URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2012, 18:56

Războiul garajelor: Din cauza unor proprietari recalcitranţi, municipalitatea a demolat garajele din Sovata cu Poliţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Demolarea garajelor din zona Sovata a intrat în faza de război făţiş. Angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) au demolat joi, sub supravegherea poliţiştilor locali, ultimele patru garaje dintr-un lot de 40 care urmau să fie dezafectate pentru ca pe amplasamentul lor să fie amenajate locuri de parcare şi terenuri de sport.

Acţiunea de dezafectare a construcţiilor a demarat în jurul orei 9 şi s-a prelungit până în jurul amiezii datorită opoziţiei deţinătorilor acestora. Angajaţii OTL, firma plătită de AIO să demoleze garajele, s-au apucat de lucru doar după negocieri prelungite între juriştii municipalităţii şi proprietarii de garaje.

Aceştia au reclamat că municipalitatea le dărâmă construcţiile, deşi ar putea foarte bine să încaseze în continuare chirie pe ele şi că insistă să le dezafecteze în ciuda faptului că nu s-ar afla pe terenul Primăriei, ci al Statului Român. Reclamanţii au invocat aceleaşi argumente şi în procesele intentate AIO, însă reprezentanţii Primăriei spun că fără folos.

Primarul Ilie Bolojan a declarat că demolarea garajelor din zona Sovata trebuia să înceapă încă de anul trecut, dar acţiunea a fost blocată în instanţă de proprietarii de garaje din zonă. "Unele procese au fost câştigate de Primărie, iar în altele proprietarii au cerut suspendarea demolării până la finalizarea procesului. După ce au câştigat primele procese, juriştii Primăriei au obţinut în unele cazuri şi anularea suspendărilor fapt pentru care demolările au şi putut începe", a declarat Bolojan.

Primarul a spus că municipalitatea a cerut iniţial proprietarilor să îşi dărâme garajele de bună voie şi abia în ultimă fază a apelat la serviciile OTL. "Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, i-a chemat de câteva ori la Primărie pentru discuţii pe proprietarii de garaje din zonă. Cei mai mulţi au înţeles să şi le demoleze de bunăvoie, dar au existat şi cazuri în care proprietarii s-au opus în continuare", a spus Bolojan.

Opoziţia proprietarilor de garaje a mers până acolo încât doctorul Valentin Moldovan, deţinătorul uneia dintre construcţiile dezafectate cu de-a sila, a făcut joi o plângere penală împotriva primarului Ilie Bolojan şi directorului AIO, Cristian Beltechi, pentru abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor.

Cristian Beltechi, directorul AIO, a declarat că plângerea este fără obiect, iar municipalitatea are tot dreptul să demoleze construcţiile din zona Sovata. "Garajele nu au autorizaţie de construire, iar convenţiile prin care proprietarii au plătit o taxă pentru terenul aferent au expirat încă din anul 2009. Convenţiile nu au mai fost reînnoite tocmai pentru că municipalitea intenţiona să demareze aici investiţii de utilitate publică", a declarat directorul.

Pe amplasamentul fostelor garaje municipalitatea vrea să amenjaze terenuri de sport, spaţii verzi şi să construiască parcări de domiciliu pentru locuitorii blocurilor din jur. Orădenii care au renunţat de bunăvoie la garaje vor beneficia de un loc de parcare la domiciliu cu titlu gratuit vreme de cinci ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
raspuns
\"dar atunci de ce a incasat primaria impozit si taxa de concesiune teren ?\" Raspuns: pentru ca il folosea. Acel teren apartine statului, prin urmare tuturor locuitorilor. A venit vremea ca acel teren sa revina celor de drept. Se numeste dezvoltare
Postat 12 Mai 2012, 00:53 de eu
sa se darame cotetzele
In sfarsit se demoleaza tiganiile alea de tabla imputzita. Bine ar fi sa le scoata din tot orasul. Unii au dughene de tabla care ocupa 2 locuri de parcare, altii nu au unde sa/si puna masina. Foarte bine Bolojane!
Postat 22 Aprilie 2012, 16:11 de garajist calificat
aluminei
dar garajele de pe Aluminea de ce nu se darama? alea care fac sa se ingusteze strada? sau ce suspusii societatii fac doar ce vor ei? pt eichiar nu este lege? si acolo se tin diverse lucruri numai masini nu. alea nu inchurcha? acolo nu se pot face parchari, 3 locuri pe un singur loc de garaj ? zarzavaturi ai pus tu si cu familia ta in balcon la tine analfabetule !!!
Postat 21 Aprilie 2012, 10:51 de flo
ionel ionelule
nu mai bea apa din Cris mai Ionelule, Nelule sau ba tzarane, ca o sa vrei sa te despagubim pt ca existi, cotetzar crescator de sobolani. Asta si altii ca el, protestatarii gen psihopupu Moldovan, doresc schimbarea, dar sa nu se modifice nimic....
Postat 20 Aprilie 2012, 18:18 de @ionel
@oradea
Instanta va decide ce/cat va primi, daca va primi, cel pagubit ! Citeste inca o data si mai atent postarea mea !
Postat 20 Aprilie 2012, 16:20 de ionel
garaje?
boschetarilor, pe voi va doare ca nu mai aveti unde va pune straturile, agricultori puuuuuuulicultori de oras, tarani vopsiti, v ati facut gradini pe malul crisului? Nennorocitilor....
Postat 20 Aprilie 2012, 12:26 de hahahha
Garajele.
Citind comentariile tuturor de jos si eu sunt de acord cu demolarea tuturor garajelor care sunt facute ilegale (mai ales cele din tabla care dupa un timp le mai si mananca rugina si tot asa raman).Zona despre care se scria in articol va arata MULT MULT MAI BINE DECAT CUM ARATA INAINTE!. Din cate am vazut in poze, se vor face parcari ecologice, spatii verzi si locuri noi de joaca pt cei micuti + teren de fotbal, deci nu se merita sa renunti atunci la un nenorocit de garaj? P.S. - mai stiu de proprietari din acea zona care avea si 2 garaje nu numai unul singur .
Postat 20 Aprilie 2012, 11:45 de ro
toate
toate garajele(cotetele} din jurul blocurilor ar trebui demolate
Postat 20 Aprilie 2012, 11:19 de danezu
gradinile suspendate
tuvangura cu garajele voastre drapanate, stricati aspectul orasului cu mizeriile alea infecte, ca sa nu mai vorbim de gradinile de legume si zarzavaturi de linga ele, tarani prosti de oras cu nostalgii comuniste. Cine o mai vazut gradini de legume pe spatiu public, jegosilor...
Postat 20 Aprilie 2012, 11:06 de as
explicatii ?
d-nul ionel scuza-ma ce pretentii materiale vrei pt mizeriile alea de garaje ????
Postat 20 Aprilie 2012, 10:46 de oradea
Opinia publica are dreptul sa fie CORECT informata !
Treaba cu garajele e o porcarie tipic romaneasca, marca gibonul ! Cum bine zicea cineva, daca nu erau ok, de ce nu s-au demolat acum ,,n'' ani ?! De ce s-au incasat taxe ?! Pe rolul judecatoriei sunt vreo 30 de procese. Ce se intampla daca UNUL dintre reclamanti castiga ?! Vine gibonul cu comunitarii si-i reface omului garajul ?! Si mai important, de unde i se platesc cetateanului pretentiile materiale ?! Cred ca din buzunarul gibonului si al sefei de la juridic ar trebui luati acei bani. Nu poti avea leafa/sporuri/stimulatii si raspundere ioc ! Sau se poate ?!
Postat 20 Aprilie 2012, 10:02 de ionel
felicitari
Felicitari primariei si celor de la AIO pt actiunea de demolare a garajelor(niste mizerii oribile si cu prost gust facute garajele respective).Zona va arata f frumos la finalizarea lucrarilor si vor fi inca 200 de propietari de masini care vor avea loc de parcare nu doar cei cu garajele lor taranesti care pe deasupra le mai si inchiriau sau aveau in ele orice numai masini nu.Bravo !!!
Postat 20 Aprilie 2012, 08:44 de oradean
paranoia cu garaj
Asa zisul doctor Moldovan e de fapt un amarat cu o afectiune nasoala la bibilica, procesoman de cursa lunga, care la un moment dat va plati pentru denunturile penale azvarlite cu nemiluita sau pt procesele fara numar cu oricine si pt orice, care constituie ocupatia si ratiunea lui de a mai face umbra.
Postat 19 Aprilie 2012, 21:02 de cas bihor
pro oradea
e clar ca astfel de garaje nu sunt de utilitate publica, ci doar interes propriu; daca pina acum au existat, este ca legile si conducatorii orasului au stat nepasatori fata de acest oras, bravo primarului - avem niste legi de nimic in aceasta tara dar si oameni de nimic , ce urmaresc doar interesul personal , in detrimentul celorlalti , ba mai mult solicit primariei sa demoleze toate garajele din acest oras ce se afla pe terioriul public
Postat 19 Aprilie 2012, 21:00 de pro oradea
bravo primariei!
Jos taranii si garajele lor imputite! Bravo primariei! In sfarsit se face ordine si curatenie si-n orasul asta! In sfarsit nu mai dicteaza taranoii majoritari obisnuiti cu conditii de grajd de acolo de unde au venit! Eu i-as baga si la racoare un pic sau macar munca in folosul comunitatii sa invete ce inseamna curatenia!
Postat 19 Aprilie 2012, 20:23 de man
no bine
dar atunci de ce a incasat primaria impozit si taxa de concesiune teren ?
Postat 19 Aprilie 2012, 19:52 de flo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON