URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2012, 18:08

"Război" între organizaţiile de femei ale PSD şi PDL Bihor

Campania electorală începe şi în rândul organizaţiilor de femei din principalele partide parlamentare. Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri la PSD Bihor, Claudia Timofte, reprezentantă a Organizaţiei de Femei a PSD Bihor, a ţinut să dea replica femeilor din PDL.

Zilele trecute, PDL-istele se declarau consternate de faptul că PNL şi PSD au reclamat în Parlamentul European "derapajele puterii din România spre autoritarism şi dictatură". În consecinţă, ele invitau colegele liberale şi social democrate la dialog şi la "mai multă cumpătare şi raţiune", deoarece ca femei "trebuie să fim un factor de echilibru şi nu unul de zânzanie".

Mesajul, despre care au aflat din presă, le-a înfuriat pe PSD-iste, care au reacţionat. "Vreau să vă spun că USL nu a cerut şi nu va cere sancţionarea României la nivelul instituţiilor UE, dar USL va continua să informeze instituţiile europene cu privire la gravele derapaje din România, pentru încălcarea repetată a legilor şi a Constituţiei. Este un lucru normal, într-o democraţie la nivel european", a declarat Claudia Timofte, secretara organizaţiei de femei a PSD Oradea şi purtător de cuvânt al PSD Bihor.

Fără să o spună făţiş şi adăugând că "probabil cei din PDL nu cunosc ce înseamnă cuvântul de democraţie", reprezentanta femeilor social democrate a lăsat să se înţeleagă că mesajul PDL-istelor este ipocrit. "Ne invită doamnele din PDL Bihor la cumpătare şi raţiune, şi la dialog. Nu am observat să ne invite la dialog atunci când s-au tăiat indemnizaţii de creştere a copiilor, sau alocaţii, sau sprijin financiar acordat unor categorii defavorizate. Au acceptat cu uşurinţă măsuri de austeritate pentru "asistaţii sociali"", a adăugat Timofte.

Reprezentanta PSD a mai spus că organizaţia sa consideră că este târziu pentru dialog şi că femeile PSD vor discuta şi cu cele din PNL să adopte aceeaşi atudine. "Credem că (femeile din PDL n.r.) ar trebui să aibă curajul să iasă în Piaţa Universităţii din Bucureşti împreună cu domnul preşedinte Traian Băsescu, să dialogheze cu cetăţenii", a conchis Timofte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
replica II la @Romanul normal
@Romanul Normal nu am de ce sa organizez mitingul acela de protest ,inca!Da trebuie sa caut sisa gaasesc si sa scriu fapte corupte ale conduceri organizatiei PSD Bihor ale senatorului PSD ioan Mang sa le scriu pe o hirtie sa fac mai multe exemplare din aceea hirtie si la o conferinta de presa a PSD Bihor sale dau presei locale si senatorului PSD Ioan Mang ca sa le citeasca si o sa vada ,dece simplii membrii PSD Bihor sunt nemultumiti de prestatia sa de ,presedinte legal si legitim ` si de conducerea corupta a PSD Bihor,dupa aceea miting demonstratie protest anti PSD Bihor ,scandal mediatic ,alegeri conducere PSD Bihor o alta organizare ?@roman normal la Sonia Draghici aroganta i-am scris sa nu-si mai etaleze lantzul de aur la git ,bratara de aur la miinile grase si atitudinea aroganta la adresa parintilor Patriciei Akataa ,ea si-a aparat colegi medici de la infectioase de un mare malpraxis,locul colegilor ei era in afara sistemului sanitar,dar i-a aparat ,nu avea de ce sa le i-a apararea !RUSIUNE! Pacat de fetitza Patricia Akata a murit cu zilede incompetenta medicilor . Roman Normal conteaza pe mine oriunde,oricind,pentru orice !Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Ianuarie 2012, 13:42 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Tizule, iti promit ca vin la mitingul organizat de tine! Sunt revoltat de oportunismul unora care ne cred prosti. Sotia deputat PSD, sotul director multicolor, in functie de conjunctura politica. Nu uita, contezpe tine1
Postat 26 Ianuarie 2012, 21:19 de Romanul normal.
replicaI la @romanul normal
@Romanul Normal ..Da sunt consecvent si insistent!DA am fixul meu ca sa distrug PSD Bihor !:))=))@roman normal ma afecteaza ca nu pot ca sa beau cit as vrea eu ,si ma afecteaza in PSD Bihor ca conducerea corupta si senatorul PSD Ioan Mang isi bat joc de simplii membri de partid PSD Bihor si simpatizanti ! Asta ma afecteaza!@ Roman Normal i-a de aci ,,cuvintele adevarate si drepte cele mai taioase arme,,Dumnezeu e sus priveste si la rind la totii plateste! primul esti tu @roman normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang.:))=)) @Roman normal eu unul @Romanul Simplu scriu intodeauna ADEVAR si DREPTATE in comentarii,nu prostii!:))=))@roman normal daca pun de o demonstratie in PSD Bihor ,o sa facem o noua Piata Tahrir in fata sediului municipal PSD ,ca nemultumirile simplilor membri din PSD Bihor sunt multe si variate dar conducerea corupta PSD Bihor si senatorul PSD Ioan Mang le ascund in fata presei si a televiziunilor locale:))=))Ce zici bah roman normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang,vii la protest sa-l dam jos pe Mang?:))=)) .@Roman normal nu te injur numai iti scriu numai ,,Doamne te ajuta !O mai bine sa te fta!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.)
Postat 26 Ianuarie 2012, 20:43 de Romanul Simplu
Experta PISD-ista!
Ba PSD-ilor! BAGATI-O PE SIMONIKA.......
Postat 26 Ianuarie 2012, 10:42 de fifi
Vai de PSD Bihor
Cu asta iese PSD-ul in fata?Asta reprezinta femeile din PSD Bihor?Vai de capu lor!
Postat 26 Ianuarie 2012, 00:10 de oradean
@Romanul Simplu
Tizule, esti consecvent, scuipi intr-o singura directie! Ai tu fixul tau. Te afecteaza rau diabetul. Mai ai putin si scrii cu piciorul. Dumnezeu iti va da ceea ce meriti, tizule! Decat sa scrii mereu aceleasi prostii, mai bine pune-o si tu de o demonstratie, poate-ti pica si tie ceva. Zau, tizule, ti-ar sta foarte bine alaturi de chiorul natiunii, presedintele celor care nu vor sa vada realitatea. Acum, injura-ma, tizule!
Postat 25 Ianuarie 2012, 22:00 de Romanul normal.
replica la articol
@CURIOSUL scrie-mi pe adresa mea de e-mail GHE.BARA2011@yahoo.com si o sa-ti trimitr poza cu Daciana Sirbu goala infasurata in steagul UE albastru cu stelele galbene:))=)) Dupa ce o voi copia pe imprimanta iar pe urma o sa -ti o trimit :))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Ianuarie 2012, 21:03 de Romanul Simplu
VREAU
VREAU SA VAD SI EU POZA AIA CU DACIANA SIRBU!!!!!!!!!!
Postat 25 Ianuarie 2012, 20:51 de CURIOSUL
replica la articol
VSM DE CHIZDA LOR :))=))Sa gasit si Claudia Timofte secretara PSD Bihor sa iasa in conferinta de presa sa apere pe Daciana Sirbu soata lui Victor Ponta Prostalaul care a afirmat prostolocii in Parlamentul European si acuma tre sa afirme toate PSD-istele dupa ea ca sa apere onoarea si prostia din capul Dacianei Sirbu actuala soata alu Prostalul Ponta Victor :))=))Acuma daca Daciana Sirbu Prostalaua a mancat un kakath voi astea din PSD Bihor o sa mancati 2 kakatzi ,mai bine luati o atitudiune si va vedeti de viata voastra si social democratie decit sa lingushiti pe actuala prima doamna a PSD,lasati-o dreacu in pace ca nici cinste,dreptate ,adevar ,umanitate ,moralitate nu are ,a luat barbatul (pe Prostalul Victor )de la o femeie cu copil mic de crescut pentru ca ea sa sew implineasca ca si femeie ,da-o dreacu de curvustina :))=)) Daciana Sirbu curvustina a pozat goala infasurata in steagul UE ,RUSINE!RUSINE!RUSINE! si ea vrea sa reprezinte PSD in UE ?:)Claudia Timofte nimic ,da chiar nimic personal numai ca va implicati intr-o lupta prea mare care nu este a dumneavoastra ,asta este parerea unui roman simplu ,simplu membru PSD :))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Ianuarie 2012, 20:38 de Romanul Simplu
Amazoane
Astfel de schimburi de replici sunt departe de ceea ce se-ntelege prin RAZBOI.Schimburile de replici si divergentele de pareri-consumate in/prin banale duelari verbale nu fac decat sa ofere motive de-a aparea prin ziare.Se vede treaba ca nu doar "razboinicii" partidelor ar fi bine sa ia lectii de comunicare.N-ar strica nici in cazul amazoanelor.
Postat 25 Ianuarie 2012, 19:35 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON