URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2013, 19:44

Rămâne cum am stabilit! Instanţa a hotărât că înlocuirea magistralelor I şi III va fi făcută de Construcţii Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Lucrările de înlocuire a celor 15,5 kilometri de conductă din magistralele de termoficare I şi III, aflate într-o stare deplorabilă, vor fi executate de asocierea firmelor Construcţii Bihor şi Energomontaj.

Curtea de Apel Timişoara a respins miercuri recursul făcut de Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii împotriva deciziei municipalităţii de a acorda lucrarea asocierii din care face parte firma deputatului Gavrilă Ghilea.

"Îndată ce am aflat soluţia instanţei i-am rugat pe colegii de la Compartimentul Achiziţii să urgenteze formalităţile de semnare a contractului cu asocierea de firme declarată câştigătoare. De asemeni, am luat legătura cu reprezentanţii Energomontaj, cărora le-am cerut să înceapă cât mai rapid posibil execuţia lucrărilor", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Pentru că sezonul de termoficare a început deja, iar lucrările ar putea afecta încălzirea apartamentelor orădenilor, după toate probabilităţile, peste iarnă va fi făcută doar legătura dintre magistralele I şi III din zona străzii Şirul Canonicilor. Lucrare complet nouă, legătura va face posibilă alimentarea populaţiei cu agent termic chiar şi în condiţiile în care una dintre cele două magistrale este oprită din cauza unei avarii.

Mircea Mălan spune că această lucrare ar fi putut fi deja în faza de finalizare asigurând orădenilor alimentarea cu încălzire în cazul unei avarii la una dintre cele două magistrale, dar lucrările au fost întârziate cu aproape o jumătate de an ca urmare a contestării în instanţă a rezultatelor licitaţiei. Iar acest lucru nu va rămâne fără consecinţe.

"Fiecare dintre firme au depus o garanţie pentru a putea participa la licitaţie. Suntem hotărâţi să aplicăm de acum înainte, de fiecare dată, maximum de penalizare în cazul celor care ne contestă fără temei rezultatele licitaţiei pentru că, până la urmă, întârzierea lucrărilor afectează orădenii", a spus edilul.

Penalităţile la care face referire Mălan se calculează procentual din garanţia depusă, iar în cazul de faţă depăşesc suma de 35.000 lei. Pentru că rezultatele licitaţiei au fost contestate de nu mai puţin de patru asocieri de firme, bugetul local va încasa peste 140.000 lei de pe urma procesului.

Perdanţii procedurii de achiziţie au fost cu atât mai motivaţi să conteste rezultatele licitaţiei cu cât toate cele patru asocieri au ofertat preţuri mai mici decât Construcţii Bihor şi Energomontaj care au cerut pe lucrare 48,9 milioane lei.

Prin comparaţie, asocierile de firme Romib, Consix Construcţii, Romterm şi Cemis Proiect a cerut pe lucrare doar 43,9 milioane lei; Trustul de Instalaţii Montaj Construcţii Cluj Napoca, CONEST, INCOM, TMUCB şi ATH Termoexpert - 46,5 milioane lei; Construcţii Erbaşu, Selina şi Termoproiect - 47,6 milioane lei şi Aquaterm, Hidroterm, Teoval, Elsaco, Florconstruct, Expro T&T - 48,7 milioane lei.

Asociaţii Porr Construct şi Cooperativa Viridia, cu o ofertă de 60,4 milioane lei, au fost singurii care nu au contestat rezultatul licitaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
vai,vai..
..domn senator Ghilea ..iar a cistigat..Urmeaza Beni cu alte muilioane de euroi!2 nenorociti ce jupuiesc Oradia mare si Bihoru...!
Postat 30 Noiembrie 2013, 11:41 de gheorghe//sandor
Ghilea e scump dar numai bun de blat cu liberalii
.
Postat 28 Noiembrie 2013, 20:21 de Copy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON