URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2014, 19:33

Răsturnare de situaţie în cazul accidentului de la Tinăud: Şoferul TIR-ului de Bihor a fost cel care intrat pe contrasens

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După finalizarea cercetărilor la locul cumplitului accident petrecut duminică dimineaţă în satul bihorean Tinăud, unde două TIR-uri s-au ciocnit frontal, poliţiştii au stabilit vinovăţia şoferilor.

Deşi iniţial se credea că şoferul autotrenului înmatriculat în Botoşani, care a decedat pe loc, a fost cel care a pătruns pe contrasens, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei bihorene, subcomisarul Alina Dinu, poliţiştii au concluzionat că, de fapt, şoferul TIR-ului de Bihor a intrat pe sensul opus.

Acesta este un tânăr de 25 de ani, domiciliat în satul bihorean Beznea, comuna Bratca. În prezent, el se află internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Oradea.

În acelaşi timp, pasagerul său, un tânăr de 28 de ani, tot din Beznea, a murit duminică, la spital. Motivele pentru care bihoreanul de 25 de ani a ajuns pe contrasens încă nu se cunosc.

Şoferul TIR-ului înmatriculat în Botoşani avea 37 de ani şi era domiciliat în Dorohoi.

Duminică dimineaţă, în jurul orei 8.45, două TIR-uri s-au ciocnit frontal pe DN 1, la intrarea în localitatea Tinăud. Impactul între cele două autotrenuri a fost devastator, ambele fiind puternic avariate. În plus, în urma impactului, unul dintre TIR-uri s-a răsturnat peste un BMW parcat pe marginea drumului.

Citeşte pe această temă articolul "Accident la Tinăud: Două TIR-uri s-au ciocnit frontal, zdrobind un BMW. Un şofer a murit (FOTO/VIDEO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
pt mai fraieri-lor
Tu crezi că poţi să scrii şi să citeşti ? Chiar ai permis ( la halul în care scrii) ? Într-o zi vei da peste un tâmpit mai mare ca tine şi atunci o să fii cam încurcat !
Postat 13 Februarie 2014, 23:04 de pt mai fraieri-lor
mai fraierilor
Nu inteleg cum poti sa sustii ca ai un control mai bun asupra masinii daca tii doar o mana pe volan. Uita-te la curse de masini (inclusiv Le Mans)unde chiar ai nevoie de precizie: conduce cineva cu o singura mana, in afara momentelor cand actioneaza schimbatorul sau frana de mana? Schimba viteza si pune mana inapoi pe volan inconstientule! Doar incepatorilor li se pare ca arata a experti daca folosesc o singura mana ! Si din cate stiu eu TIR-urile sunt cele care incurca circulatia nu invers. Foarte rar vad pe drum masina mica atat de rabla incat sa aiba viteza unui TIR! Melcule!
Postat 10 Februarie 2014, 22:52 de mai fraierilor
ptr "mai fraierilor"
Nu toti soferii de tir se grabesc ca si tine sau sunt semi analfabeti ca tine. Pentru ca uni stau langa familiile lor e pentru ca nu au vrut sa aiba aceeasi meserie cu a ta, iar pt ca esti sofer de tir nu esti mai presus cu nimica, si cu scosul dupa carosabil dai dovada ce neuronii tai sunt arsi sau nu exista de loc. De obicei cei de la H.essers au aceeasi gandire cu a ta
Postat 10 Februarie 2014, 22:06 de anonim
ptr ''mai fraierilor"
daca tu intelegi ce ai vrut sa scrii ma bucur...eu sincer nu am putu sa concluzionez nimica...si sunt si eu sofer...de TIR....ca uni sunt inconstienti...este drept...mari inconstienti..incearca si nu mai posta nimica, te faci de ras
Postat 10 Februarie 2014, 16:10 de ptr ''mai fraierilo
AM dat si am luat !
Scoala auto 60 ore condus ! in oras cu 40-50/ora ! Examen politie condus in oras . Institut de atestare ,inca odata examen scris si inca odata examen condus !? Si imediat cu 60 de ore de condus la 18 ani si o zi pot sa coduc TIR !!
Postat 10 Februarie 2014, 11:23 de rau
Referitor la Institut
Dvs Domnule Rau ati dat cumva examen pentru obtinerea permisului de conducere la un "Institut de Formare Profesionala" sau ati dat la Politie? Asta in cazul in care detineti un permis de conducere. Probabil ca habar n-aveti ce inseamna notiunea de permis sau sofer .
Postat 10 Februarie 2014, 10:46 de ela
Ce legatura are atestatul?
Dupa cultura mea generala nu te invata la nici un Institut de Formare Profesionala cum sa conduci un camion sau cum sa adaptezi viteza la conditiile de drum. Probabil ca Dvs .v-ati luat permisul dand examen la vre-un " Institut" in loc sa dati examen la Politie asta in cazul in care detineti permis de conducere.
Postat 10 Februarie 2014, 10:36 de ela
mai fraieri-lor
sunte-ti toti niste fraieri care comenta-ti despre soferii de tir ca sunt inconstienti,si se angajeaza in depasiri riscante,dar nu e chiar asa stati linistiti,dar nici nu iti permiti sa mergi in spate la niste fraieri cu tentativele lor de masini(supozitoare)cu 40-50 km\h ca nu mai ajungi nici o data la destinatie in timpul recomandat,si atunci bun inteles ca il scoti de pe drum afara,voi mergeti ziua fara faruri si noaptea cu proiectoare de ceata,e usor sa critica-ti pt ca voi stati mersi langa familiile voastre si langa copii vostri si ii vede-ti cum cresc,si noaptea va odihniti,pe cand noi ne vedem familiile si copiii poate o data la luna,ca sa aducem un ban acasa,asa ca nu mai tot critica-ti saferii de tir,pt ca voi abia sunte-ti in stare multi sa conduce-ti o masina mica,stati cu ambele maini pe volan si strange-ti de el de e gata sa ramaneti cu el in mana,sa nu mai zic daca mergeti intr-un oras de gen Cluj,Timisoara,ca opriti si intrebati tot din 100 in 100 de metri pe localnici,pe taximetristi sau pe soferi de tir,asa ca lasati mai usor cu acuzatiile.Dumnezeu sa ii ierte si sai odihneasca in pace
Postat 10 Februarie 2014, 10:32 de eu
Care institut ia dat ATESTAT
Dupa cum se dau atestatele de soferi pe spaga la institutele ,,profesionale'' sa nu ne mire ca apar si asemenea ,,soferi'' ! Verificati cine si cand iau dat atestatul si veti afla vinovatii care l-au pus la volanul tirului !!
Postat 10 Februarie 2014, 08:24 de Rau
Adevaratii vinovati...
Adevaratii vinovati... sun putzanii de 18-20 ani care apasa pedala de acceleratie cu un dispret total pentru viata oamenilor. Nu acorda prioritate, intra pe contrasens, depasesc periculos. Statul nu e devina pentru ca nu le face autostrazi sau ca planteaza copaci la marginea drumului ci pentru ca da prea usor permise si le ia prea greu de la acesti dementi. Legea ar trebui aplicata mult mai strict la acesti "profesionisti". Au murit doi nevinovati, vinovatul traieste bine mersi, asigurarile vor plati din buzunarul nostru pagubele, soferul va primi 2-3 ani cu suspendare si peste cateva luni va fi din nou pe sosea.
Postat 10 Februarie 2014, 07:48 de dorin
o gramada de vinovati, numai unul plateste !
Soferii de pe TIR-uri sunt tinerei inconstienti care fac pe grozavii la volanul camioanelor. depasesc fara discernamat, se angajeaza in depasiri riscante pe principiul "sunt mare" si o sa ma ocoleasca piticii!!! Si guvernatii din ultimii 25 de ani sunt direct responsabili de lipsa autostrazilor !! De fapt ei sunt adevaratii criminali alaturi de cei ce dau pe mana copiilor asemenea mastodonti !!! Sa nu-i uitam nici pe cei ce patroneaza scolile de soferi !!! Si ei au partea lor de vina !!!
Postat 09 Februarie 2014, 23:46 de ORBservatorAntena3ia
Condoleante!
Imi pare tare rau! Condoleante familiei indurerate!
Postat 09 Februarie 2014, 20:27 de Bianca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON