timp ce PNL-iştii parcă au venit din "grota urşilor încruntaţi" şi nu au apucat să înţeleagă ce se întâmplă în jurul lor cu adevărat. Cel puţin e bine că s-au potolit toţi cu minciunile marilor realizări, conştientizând singuri că sunt paraleli şi cu administraţia publică şi cu politicile publice dar, mai ales, cu cele doctrinare.
Postat 22 Septembrie 2013, 16:57 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON